Ihonhoito

5 merkkiä, milloin on syytä laittaa iho kuntokuurille ja 5 keinoa kuinka tehdä se

09.01.2016, Riikka Väänänen

Iho ei tykkää kaamoksesta yhtään sen enempään kuin sinäkään. Eikä stressistä, huonosta ruoasta, flunssasta tai valvotuista öistä. Siksi sitä on syytä välillä herätellä tehohoitamalla. Luonnollisesti.

Aloita kuuri, jos..

  1. Ihosi on samean värinen
  2. Ilmeesi on väsähtänyt
  3. Ihossasi on epämääräisiä kuivia läiskiä
  4. Aiemmin sileään naamaasi ilmestyy näppyjä (muulloinkin kuin kerran kuussa)
  5. Naamasi on harmaa

 

Tehostartti hoitolassa

Varaa aika kasvohoitoon. Joko kirkastavaan tai puhdistavaan. Riippuen ihotyypistäsi. Kosmetologilla on yleensä aina käytössään pikkaisen tujummat aineet kuin ne, mitä kotihoitoon myydään. Voit ajatella kosmetologilla käyntiä samalla tavalla kuin laihduttajat ajattelevat paastoa: tehospurttina pidemmälle rupeamalle. Kosmetologi hoitaa perustukset kuntoon ja sinä jatkat ylläpitoa kotona.

Kokeile esimerkiksi Jolien span Little Wonder -pikakasvohoitoa, johon kuuluu syväpuhdistus, kuorinta, naamio ja ihoon imeytettävä kosteutus. Tai puhdistavaa ja kirkastavaa Lemon Threapya, johon kuuluu tarvittaessa myös mekaaninen ihonpuhdistus. Hoitotuotteiden sisältämät vitamiinit, hedelmähapot ja napakka, verenkiertoa elvyttävä hieronta kirkastavat väsähtäneen, samean naamasi jo yhdellä hoitokerralla.jolie_kosmetologi4 (1)

Syväpuhdista ja naamioi

Syväpuhdista ihosi. Aivan kuten muotoilutuotteiden kyllästämät hiuksesi, meikille, pölylle, hielle ja ilmansaasteille jatkuvasti altistuva naamasikin tarvitsee silloin tällöin syväpuhdistusta. Etenkin jos olet laistanut viikoittaisesta ihonkuorinnasta ja korvannut iltapuhdistuksen pelkällä puhdistusvedellä tai -liinoilla. Kun ihon pinta on kuorittu, puhdas ja pehmeä, se ensinnäkin pystyy hyödyntämään hoitoaineet tehokkaammin ja toiseksi sen väri kirkastuu. Ethän sinä vahaa likaista autoakaan. Kuori kasvot vähintään viikottain ja muista, että kuorinnan jälkeen iho on janoinen, joten jälkihoida sitä joko kosteuttavalla naamiolla, kuten Pain Rosehip BioRegenerate Rapid Radiance Mask tai Absolutionin Le Soin Repulpant -naamiolla.

kuorintanaamio3

Tee näin: ota kasvoillesi höyrykylpy joko höyryävän vesikattilan yllä (pää ja kattila telttamaisesti levitetyn pyyhkeen alla) tai lempeissä löylyissä saunassa. Kuori lämmennyt iho kuorinta-aineella, jossa on sekä entsymaattisesti kuorivia hedelmähappoja ja mekaanisesti kuorivia rakeita. Kokeile esimerkiksi Patykan Biokalift Radiant Exfoliating Mask -kuorintanaamiota tai Absolutionin La Crème Gommante -kasvokuorintaa.

Hiero

Hiero kasvojasi. Hieronta parantaa pintaverenkiertoa ja on siksi mitä mainioin tapa kirkastaa kasvoja ja poistaa turvotusta. Sinun ei tarvitse raivata aikaa kasvohieronnalle, vaan kaikki mitä ihollesi levität, oli sitten kyse puhdistusaineesta, seerumista, öljystä, naamiosta tai voiteesta, levitä ne hieroen. Uhmaa maan vetovoimaa ja hiero aina ylöspäin suuntautuvin, pyörivin liikkein.

 

iroisie_ Käytä seerumia

Pidä seerumikuuri. Seerumin toinen nimi on tehotiiviste ja se kertookin paremmin, mistä seerumissa on kyse: se sisältää voiteita ja muita hoitotuotteita runsaammin vaikuttavia-aineita. Seerumikuurit ovat yleensä juuri sen mittaisia, kuinka pitkään ainetta pullosta tulee. Yleensä reilun kuukauden. Tähän pimeään aikaan vuodesta iho kaipaa lisäenergiaa. Kokeile esimerkiksi kirkastavaa seerumia, joka sisältää runsaasti antioksidantteja ja vitamiineja. Muista että seerumillakaan ei kannata lotrata. Vain se määrä vaikuttaa, joka ihoon imeytyy. Jos naamasi näyttää väsähtäneeltä, kokeile Absolutionin La Solution + Éclat -seerumia tai jos tai jos takana on pitkä stressiputki, ota käyttöön Iroisien Le Sérum Précieux -seerumi.

IMG_7227

Pidä puhdistuskuuri myös suun kautta

Syö hyvin. Kun vatsa on kunnossa, ihokin on kirkkaampi. Vähennä lihan syöntiä, sokeria, säilöntäaineita, valkoisista jauhoista tehtyjä tuotteita sekä maitotuotteita. Vaihda voi kylmäpuristettuun oliiviöljyyn tai muuhun ravintorikkaaseen kasviöljyyn. Lisää vedenjuontia ja kasvisten, hedelmien ja marjojen syöntiä. Pidä huolta, että saat riittävästi C-vitamiinia. Korvaa kahvi detox-teellä esimerkiksi Neal’s Yard Remediesin Detox -teellä, jossa on voikukanjuuriuutetta, puna-apilaa, ratamoa, takiaisenjuuriuutetta ja nokkosta, jotka auttavat kehoasi puhdistumaan tukemalla elimistön omien puhdistuslaitosten eli maksan, munuaisten, lymfajärjestelmän ja ihosolujen toimintaa.

Hyvää uutta vuotta ja tehokasta kuntokuuria!

Kuvat Jolien arkisto ja Hannamari Rahkonen

 

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.