Luonnontilaiset hiukset ovat olleet viime vuosien kuuma hiustrendi. Synteettisen värjäyksen haitta-aineet ovat saaneet ihmiset kiinnostumaan oman värin kasvattamisesta sekä vaihtamisesta kasvivärjäykseen.

Curly Girl -metodi tai -menetelmä on ajankohtainen tapa hoitaa taipuisaa ja luonnonkiharaa hiusta. Villitys on näkynyt myymälöissämme selvästi; todella monet ovat ihastuneet Curly Girlin aikaansaamaan luonnolliseen lookiin. Curly Girl helpottaa suuresti taipuisan ja pörröisen hiuslaadun omaavia. Miksi taistella vastaan hiusten luonnollista kihartumista, kun hiusta pienesti auttamalla latistetun pörrön voi päivittää ilmavan kauniiksi ja kevyen miellyttäväksi. Metodin kehittäneiden naisten näkemyksen mukaan myös aivan suora hius saattaa löytää Curly Girlin avustamana luonteestaan taipuisuutta. Piikkisuorastakin saattaa siis kuoriutua tänä keväänä surffihenkinen kesähius.

Ohjeet Curly Girl -metodin toteuttamiseen

Aloitteleville Curly Girl -testaajille on tarjolla monenlaisia ohjeita ja keskusteluryhmiä esimerkiksi Facebookissa. Jos pohdit, millä tuotteilla kannattaisi lähteä kokeilemaan, luonnonkosmetiikka tarjoilee erinomaisia vaihtoehtoja. Metodista on luonnonkosmetiikkaa rakastavan helppo innostua, koska ei-sallittujen raaka-aineiden listalla ovat esimerkiksi sulfaatit, mineraaliöljyt ja hiuksen pintaan kerrostuvat vahat. Suurin osa Jolien valikoiman tuotteista sopii metodiin loistavasti! Kotikylppärin Curly Girl -harjoituksiin koostimme simppelin ohjeistuksen:

 1. Heitä harjasi pois, tai anna se sileähiuksiselle naapurillesi.
 1. Kävele Jolien myymälöihin tai kurkkaa Curly Girl -kategoriaan verkkokaupassa.
 1. Aloita metodin jännittävä testaaminen uusien ihanien tuotteiden kanssa seuraavasti:

Final wash – viimeinen pesu

Ensimmäiseksi metodissa suositellaan ns. final washia eli ”viimeistä pesua”. Hiukset pestään siis kaikista ”jäämistä” puhtaiksi. Jos olet pitkään käyttänyt synteettisiä shampoita, jotka sisältävät tavallisesti muoveja, tätä kohtaa ei kannata skipata. Viimeisen pesun shampoiksi käyvät sulfaattia sisältävät silikonittomat shampoot kuten esimerkiksi Evolven Superfood Shampoo tai muuten aktiivisesti pesevät silikonittomat tuotteet, kuten Less Is Moren Shampoot, jotka Sodium Lauryl Sulfoacetaten ansiosta poistavat jäämiä tehokkaasti. Kannattaa valita pieni koko, koska tätä shampoota et käytä enää tämän viimeisen pesun jälkeen. Voit lahjoittaa sen sileähiuksiselle ystävälle.

Ala pestä hiuksia hoitoaineella

Final Washin jälkeen pesu hoidetaan ainoastaan hoitoaineella. Voit halutessasi käyttää myös metodiin sopivaa shampoota, joita ovat esimerkiksi John Masters Organicsin shampoot (paitsi Honey & Hibiskus -rakennepaikkaava shampoo). Hoitoaineella hius pestään samaan tapaan kuin shampoollakin, hierotaan runsaasti myös hiuspohjaan. Sitten hius huuhdellaan, ja hoitoainetta levitetään vielä vaikuttamaan pituuksiin muutamaksi minuutiksi. Tässä onkin hyvää aikaa haroa takkuja pois. Tarkoitukseen sopii myös suuri suosikkimme – TEK:in harvapiikkinen puukampa. Lopuksi hiukset huuhdellaan ja ylimääräinen vesi puristetaan pois.

