Yleinen

Ihon kevätsiivous kotispassa

20.03.2015, Hannamari Rahkonen

Tällä viikolla olemme inspiroineet teitä ihon kevätsiivoukseen. Voi nimittäin olla, että lisääntynyt valo on alkanut paljastaa peilikuvasta yllätyksiä talven jäljiltä. Ihon kevätsiivouksen ABC:n löydät täältä. Rennoilla ihon siivoustalkoilla on näin keväisin oma paikkansa kotispassamme sekä aikataulussamme, sillä hivenen päästä luonto ympärillämme alkaa heräillä ja kukoistaa upeassa loistossaan. Miksemme siis mekin jo valmistautuisi tähän kauteen, siskot?

Koostimme erilaiset ihotyypit mielessämme teille kolme erilaista tuotekokonaisuutta keväisille kotispa -hetkille kirkastus ja kasvojen hehku mielessämme, olkaa hyvät!

flowers_jolie_yellowmood_hannamarirahkonen (1)

Hellävarainen puhdistus, kirkastus ja kiinteytys kuivalle ja herkälle iholle

Helmenvalkeisiin tuubeihin puetut Iroisien tuotteet sopivat loistavasti kuivalle, ohuelle ja herkästi reagoivalle iholle mineraalipitoisuutensa ansiosta. Tuotteet sisältävät merileviä, jotka tunnetaan kosteutta sitovista ja säilyttävistä kyvyistään sekä runsaista antioksidanttipitoisuuksistaan.

Hellävaraisesta ja miedon tuoksuisesta Iroisien kuorintavoiteesta löytyy merileväuutteiden lisäksi myös Iroise-meren vettä, jonka mineraalit tasapainottavat ihon pH:ta. Hellävaraisesti kuorivat rakeet ovat jauhettua bambua.

Iroisie_Jolie_HannamariRahkonen_yellowmood_cosmetic_organiccosmetic 3

Iroisien Instant Beauty Fresh Mask on kaikille ihotyypeille sopiva tuhkimonaamio, jonka limettinen tuoksu sekä vihertävä väri kielivät nekin keväästä. Kauneusnaamio sisältää raikastavaa minttua sekä pintaverenkiertoa stimuloivaa neidonhiuspuuta, jotka antavat kasvoille luonnollista liftiä. Viilentävä ja koostumukseltaan geelimäinen naamio kuivahtaa kasvoille kevyesti ohueksi kalvoksi. Tälle naamiolle on aina paikkansa ennen tärkeitä juhlia (tai juhlien jälkeisenä aamuna).

Yellowmood_iroisie_patyka_hannamarirahkonen 1

Syväpuhdistava ja kirkastava uudistus normaalille, pintakuivalle ja kuivalle iholle

Patykan Biokaliftin Kirkastava Kuorintanaamio on kaksivaikutteinen tehotuote, jossa jauhetusta bambusta valmistetut rakeet kuorivat ihoa mekaanisesti ja luonnolliset hedelmähapot puolestaan kuorivat ihoa entsymaattisesti.Kuorintavoide levitetään kasvoille naamioksi ja annetaan vaikuttaa 15 minuutista kolmeen varttiin. Mitä pidempi vaikutusaika, sitä tehokkaammin hedelmähapot pääsevät vaikuttamaan ja tulokset näkyvät iholla selkeämmin. Vaikutusajan jälkeen sormenpäät kostutetaan ja rakeita pyöritellään iholla noin puoli minuuttia. Tämän jälkeen kuorinta huuhdellaan pois ja pyyhitään iho kasvovedellä.

