Toimitus

Antioksidantit kosmetiikassa ja ihonhoidossa

15.09.2018, Jolie

Antioksidanteista ravinnossa on puhuttu kauan ja kovaa. Keskustelun tiimellyksessä on suositeltu syömään runsaasti värikkäitä vihanneksia. Toisinaan antioksidanttien siivellä myös punaviiniä ja tummaa suklaata on kehuttu terveyttä edistäviksi herkuiksi. Mistä oikeastaan on kysymys ja miten antioksidantit liittyvät ihonhoitoon?

Antioksidantit

Mikä antioksidantti?

Antioksidantti on kansankielellä hapettumisenestoaine. Nykymaailmassa solumme elävät keskellä oksidatiivista stressiä, jossa esimerkiksi tupakointi, kova fyysinen treenaaminen, ilmansaasteet, huonolaatuiset rasvat ja erilaiset karsinogeenit aiheuttavat kuormitusta. Antioksidantit ovat suojaavia yhdisteitä, jotka tasapainottavat ja hillitsevät vapaiden radikaalien mellastamista, jotka puolestaan aiheuttavat esimerkiksi pitkäaikaissairauksia ja ikääntymismuutoksia. Antioksidantti yhdisteenä estää muiden yhdisteiden hapettumista.

Antioksidantteja saa sekä laadukkaasta ravinnosta että lisäravinteina. Synteettisiä antioksidanttilisiä tutkitaan kiivaasti, sillä vaikuttaisi siltä, etteivät ne toimi luonnollisen ravinnon tavoin. Joitakin keinotekoisia vitamiineja pidetään haitallisina, jopa vaarallisina. Luonnollisessa ravinnossa hyviä antioksidanttien lähteitä ovat esimerkiksi metsä- ja puutarhamarjat, sipulit, kaalit, vihreät vihannekset, E-vitamiinia ja seleeniä sisältävät kasviöljyt, kala, äyriäiset ja riistaliha sekä C-vitamiinia ja karotenoidipigmenttejä sisältävät hedelmät, juurekset ja vihannekset kuten porkkana, tomaatti, melonit, sitrukset ja ruusunmarja.

Luonnollista antioksidanttirikasta ihonhoitoa

Luonnollisia antioksidantteja on tutkittu pitkään ja niiden on todettu suojaavan kehoa sisäisesti nautittuina esimerkiksi ikääntymiseltä. Samat hapettumista estävät ainesosat toimivat myös ihonhoidossa, ja niihin on purkkiviidakossa hyvä turvautua. Tieteellisesti todistetut antioksidanttiset raaka-aineet suojaavat soluja ja taistelevat tehokkaasti vapaita radikaaleja vastaan nimenomaan luonnollisessa muodossaan. Iho kiittää antioksidanteista pitkällä aikavälillä ikääntymällä kauniimmin. Luonnonkosmetiikassa ainesosat ovat peräisin suoraan aidoista kasveista, marjoista ja hedelmistä ja niiden vaikuttavat pitoisuudet ovat korkeita. Silti myös luonnonkosmetiikassa on eroja antioksidanttien näkökulmasta; toinen purkki on antioksidanttisempi kuin toinen riippuen siitä, mistä raaka-aineista on kysymys, mistä ne ovat peräisin ja miten ne on käsitelty.

Antioksidantit

 