Jätettävä hoitotuote ja ploppaus

Seuraavaksi hiuksiin lisätään metodiin soveltuva jätettävä hoitoaine tai muu luonnonkosmetiikan hoitotuote. Loistavia ovat esimerkiksi Rahuan Curl Cream ja John Mastersin Hair Milk. Kun tuotteet on puristeltu hiuksiin (Sanoimmehan muuten, että puristeltu? Tässä metodissa todellakin puristellaan, ja paljon), hiukset asetellaan pyyhkeen sisälleParas pyyhevaihtoehto tähän on Aquisin pitkien hiusten pyyhe tai turbaanimallinen pyyhe. Hiuksia ei kiedota pyyhkeen sisälle, ne ikään kuin vain peitetään pyyhkeeseen pää alaspäin ja kiedotaan pyyhe kiinni kuivattamaan hiusta noin vartista puoleen tuntiin. Tätä vaihetta kutsutaan ploppaukseksi.

Luonnonkosmetiikan muotoilutuote ja kuivatus luonnontilassa

Kun tämä vaihe on ohi, hiukseen levitetään geeliä tai vastaavaa puristelemalla kiharaa ylöspäin. Tähän tarkoitukseen vaikkapa John Masters Organics Sweet Orange & Silk Protein Styling Gel -muotoilutuote tai John Masters Organics Vanilla & Tangerine Hair Texturizer -muotoilutuote ovat loistavia. Jos kärsivällisyys riittää, annetaan hiuksen kuivua luonnontilassa. Jos taas haluat käyttää hiustenkuivaajaa, valitse mieto lämpö ja diffuuseriosa fööniin.

Tämän jälkeen hius saattaa kuivuessaan tuntua hiukan ”kovalta”, koska geeli on kuivunut hiuksen pintaan. Tämä vaihe vaatii vain jälleen kevyttä puristelua, jolloin geelin pinta hajoaa ja alta paljastuu joustava ja kaunis kihara. Jos kihara on edelleen liian pörröinen, lisää hieman John Masters Organics Shine On -muotoilutuotetta tai saman brändin hiusöljyä.

Muista

Metodia kannattaa soveltaa itselleen sopivaksi. Jos jokaista kohtaa ei jaksa aivan orjallisesti toteuttaa, silti hiuksista voi tulla upeat. Tärkeintä on kosteutus.

Suurimmalla osalla suomalaisista on ohut ja helposti pörrööntyvä hius. Lisäksi monilla meistä on hiuksissa jokin käsittely, ja kaiken päälle ilmastomme asettaa luonnontilassakin oleville hiuksille haasteita. Aivan kuten ihoakin hoidetaan ihanteellisesti runsaasti kosteuttaen, voi esimerkiksi korealaisen ihonhoidon kerrostamisidean siirtää myös hiustenhoitoon. Olennaista metodissa on se, että tuotteet ovat oikeanlaisia, jotta hiukset eivät latistu ja ”mene tukkoon”.

Kosteutta kannattaa kerrostaa. Anna omalle kiharalle tovi aikaa asettua. Punavuoren Jolie shopin Heidi on perehdyttänyt itseään metodin saloihin ja hän auttaa mielellään asiakkaita löytämään parhaat ratkaisut oman kiharan esiintuomiseen. Metodiin soveltuvien tuotteiden laaja valikoima löytyy Uudenmaankadun myymälän valikoimasta. Olemme avanneet myös Jolien verkkokauppaan kategorian, joka sisältää valikoimastamme parhaiten metodiin sopivia tuotteita. Luonnonkosmetiikan hiustuotteet eivät koskaan sisällä silikoneja. Metodiin soveltuvissa tuotteissa ei ole myöskään sulfaatteja eikä hiusta kuivattavia alkoholeja. Jos sinulla on metodista ja siihen sopivista tuotteista kysyttävää ostopäätöstä tehdessäsi, ota yhteyttä meihin.

