Ihonhoito

3 syytä vaihtaa luonnonkosmetiikan deodoranttiin

10.09.2015, Jolie

Luonnonkosmetiikan eduista puhutaan nykypäivänä koko ajan enemmän. Tavanomaisen kosmetiikan INCI-listojen taakse kätkeytyy helposti pitkä liuta oudon kuuloisia synteettisiä raaka-aineita, joiden kaikkia vaikutuksia emme vielä tunne. Useimmiten keskustelu luonnonkosmetiikan eduista koskee meikki- ja hiustuotteita, mutta oletko koskaan miettinyt miksi myös deodorantti kannattaisi vaihtaa luonnonkosmetiikkaan?

Joliessa luotetaan luonnolliseen raikkauteen, mitä tulee hikoilun hillitsemiseen, ja siksi listasimmekin kolme pätevää syytä vaihtaa synteettisiä kemikaaleja sisältävä deodorantti tai antiperspirantti luonnolliseen vaihtoehtoon.

luonnonkosmetiikka1541

1) Vähennät kehosi kemikaalikuormaa helposti. Kemikaalikuorman keventäminen kannattaa aloittaa aina niistä kosmetiikkatuotteista, joita käyttää säännöllisimmin ja määrällisesti eniten. Deodorantti lukeutuu useimpien kohdalla päivittäiskosmetiikan kulmakiviin, jota käytetään parhaimmassa tapauksessa monta kertaa päivässä. Tavanomaisissa antiperspiranteissa ja deodoranteissa käytetään useita keinotekoisia yhdisteitä, parabeenejä ja synteettisiä hajusteita, joiden pitkäaikaisista vaikutuksista ei ole vielä tietoa. Nykyään luonnonkosmetiikan deodorantteja on tarjolla hyvin runsaasti, jolloin vaativankin kuluttajan on helppo löytää oma luottotuotteensa, samalla kun voi olla varma tuotteen turvallisuudesta. Ja sitä paitsi, miksi nojautua arveluttaviin synteettisiin raaka-aineisiin, kun tarjolla on luonnollisempia vaihtoehtoja?

2) Luonnonkosmetiikan deodorantit eivät estä hikoilua. Kehossamme on yli kaksi miljoonaa hikirauhasta, joiden kautta haihtuu puoli litraa vettä joka päivä. Hikoilu on luonnollinen osa kehomme puhdistusjärjestelmää, sillä se paitsi viilentää kehoa, poistaa myös haitallisia kuona-aineita. Huippuunsa hiotut ja lukuisilla mainoslauseilla markkinoidut kemialliset antiperspirantit sisältävät erilaisia alumiiniyhdisteitä kuten alumiinikloridia ja miinikloorihydraattia, jotka estävät hien pääsyn ihon pinnalle ja sulkevat hikitiehyet. Hikoilun estämiseen sisältyy aina riski tiehyeiden tukkeutumisestaja erilaisista ihottumista.

luonnonkosmetiikka1542

3) Luonnonkosmetiikan deodoranttien raaka-aineet ovat turvallisia ja tehokkaita. Sertifioidun luonnonkosmetiikan deodoranteissa ei käytetä milloinkaan synteettisiä alumiinisuoloja, haitallisia säilöntäaineita tai hikoilua estäviä raaka-aineita. Luonnonkosmetiikan deodoranttien pito pyritään muodostamaan antibakteerisilla kasviuutteilla, luonnollisilla alumiinisuoloilla, alkoholilla, eteerisillä öljyillä ja niistä johdetuilla parfyymeilla. Luonnolliset raaka-aineet vähentävät hikoilua hikirauhasia tukkimatta, neutraloivat bakteerien aiheuttamaa hien hajua ja auttavat pysymään raikkaana koko päivän. Vaihtoehtoja löytyy runsain mitoin myös niille, jotka eivät halua luonnollisesta deodorantistansa löytyvän edes luonnollista Potassium Alum -maamineraalia.

Jolien valikoimasta löytyy useita deodorantteja, joista voit löytää kokeilemalla itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Mukana on niin suihkutettavia kuin roll-on -muodossa olevia vaihtoehtoja, jotka suojaavat ja pitävät kainalot raikkaana koko päivän. Tässä muutamia suosikkeja mainitaksemme:

The Ohm Collection Deo Dorant Cedar -Deodorantti: The Ohm Collection Deo Dorant on alumiiniton deodorantti, joka tuoksuu taivaalliselta ja auttaa pitämään kainalot kuivina sekä hien hajun ja vaatteet pilaavat tahrat loitolla. Deodorantin tehokkuuden salaisuus on Ohm Blend®, joka koostuu villinä luonnossa kasvaneista, luomuviljellyistä ja kylmäpuristetuista kasveista. Tämän helppokäyttöisen ja erittäin riittoisan jauhedeodorantin puinen tuoksu on peräisin seetripuun eteerisestä öljystä, jolla on deodoroivia ominaisuuksia. Mikäli kärsit voimakkaasta hikoilusta tai erityisen epämiellyttävästä hien hajusta, The Ohm Collection suosittelee tätä deodoranttia. Purkki kestää käytössä jopa puoli vuotta. The Ohm Collectionilla on useita eri tuoksuja jokaiseen makuun.

Mádara Herbal: Mádaran deodorantti on yksi sarjan kansainvälisistä suosikkituotteista. Rauhoittava deodorantti sisältää talirauhasten toimintaa tasapainoittavaa salviaa, bakteereilta suojaavaa ja rauhoittavaa piparminttua sekä Potassium alum -maamineraalia. Potassium alum on luonnossa esiintyvä mineraalikristalli, joka supistaa ihohuokosia ja estää hajua tuottavien bakteerien kasvua iholla eikä tuki hikirauhasia. Deodorantti imeytyy nopeasti eikä jätä tahroja vaatteisiin.

Neal’s Yard Remedies Lemon Coriander: Virkistävä ja tehokas luonnonkosmetiikan deodoranttisuihke, joka ei sisällä edes luonnollista alumiinia, vaan koostuu kahdeksasta puhtaasta eteerisestä öljyjä. Sitruuna ja korianteri antavat suihkeelle raikkaan tuoksun. Suihkutettava deodorantti kuivaa nopeasti ja sitä voi käyttää myös jalkadeona.

True Organic Of Sweden Undercover Agent Roll-on Deodorantti: Onko tässä luonnonkosmetiikan paras deodorantti? Jolie-tiimin ja lukuisten asiakkaidemme vastaus on iloinen kyllä! Undercover Agent on luonnollinen roll-on deodorantti, joka oikeasti toimii. Raikkaan tuoksuinen, alkoholiton deodorantti sopii niin miehille kuin naisillekin. Sitruunahappo laskee ihon pH-arvoa ja yhdessä luonnollisen mineraalisuolan kanssa hidastaa hajua muodostavien bakteerien lisääntymistä. Ruokasooda boostaa deodorantin hien hajua neutraloivaa vaikutusta. Soodaa on käytetty tuomaan kaivattua tehokkuutta, mutta sitä on koostumuksessa vähemmän kuin pelkästään soodaan perustuvissa deodoranteissa ja näin tuote sopii useimmille herkkäkainaloisille sekä soodapohjaisille deodoranteille herkistyneille. Ruusupuun eteerisen öljyn sekä antiseptisen sypressin eteerisen öljyn tuoksut rentouttavat hektisissä ja stressaavissa tilanteissa.

Kuvat Hannamari Rahkonen

Alkuperäinen juttu on kirjoitettu 2015 ja se on uusittu vuonna 2021.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.