Yleinen

Ole nätisti myös matkan jälkeen

12.12.2015, Riikka Väänänen

Tervetuloa kotiin! Puoliksi purkamattomat matkalaukut odottavat lattialla, pesukone pyörii kolmatta kierrosta ja sinun tekisi mielesi vain raapia kuivuuttaan kutisevaa ihoasi. Tuttua? Ja mikä on tämä suomukerros, joka peittää ihosi? Saatko aina matkallasi jonkun eksoottisen liskotartunnan? Missä on se kaunis päivetys, joka näkyi peilikuvassa vielä ennen kotimatkaa?

Se on siellä alla ja me kerromme, kuinka saat sen esiin.

päivetys

Kun lähdön hetki on lähellä

Herää jälkihoitoon jo ennen kuin ihosi on kuivanut rusinaksi. Sanotaan, että pitkä lentomatka on iholle yhtä rasittava ja kuivattava iholle kuin matka Saharan läpi. Ei siis ihmekään, että ihosi pöllyää kuivuuttaan jo kotiin päästyäsi. Ennen kotimatkaa, kuori ja rasvaa tai öljyä koko vartalon ihosi. Keskity erityisesti sääriin ja käsivarsiin, sillä ne tuppaavat kuivumaan vielä muutakin vartalonihoa pahemmin. Pue lennolle löysät, hankaamattomat vaatteet.

Mereltä ja kuumalta lomapäivältä tuoksuvalla Eco By Sonyan Pink Himalayan Salt Scrub -kuorinnalla voit jatkaa lomatunnelmointia. Sen kuorivat rakeet ovat suolakiteitä ja ravitsevat ainesosat makadamia- ja kookosöljyä. 45 e.

Patykan Biokaliftin Ultimate Regenerating Oil -vartaloöljy on jokaisen siihen satsatun euron väärti. Se pehmittää ihon ennen matkaa, toimii after sun -öljynä matkan aikana ja uudistaa ja ravitsee rasittunutta ihoa matkan jälkeen. 54 e.

Lennä filmitähtien tyyliin

Lennon aikana tee kuten filmitähdet ja supermallitkin tekevät: levitä ihollesi kosteuttava naamio. Juo paljon vettä, se auttaa sekä istumisesta että paineenvaihtelusta johtuvaan tukkoiseen oloon että ehkäisee ihon kuivumista. Suihkuta naamion päälle kasvovettä ainakin tunnin parin välein. Jos kasvonaamiossa matkustaminen kuulostaa liian villiltä, pakkaa lentolaukkuusi pikkupurkki kosteusvoidetta ja lisää sitä kasvoille ainakin pari kertaa lennon aikana.

Patykan Biokaliftin Intensive Moisturising Mask -kasvonaamio sekä ehkäisee kosteuden haihtumista että ravitsee ja kosteuttaa ihoa. (Toimii myös SOS-hoitona auringon polttamalle iholle!) Ja mikä parasta, se imeytyy niin hyvin, että et näytä lentävältä muumiolta vaikka matkustaisitkin se naamallasi. 65 €.

Yellowmood_iroisie_patyka_hannamarirahkonen 1

Pain Lotus & Orange Blossom Tonic –kasvovesi on toivottavasti ollut sinulla kovassa käytössä jo matkalla. Se nimittäin sopii hyvin ihon rauhoittamiseen auringonoton aikana ja sen jälkeen. Sen lisäksi se kosteuttaa ja suojaa ihoa. 38 €.

Absolution Creme Riche -voide suojaa ja ravitsee ihoa silloin kun se tarvitsee erityisen paljon apua, kuten kuivassa matkustamossa matkatessa, lämpötilojen nopeassa vaihtelussa ja kylmässä ilmastossa. 64 €.

