Yleinen

Jolien Kesäkauneusviikko 2014: “Aurinkoa turvallisesti ja kohtuudella”

28.06.2014, Jutta Ruonansuu

Kesäkauneusviikko on hujahtanut nopeasti, toivottavasti olette saaneet tähänastisista postauksista uusia täsmävinkkejä?

Viikon mittaan olemme jutelleet siitä, miten ihoa ja hiuksia kannattaisi kesällä hoitaa, kun aurinko paahtaa ja kuivattaa niitä. Jos tupsahdit mukaan Kesäkauneusviikolle vasta tässä vaiheessa, ei hätää – kaikki tuotepaketit ovat vielä myynnissä viikon loppuun saakka ja aiemmat postaukset löydät selaamalla tätä Jolien toimituksen blogia taaksepäin.

Näin aurinkoisen kesäkauneusviikon päätteeksi lienee vielä hyvä palata hetkeksi alkulähteille, eli siihen aurinkoon. Auringonpalvontaan on vaarallisen helppo heittäytyä (varsinkin meillä Suomessa, kun olemme niin pitkän aikaa piilossa auringonvalolta), eikä ensimmäisten auringonsäteiden ihanasti helliessä mieltä ja ihoa käy ensimmäisenä mielessä, että moinen nautinto voisi olla iholle haitallista ja vanhentavaa.

nelliteppo4

Kesän alussa iho on aina herkimmillään ja saattaa kärähtää punaiseksi alta aikayksikön. Kun kesän mittaan iho kehittää omaa luonnollista suojaansa, ei kärähdysalttius ole enää niin suuri. Kannattaa silti olla mieluummin hieman liian tarkka kuin aivan liian huoleton ja leväperäinen – eikä ihon palaminen loppukesästäkään ole suinkaan tavatonta. Auringon aikaansaamat rasitukset iholla eivät välttämättä näy samantien mutta monen vuoden auringonpalvonta voi hyvinkin johtaa siihen, että iho vanhenee ja alkaa menettää elastisuuttaan selkeästi ennen aikojaan. Jälkiviisaus on hyvää ja ansaittua viisautta mutta kun kyseessä on se yksi ja ainoa iho, jonka elämämme aikana omistamme, kannattaa asiaan kiinnittää huomiota. Ei siis mennä nyt pelottelulinjalle eikä puhuta ihosairauksista vaan todetaan, että parasta on ylipäätään pitää kauniisti huolta itsestään ja hyvinvoinnistaan, oli aihe mikä tahansa. Silloin ei ainakaan tule ajattelemattomuuksissaan ottaneeksi turhia riskejä, jotka myöhemmin kaduttavat!

Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet ovat viime aikoina kehittyneet valtavasti. Titaanioksidi, joka siis muodostaa luonnonkosmetiikan aurinkosuojatuotteen fysikaalisen suojan, antaa vääjäämättä tuotteelle hyvin vaalean värin. Edullisimmissa luonnonkosmetiikan aurinkovoiteissa titaanioksidi jättää iholle harmahtavanvalkoisen pinnan mutta sen sijaan tuotteissa, joiden taustalla vaikuttaa hyvä tuotekehittely, näkyy tuotteen vaaleus vain levitysvaiheessa ja katoaa sen jälkeen iholta täysin. Synteettiset aurinkovoiteet ovat yksi synteettisen kosmetiikan suurimmista kemikaalipommeista (tummien markettihiusvärien, kynsilakkojen ja parfyymien ohella) ja siksi suosittelemme lämpimästi niiden käytön vaihtamista luonnonkosmetiikkaan niin omassa käytössä kuin lastenkin ihoille. Ennakkoluulot luonnonkosmetiikan aurinkotuotteita kohtaan ovat tietysti aivan ansaittuja, sillä koostumuksissa on aikaisemmin ollut paljon parantamisen varaa. Kukapa nyt haluaisi näyttää kauniisti päivetyttyään harmaalta? Onneksi enää ei tarvitse tehdä kompromisseja.

IMG_5300

Omat aurinkotuotesuosikkimme löytyvät Biosolikselta. Biosoliksen tuotteet ovat Ecocertin sertifioimia eivätkä sisällä nanopartikkeleita. Tuotteet täyttävät Euroopan kosmetiikkajärjestö COLIPAn sekä Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA:n aurinkosuojatuotteille asettamat vaatimukset. Lisää yleistä tietoa luonnonkosmetiikan aurinkotuotteista voit lukea täältä.