Jolien valikoimasta metodiin eivät sovellu

 • Rahua: Volume-shampoo, Hydration-hoitoaine, hiusvaha, Salt Spray
 • John Masters Organics: Honey & Hibiskus rakennepaikkaava shampoo, muotovaahto, hiuslakka, Sculpting Clay, Hair Paste
 • Whamisa: Oily Scalp -shampoo
 • Khadi: shampoot
 • Josh Rosebrook: Nourish-shampoo
 • Less is More: ei kokonaisuudessaan sovi metodiin sarjan Rose Serum -hiusöljyä lukuun ottamatta.
 • Madara: ei kokonaisuudessaan sovi metodiin uutta Grow Volume – hoitoainetta lukuun ottamatta.
 1. E

  Kiva juttu, että Curly girl metodi huomioidaan verkkokaupassanne ☺ ! Muutaman pikkujutun voisi korjata tai tarkentaa; hiuksia ei siis suositella kuivattavaksi tavalliseen froteepyyhkeeseen, paras on melkeinpä tavallinen puuvillainen t-paita. Myös mikrokuitupyyyhettä käyttävät jotkut. Madaran vanhemmatkin hoitoaineet käyvät metodiin kyllä (vaikka niissä olevat proteiinit ei kaikille kiharoille sovikaan).

  • Jolie

   Hei! Aquisin pyyhe on valmistettu mikrokuidusta. Se ei ime hiuksen omaa rasvaa eli on siis erinomainen valinta Curly girl-metodiin. 🌺

 2. Pilvi Kihara

  Lol, samaan tulokseen pääsee silläkin että vain kastelee hiukset, pyöräyttää ne hetkeksi kuivumaan pyyhkeen sisään ja sitten puristelee kosteisiin hiuksiin jotain öljyä tai hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Saa hienot kiharat ihan joka päivä, eikä tarvitse ostaa kalliita tuotteita. Urtekramin hiuksiin jätettävä hoitoaine (5€/250ml) on ihan riittävä tähän tarkoitukseen.

 3. Anni

  Less is Moresta ekokampaamo (muistaakseni Turusta) mainosti näin: “Less Is Moren tuotteet sopivat erittäin hyvin CG Methodiin. Tuotteet kosteuttavat hiusta ja erilaiset kiharageelit auttavat kiharaa jäntevöitymään.
  Less is More tuotteet eivät sisällä sulfaatteja ja ovat erittäin hellävaraisia, joissakin tuotteissa on vähän alkoholia, mutta Less is Moren käyttämä alkoholi ei kuivata hiusta. Se on luomulaatuista, eikä ole denaturoitu phtalaateilla. Tämän vuoksi kaikki Less Is Moren tuotteet sopivat erinomaisesti käytettäviksi metodia noudattavilla.” Tämä tn. pätee myös Whamisan oily scalp -shampooseen.

  • Jolie

   Hei Anni! Kiitos selvennyksestä, olet oikeassa. Less is Moren tuotteet eivät sisällä sulfaatteja ja heidän käyttämä alkoholi tuotteissa on hyvin hellävaraista, jolloin tuotteet sopivat loistavasti Curly Girl-metodiin. :) – Joliet

 4. Sini

  Entä Less is Moren muotoilutuotteet, kuten flower whip, mikä on juuri kiharoille tarkoitettu?

  • Jolie

   Hei Sini! Tuote sopii erinomaisesti Curly Girl-metodiin. :) -Joliet

 5. kukkis

  Khadi: shampoot….eivät sovellu. Mieltäni askarruttaa, että miksi ei? Esim Ruohonjuuri listaa sivuillaan, että sopivat?

  • Erika

   Tähän minäkin kaipaisin selvennystä!

 6. neeli

  Curly girl/hiustenhoito teemaboksi olisi mahtava nyt kun kerran tulee uudistetut teemaboksit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jolie 2019