Yleinen

Jolien Kesäkauneusviikko 2014, se on nyt!

23.06.2014, Jutta Ruonansuu

Kesällä on ihana kirmata huolettomasti kesälaitumilla. Tekee mieli ottaa iisisti, kulkea kuumassa kaupungissa kevennetyllä meikillä tai jopa täysin ilman, minimoida peilin edessä vietetty aika. Kesäntuoksuinen ulkoilma ja sateenjälkeiset, raikkaat hetket kaunistavat sekä mieltä että ihoa. Jos meiltä kysytään, ei pohjoisen lyhyttä kesää ei kannatakaan nyhjätä sisätiloissa vaan ottaa sen sijaan talteen jokainen auringonsäde juuri tästä hetkestä.

Kesällä tekee myös mieli ottaa lomaa kaikesta. Mitä tulee ihonhoitoon, täysin lomalle ei kannata kuitenkaan jäädä. Vaikka aurinko tekeekin hipiällemme hyvää, se on kuitenkin ihollemme vähintään yhtä suuri rasite kuin paukkupakkanen. Koska kesäihonhoitoon liittyy paljon myyttejä ja uskomuksia, vietämme jälleen Joliessa kesäkauneudelle pyhitettyä teemaviikkoa, Jolien kesäkauneusviikkoa. Luvassa on koko ensi viikon ajan informaatiota ja inspiraatiota kesäkauneudesta, kattava ihonhoitopaketti jokaiseen kesänviettotyyliin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA syreeni_yellowmood_hannamarirahkonen 4

Kesäihonhoitorutiineissa tärkeimmiksi elementeiksi nousevat useimmiten helppous, vaivattomuus ja rutiinit, jotka sopivat laiskallekin ihonhoitajalle. Mutta ihanuudesta sen sijaan ei kannata karsia, me suomalaiset kun hoidamme ihoamme jo lähtökohtaisestikin paljon vähemmän kuin monet muut kansat. Käytännönläheisyytemme on kerrassaan ihailtava piirre, mutta jättää harmillisesti usein varjoonsa tai toisarvoiseksi yleisen ihanuuden – sen sellaisen ihanuuden, joka on ihanaa vain ihanuuden vuoksi! Tällä viikolla mietitään, miten helppous ja ihanuus yhdistetään. Se onnistuu kyllä, tiedämme nimittäin kokemuksesta.

Meillä Joliessa uskotaan, että monille meistä ihanista suomalaisnaisista ihonhoito tuntuu raskaalta ja vaivalloiselta siksi, ettei ole vielä koskaan kokenut tarpeeksi hyvien ja toimivien ihonhoitotuotteiden käytön mielekkyyttä. Olemme – kaikella rakkaudella ilmaistuna, järkevää perusvoidekansaa, emmekä ole välttämättä tulleet ajatelleeksi, että kosmetiikka voisi olla paljon muutakin kuin pelkkää ihonhoitoa – panostusta omaan itseemme ja terveyteemme, omaa aikaa, naiseuden arkijuhlaa tai miksei myös rehellisen hauskaa feminiinistä hömppää.

_MG_6574

Useimpien kohdalla ensikosketus luonnonkosmetiikkaan muuttaa myös koko suhtautumisen kosmetiikkaan ja oman ihon hyvinvointiin. Jos ihonhoitotuotteet on valittu oikein, ei niiden käyttäminen tunnu vaivalloiselta vaan päinvastoin, arjen pienenä luksushetkenä, joka toimii myös aromaterapeuttisena laatuaikana vain itselle. Sellaista ei tee mieli skipata, edes arjen kiireessä, päinvastoin. Rakkaudella ja tietämyksellä valitut tuotteet ovat myös takuuvarmin keino saada omat ihonhoitorutiinit pysymään säännöllisinä. Ihonhoidossa pätee siis sama totuus kuin ruokavaliossa – pysyvä muutos jää elämäntavaksi ja tuo lisää hyvää oloa joka päivä, mitä suurimmassa määrin arvostuksena omaa itseään kohtaan. Ansaitsen parasta, tarjoan keholleni vain parasta. Säännöllisyys ihonhoidossa ja sen ravitsemisessa palkitaan samalla tavalla. Hehkuvan terveenä ihona, joka ikääntyessäänkin pysyy juonteistaan huolimatta edelleen kauniin varisenä ja pehmeänä.

Koska vuodenaikojen vaihtelut meillä ovat kovia, myös ihon käyttäytyminen muuttuu radikaalisti vuoden aikana. Siksi vietämme yhtä lailla myös Jolien pakkasviikkoa, jotta löytäisitte aina helposti oikeat tuotteet talvellakin. Monilla meistä kasvojen iho käyttäytyy eri tavalla kuin muina vuodenaikoina. Usein se rasvoittuu kesällä huomattavasti enemmän kuin talvella. Jopa lähtökohtaisesti kuivaihoinen saattaa löytää itsensä kiiltelevästä peilikuvasta ja ihmetellä syitä. Ihon kesärasvoittuminen luokin usein virheellisen mielikuvan siitä, että iho pärjää itsekseen. Kiiltelevän ihon alla, jota aurinko on paahtanut, asustaa silti usein valtava vesikosteuden jano.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pitkät ja viipyilevät, viitseliäisyydellä höystetyt kotispa-sessiot kynttilänvalossa ovat yleisesti ottaen enemmän syksyn ja talven heiniä kuin valoisien kesäiltojen ajanvietettä. Kesällä sen sijaan on ihana pujahtaa heti aamusta vain kesämekkoon, tehdä nopeat kauneusrituaalit ja kirmata ulos. Valoisina iltoina yökukkuminen auringonlaskuun on suositeltavaa. Jotta kevennetyt lomaihonhoitorutiinit eivät kuitenkaan kostautuisi syksyllä hipiän harmautena, kannattaa poimia käyttöön helpot kesävinkit.

Tervetuloa mukaan Jolien kesäkauneusviikolle! Luvassa on muun muassa päivävoideopastusta, vartalonhoitovinkkejä sekä hellintävinkkejä auringon kuivattamille kesäkutreille.

Otetaan rennosti ja nautiskellaan kesästä, mutta ihon hyvinvointia unohtamatta. Pysykäähän mukana, täällä Toimituksen blogissa tavataan, koko viikon ajan. Tervetuloa mukaan kommenttboksiin keskustelemaan ja jakamaan ajatuksia – sana on vapaa, kuten aina!

(Kuvat Jolie, syreenikuva Hannamari Rahkonen / Yellow mood)

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.