Anna ihollesi rukkaset

Heti kun ensimmäinen pyykkikoneellinen on pyörimässä, ota käteesi kuorintakinnas ja kuivaharjaa ihosi kevyesti. Vaikka tuntuu, että niin irrotat viimeisetkin rippeet päivetyksestäsi, teet oikeastaan päinvastoin. Kevyt kuorinta poistaa kuivan kerroksen ihon pinnalta ja auttaa rasvojen imeytymistä ihoon. Pehmeäksi rasvattu iho näyttää paremman väriseltä kuin kuiva ja harmaa, päivetys korostuu eikä hilseile poiskaan yhtä nopeasti. Kuorintakinnas on rakeellisia kuorintoja ja kuivaharjoja hellävaraisempi ja siksi parempi valinta aurinkolomalla paahtuneelle iholle.

Kuivaharjauksen jälkeen rasvaa vartalon ihosi. Käytä siihen matkalle hankkimasi after sun -voiteen tai -öljyn jämät. After sun -tuotteissa on aina ihoa rauhoittavia, kosteuttavia ja yleensä myös uudistavia aineita, sekä joskus lisäbonuksena rusketusta syventäviä aineita.

Bambu & Pellava -kuorintakintaassa toinen puoli on karheampi ja toinen pehmeämpi, molemmat puolet käyvät auringossa viihtyneen nahkasi kevyeen kuivaharjaukseen. 13,50 €.

May Lindstromin The Good Stuff Radiance Oil -öljy on täydellinen joululahja reissunaiselle. Se korostaa rusketusta, hoitaa ihoa kasviöljyillä, toimii vartalon valovoiteena esimerkiksi dekolteella ja käsivarsissa ja hätätapauksessa ravitsee myös auringossa kuivahtaneet hiustenlatvat.

862d26c2e1dc05e57d9edc6ff24942b1

Sammuta jano tehotipoilla

Ota käyttöön kosteuttava seerumi. Jos ikinä, niin nyt siihen kannattaa panostaa. Ihosi ei nimittäin ole yhtä innostunut kylmästä lämpimään ja taas lämpimästä kylmään siirtymisestä kuin sinä. Iho on lämpötilojen vaihtelun vuoksi todella janoinen ja mitä janoisemmaksi se muuttuu, sitä harmaampi siitä tulee ja sitä nopeammin voit heittää hyvästit päivetyksen rippeille (ja sanoa tervetuloa rypyille). Seerumi voittaa tavallisen kosteusvoiteen ainakin kahdella tavalla: siinä on voidetta enemmän vaikuttavia aineita eli tässä tapauksessa kosteuttavia ja kosteutta sitovia aineita ja sen molekyylikoko on voidetta pienempi eli se imeytyy syvemmälle ihoon. Sitä paitsi yleensä kosteuttavat seerumit käyvät minkä tahansa voiteen alle, eikä sinun ei tarvitse luopua lempivoiteestasi ja ostaa kokonaan uutta ihonhoitosettiä. Monia seerumeita kehotetaan käyttämään kuuriluontoisesti (kuuri = 1 pakkaus), mutta kosteuttavaa seerumia voit käyttää halutessasi vaikka läpi vuoden ja myös samaan aikaan muiden seerumeiden kanssa.

Absolutionin Anti-Soif kosteuttava seerumi myös rauhoittaa ja viilentää ihoa, joten se sopii myös matkalle mukaan esimerkiksi aurinkovoiteen alle ja auringonoton jälkeen. Vesimäisen koostumuksensa ansiosta se imeytyy ihoon heti. 38,50€.

Pain Rosehip BioRegenerate Oil uudistava kasvoöljy on siitä erinomainen aurinkoloman jälkeisen ihon pelastaja, että se korjaa ihoa, tasoittaa ihon sävyä ja antaa iholle ihan kevyesti myös väriä eli saa päivetyksen näyttämään hehkuvammalta. Tätä öljyseerumia voit halutessasi sekoittaa voiteesi joukkoon tai käyttää sellaisenaan. 28 €.

Jatka nappien nappailua

Jatka aurinkokapseleiden syömistä ainakin vielä muutaman viikon matkan jälkeen. Ne nimittäin ylläpitävät päivetystä.

Täältä löydät vielä Jolien valikoiman itseruskettavat, jos haluat jatkaa rusketustasi kevään koittoon asti.

 

Kuvat Jolien arkisto ja Hannamari Rahkonen

 

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.