Kuorintavoiteen sisältämät luonnolliset miedot hedelmähapot eli AHA-hapot tulevat sokeriruokouutteesta, appelsiini- ja sitruunauutteista, vaahterauutteesta sekä mustikkauutteesta. Hedelmähapot ovat niinkutsuttuja keratolyyttisia raaka-aineita, jotka irrottavat ihon sarveiskerrosta ja pehmittävät ihon pinta. Iho näyttää kirkastuneelta ja nuorentuneelta, huokoset supistuvat ja ihon pinta on kauttaaltaan tasaisempi ja hehkuvampi hedelmähappojen kuorivan vaikutuksen ansiosta.

syreeni_yellowmood_hannamarirahkonen 2

Kuorintavoiteessa on lisäksi pieni tujaus salisyylihappoa, joka on niin ikään keratolyyttinen ainesosa ja omaa myös tuotetta säilöviä ominaisuuksia. Salisyylihappoa esiintyy luonnostaan joissakin kasveissa (kuten pajussa), mutta sitä voidaan valmistaa myös synteettisesti ja se lukeutuu tällöin luontaisen kaltaisiin raaka-aineisiin, eli se on molekyylikoostumukseltaan luonnollinen, mutta valmistettu synteettisesti laboratiossa.

Tehokkaan kaksivaikutteisen kuorinnan jälkeen iho tarvitsee runsaasti kosteutusta ja ravinteita. (Huomautettakoon, että tässä välissä seka- ja rasvoittuva ihoinen voi käyttää vielä puhdistavan naamion ja janoinen iho kosteuttavan naamion.) Oikeastaan kaikille ihotyypeille rasvaista ihoa lukuunottamatta ihanteellinen kosteusvoide on Patykan Biokaliftin Ultra Rich Repair Face Cream. Silkkisen sileä voide antaa ihotehosteutusta, mutta ei ole tippaakaan liian rasvainen. Voidepohjassa itsessään löytyy jo tehokkaasti kosteuttavia ja kirkastavia ainesosia: vadelmauutetta ja damaskuksen ruusuvettä. Ihoon kosteutta sitova hyaluronihappo saa aikaan kevyen juonteita tasottavan vaikutuksen. Avokadoöljy, karitevoi ja ruusunmarjaöljy tarjoavat iholle oivallista ravintoa tehokuorinnan jälkeen ja sopivat myös hyvin herkälle sekä kuivalle iholle.

absolution_skincare_beautymask_jolie_hannamarirahkonen (1)

Tehopuhdistus rasvaiselle ja sekaiholle (joka ei kuitenkaan kuivata!)

Absolutionin Syväpuhdistava naamio on ihohuokosia supistava tehopuhdistus. Naamio sisältää aavistuksen verran iholta talia imevää savea, joten se ei kuivu kiristäväksi korpuksi ja sopii siksi myös pintakuivalle iholle. Naamio sisältää meille suomalaisille tuttua koivunmahlaa, piparminttua, lakritsia, sinkkiä ja paju-uutetta, joka sisältää luonnostaan ihoa entsymaattisesti kuorivaa salisyylihappoa.

Absolution La Solution Controle on epäpuhtaan ihon buusteri, joka ei myöskään kuivata (itse asiassa päinvastoin, seerumi antaa iholle runsaasti kosteutta). Controle toimii nopeavaikutteisena näpyn nitistäjänä kuin koko kasvoilla seerumin tavoin tai voiteeseen sekoitettuna. Näpyn nitistys tapahtuu nopeimmin sivelemällä seerumia näpyn päälle ajoissa. Controle sisältää luonnostaan antiseptista propolista eli mehiläiskittivahaa, mustapäitä ja näppyjä puhdistavaa crajirua, tulehduksia rauhoittavaa tepescohuitea sekä lakritsia, rosmariini- ja salviavettä, sinkkiä, kuparia ja ihoa kosteuttavaa ja rauhoittavaa aloe veraa.

flowers_jolie_yellowmood_hannamarirahkonen

Jolie-tiimimme toivottaa teille inspiroivia kevätsiivoustalkoita ja kaunista viikonloppua!

Teksti Jolien arkisto

Kuvat Hannamari Rahkonen

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.