Flourish

Koko naisen terveys -kirja

27.02.2015, Outi Rinne

IMG_1585

Olen kiinnostunut terveydestä ja hyvinvoinnista mutta en juurikaan lue lääkärikirjoja. Edes nettitohtorointia en harrasta. Luotan pitkälle kehon viisauteen ja ennaltaehkäisyn voimaan. Jos vaivaa tulee, menen asiantuntijan juttusille.

Vuoden vaihteessa ilmestyi kuitenkin terveyskirja, joka solahti luontevasti kirjahyllyyni. Kyseessä on Varpu Tavin ja Anna Sillanpään yhdessä kirjoittama Koko naisen terveys. Varpu Tavi on täydentävään lääketieteeseen ja elämäntapahoitoihin erikoistunut terveyskirjailijaja ja Anna Sillanpää ravitsemuksesta ja kokonaisvaltaisesta hoidosta kiinnostunut lääkäri.

Terveyttä kokonaisvaltaisesti lähetyvä opas on suunnattu kaiken ikäisille naisille ja siinä koululääketiede ja täydentävä läketiede kulkevat ilahduttavasti käsikädessä. Kirja sisältää kattavasti mutta helppolukuisesti tietoa naisen fysiologiasta, anatomiasta ja hormonitoiminnasta. Siitä mikä kuuluu kuvaan eri ikävaiheissa sekä häiriöitiloista, niiden ennaltaehkäisystä ja hoidosta. Koululääketieteen keinojen ohella kirja sisältää itsehoito-ohjeita ja tietoa täydentävistä hoitomuodoista.

IMG_1597

Vaikka kirja tarjoaa tietoa taudeista painopiste on ennaltaehkäisyssä sekä siinä, mitä voit tehdä terveyden palauttamiseksi myös itse. Tätä kuvaa osuvasti jo johdantoluvun nimi: Tarkkaile ja toimi, älä takerru tuntemuksiin. Kirja kannustaa ottamaan vastuun terveydestä ja hyvinvoinnista omiin käsiin sen sijaan, että tyytyisi pelkästään ihmettelemään lääkärin kirjoittamaa reseptiä. Esimerkiksi kilpirauhasen kohdalla kerrotaan liika- tai vajaatoimintaan liittyvistä oireista, niiden diagnosoinnista ja lääketieteellisestä hoidosta, mutta annetaan myös ohjeita siihen, miten kilpparinsa toimintaa voi tukea luonnonmukaisin keinoin, esimerkiksi ravinnon avulla sekä tietyillä joogaliikkeillä.

Kirjasta löytyvät myös suorastaan hemmottelevat flunnsanhoito-ohjeet, jotka pitävät sisällään mm. sinappijalkakylvyn, lämpimän suihkun, kääriytymistä pehmeisiin ja mukaviin vaatteisiin, terveysshotteja ja tietenkin lepoa. Jos ei näillä konsteilla pöpö selättyisi, niin eipä sairastaminenkaan voisi varmaan paljon mukavammaksi muuttua.

IMG_1584

Kirjan arvostelukappale saatu kustantajalta veloituksetta.

 

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.