Biosoliksen valikoimasta löytyy kasvoille ja vartalolle suojakertoimilla 15 ja 30 varustetut voiteet, jotka levittyvät iholle kauniin ohuesti jättämättä ihoa tahmaiseksi. Korkeampaa suojaa kaipaaville on tarjolla suojakerroin 50, joka on tarkoitettu lapsille, mutta se sopii yhtä hyvin myös aikuisten käyttöön. Vaikka kaikki voiteet sopivat kasvoille sekä vartalolle, on valikoimassa myös 30 suojakertoimen voide kasvoille. Tummemmalle ja hyvin ruskettuneelle iholle Biosoliksen valikoimassa on matalan suojakertoimem auringonottoöljy, jonka antama SPF 6 aurinkosuoja tulee kylmäpuristetuista kasviöljyistä eli siihen ei ole lisätty luonnonkosmetiikassa yleisesti aurinkosuojana käytettyä titaanidioksidia eikä sinkkidioksidia. Tuote sopii siksi vain tummemmalle iholle, vaaleaihoisen on syytä suojata itsensä korkeimmilla suojakertoimilla.

IMG_5335

Biosolis tarjoaa myös laadukkaan itseruskettavan vaihtoehdon. Toisin kuin monilla on tuntunut olevan harhakäsityksenä, ei itseruskettava aine ole mitään myrkkyä vaan päinvastoin: elintarviketeollisuus käyttää itseruskettavaa ainesosaa DHA:ta eli dihydroksiasetonia jopa makeutusaineena. Kyseessä on siis täysin myrkytön sokeri, jota voidaan valmistaa joko glyserolista tai sokerijuurikkaasta. Se mikä DHA:sta tekee ikävän ainesosan, on sen haju, joka on voimakkaan makea. DHA:lle löytyy kuitenkin vaihtoehtoinen raaka-aine, erytroloosi, jossa ei ole yhtä voimakasta ominaistuoksua.

Biosoliksen itseruskettava emulsio sisältää sekä DHA:ta ja erytroloosia. Emulsio on helposti levittyvää ja sillä saa tasaisen sekä kauniin rusketuksen. Melvitan itseruskettava ei puolestaan sisällä lainkaan DHA:ta vaan sen itseruskettava teho perustuu täysin erytroloosiin. Voide levittyy myös helposti ja tasaisesti, mutta väri syntyy hitusen hitaammin kuin Biosoliksella. Molemmat tuotteet ovat laadukkaita, mutta nyrkkisääntönä sanottakoon: kun kaipaat syvempää sävyä nopeammin, valitse Biosolis, jos taas haluat kevyen rusketuksen asteittain, valintasi on Melvita.

Entäs sitten kasvot?

Meikkipohja on erinomainen aurinkosuoja kasvoille kaupunkikäytössä. Luonnonkosmetiikan meikkivoiteet sekä mineraalimeikkipuuterit heijastavat sisältämiensä mineraalien ansiosta auringonsäteitä pois iholta ja mikäli hipiä ei ole sitä helpoimmin palavaa sorttia, ei erillistä aurinkovoidetta kasvoille tarvita. Jos aikomuksena on loikoilla suorassa auringossa tuntikausia, veneillä, golfata tai matkustaa etelään paahteisempaan aurinkoon, on aurinkovoide kasvoille tällöin tarpeen. Valikoimastamme löytyy kuitenkin myös aurinkosuojalla varustettuja meikkipohjia.

Iroisien BB-voiteessa on aurinkosuojakerroin 25, joka suojaa ihoa sekä UVA että UVB -säteiltä. Voiteen väri on vaalea, joten jos iho on ruskettuneempi, suosittelemme valitsemaan Absolutionin La Crème du Teint -meikkipohjan. Se on väriltään tummempi ja kauniisti aprikoosiin vivahtava, mikä tuo kasvoille lämmintä hehkua. Absolution ei ole vielä teettänyt meikkipohjalleen testiä, jolla tuotteen aurinkosuojakerroin mitataan. Sen ainesosaluetteolon toisena aineena esiintyy kuitenkin titaanidioksidi, eli fysikaalinen aurinkosuoja, joten voimme sanoa, että suoja on vähintäänkin city-proof. Molemmissa voiteissa on laadukas ja miellyttävä koostumus, joita suosittelemme koko sydämestämme! Jos La Crème du Teint tuntuu vielä vähän liian vaalealta, sitä voi myös miksata päivävoiteen joukkoon tuomaan sävyä, kunnes rusketus syvenee.

_MG_7843
IMG_5492

Kaunista kesäviikonloppua ystävät ja kiitos aurinkoisesta seurastanne tällä viikolla! Käynnissä on vielä myös sunnuntai-iltaan asti hemmottelutuotepakettiarvontaa, käykäähän osallistumassa. Jolie shop palvelee tänään lauantaina poikkeuksellisesti 11-15, toivottavasti tavataan – paikalla on pitkästä aikaa allekirjoittanut!

*
Jolien tiimi kiittää lämpimästi kaikkia Kesäkauneusviikon valokuvakilpailuun osallistuneita, lähetämme teille paljon auringonsäteitä Uudenmaankadulta. Haluamme palkita tuotepaketillla Nelli Tepon, jonka kuva löytyy myös tämän postauksen alusta. Nelli, otamme sinuun vielä yhteyttä henkilökohtaisesti!

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.