Antioksidantit

Patykan antioksidanttilinja – suojasotureita iholle

Patyka on lanseerannut viime vuonna kokonaisen antioksidanttilinjan tuotteita, joiden teho perustuu erityisen antioksidanttisiin ainesosiin. Viiden tuotteen tehotiimi koostuu raikkaasta geelimäisestä silmänympärysvoiteesta, kirkastavasta hehkuseerumista, suojaavasta kasvosuihkeesta sekä silottavasta kasvovoiteesta kahdessa eri koostumuksessa. Patyka on suunnitellut antioksidanttilinjan ruuhkavuosiaan viettäville käyttäjille noin 30 ikävuodesta ylöspäin, joiden elämä altistaa (oksidatiiviselle) stressille. Iho saattaa tarvita erityistä suojaa silloin, kun lapset tai/ja työhuolet valvottavat, metsään ehtii liian harvoin eikä syöminenkään ole aina ihan niin laadukasta kuin toivoisi. Patykan antioksidanttilinjan suojasotureina toimivat esimerkiksi huikean C-vitamiinipitoinen gojimarja, vadelmavesi, taatelinsiemenuute ja kauran polysakkaridit. Raaka-aineet prosessoidaan vain kevyesti ja niiden alkuperästä ja laadusta ollaan hyvin tarkkoja.

INARIn Arctic Blend – kalliita pohjoisen antioksidantteja vaativaan ihonhoitoon

INARI Arctic Beautyn raaka-aineet ovat peräisin maailman puhtaimmasta ja saasteettomimmasta ympäristöstä. Napapiirin pohjoispuolella kasvillisuus kasvaa kesällä nopeasti ja voimakkaasti. Kasvit ottavat kaiken irti intensiivisestä auringonvalosta ja keräävät mahdollisimman paljon energiaa ja ravinteita selvitäkseen arktisesta talvesta. Äärimmäisissä olosuhteissa elävät kasvit, marjat ja juuret ovat täynnä korkealaatuisia ja aktiivisia ainesosia, jotka suojaavat tehokkaasti hapettumiselta. Vitamiini-, mineraali- ja antioksidanttipitoiset superkasvit ovat todistetusti hyväksi myös ihon hyvinvoinnille.

Inari antioksidantit

 

 

Vaikuttavien ainesosien sekoitus INARIn tuotteissa perustuu raaka-aineiden antioksidanttisuuteen. Käytetyt ainesosat torjuvat ihon ennenaikaista vanhenemista sekä tehostavat kollageenin ja hyaluronihapon synteesiä. Tuotteet sisältävät tehokkaan kasvipohjaisen yhdistelmän, Arctic Blendin, joka sisältää seuraavia pohjoisia aarteita:

Ruusujuuri on tunnettu myös pohjoisen ginsenginä tai kultajuurena, ja sisältää korkean pitoisuuden antioksidanttisia flavonoideja. Pakurikääpä sisältää voimakkaan antioksidanttista beetaglukaania, joka stimuloi ihon uusiutumista ja vähentää näkyvästi ihon ryppyjä sekä juonteita. Männynkuoriuute on hyvin tunnettu sen antioksidanttisista, suojaavista ja vanhenemista hidastavista ominaisuuksistaan. Hillasta saatava uute on arvokkaan antioksidanttirikasta sekä täynnä E – ja C –vitamiineja, mitkä ovat elintärkeitä iholle. Puolukan siemenistä saatava öljy sisältää korkean pitoisuuden normaalin ihon toiminnalle tärkeää alfalinoleenihappoa sekä E-vitamiinia, jota esiintyy luonnollisesti ihmisen ihossa tärkeänä antioksidanttina. INARIn sisältämän Lingonberry LBA50® -yhdistelmän kosteuttava, kiinteyttävä ja ryppyjä vähentävä vaikutus on kliinisesti tutkittu. Mustikanlehtiuute sisältää korkeat määrät polyfenoleita, jotka suojelevat ihoa vapailta radikaaleilta sekä kiihdyttävät sen pintaverenkiertoa samalla ihoa kirkastaen. Mustikanlehtiuute on voimakkaasti antioksidanttista, mikä hellävaraisesti myös puhdistaa ihoa. Paikallisesti vaikuttavat antioksidantit ehkäisevät ihon oksidatiivista stressiä ja näin hillitsevät ikääntymisen merkkejä.

Kuvat:  Eeva Takkunen & Jolie

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Tilaa Jolien uutiskirje

Saat 10 % alennuskoodin heti sähköpostiisi.