Yleinen

Hyvän arjen puolesta

18.09.2014, Nina Tawast

Kuuman kesän soljuva, spontaani ja rytmitön vire vaihtuu hiljalleen lisääntyväksi pysyvyydeksi, kontrastiksi villinä ja vapaana rehottavalle elämänmenolle. Syyskuun päivinä tapahtuu se pieni havahtuminen, kuin hidas silmänräpäys, jossa kesä onkin pakannut itsensä lähtevään laivaan, ja nurkan takaa yllättänyt arki on äkkiä töihin ja kouluun kiiruhtavia massoja, metelöivää aamuliikennettä, neljän ruuhkia, yhä aikaisemmin saapuvia iltoja, ilmassa henkiviä pitkän talven enteitä, aamukahvia aina samaan aikaan.

arki6 arki1

Rapistuva luonto ja horisontissa vilkuttava, katoava valo ovat syksy- ja kotoiluihmisille jokavuotista riemua, kun saa oikein luvan kanssa kääriytyä kotiinsa, etsiä villapeitot, kaivautua sohvaan, keittää teetä ja ostaa uudet kynttilät. Vaihtelu virkistää ja on rikkautta, tietenkin! Syksy tuoksuu hyvältä ja näyttää kaikissa väreissään kauniilta. Uusi vuodenaika on mahdollisuus uuteen. Satokauden antimet ovat ihania. Mutta entäs arki sitten?

Lainataksemme William Blakea arki on juuri se maailma hiekanjyvässä, taivas niityn kukassa ja ikuisuus tuokiossa. Se on sitä pientä ja korutonta kauneutta, jota ilman juhlakin olisi juuretonta. Rutiinit ja toisiaan muistuttavat arkiset päivät maadoittavat meitä, hahmottavat ja jäsentävät yhteistä todellisuuttamme, kasvattavat, koulivat ja kehittävät sydämiämme ja mieliämme, ja tekevät yksinkertaisesti ihmiselle hyvää.

arki11

Miksi emme siis nauttisi arkielämästä liikoja valmistautumatta, turhia kyseenalaistamatta, hautaamatta hetkiämme ainakaan tarkoitukselliseen harmauden, kireyden, kiireen tai tasapaksuuden jatkumoon. Ehkäpä juuri ensi maanantaina saat parasta aamiaista ikinä. Tiistaille sattuu hupaisa ja ystävällinen bussinkuljettaja sekä aivan erityinen auringonpaiste. Keskiviikkona tapaat uuden merkityksellisen ihmisen. Torstaina onnistut työssä ja törmäät iloiseen yllätykseen. Perjantaina jokin kauan odotettu tulee vihdoin valmiiksi.

arki9

Luonnonkosmetiikan maailmassa on yhtä lailla hyvän arjen julistuksen aika! Parempaan ja puhtaampaan arkeen suosittelisimme ensimmäisenä luonnonkosmetiikan hammastahnoja, joilla saa raikkaasti ja myrkyttömästi kauniin aamunsa alkuun ja pitkän päivän iltansa päätökseen.

arki4

Patykan suihkugeelillä kohenee vähintään asteen tai pari ihan millainen tahansa arkitodellisuus. Voit kokeilla Välimeren keväältä tuoksuvaa Mandariinia, niin ikään sitruksista Nerolia, uudeksi tekevää vadelmaista White Grapea, mahtavasti stimuloivaa Piparminttua tai illalla levollisuutta lisäävää ja rauhoittavaa Precious Woodsia. Precious Woodsia voi syksyihon ravitsemiseksi ja tyyneyttävän vaikutuksen maksimoimiseksi täydentää Precious Woodsin vartaloöljyllä.

Syyskuulta maistuvan elämän kyytipojaksi kannattaa napata niin kotiin kuin töihinkin myös luonnonkosmetiikan saippua, joiden laadukkaat raaka-aineet, ekologisuus ja kemikaalittomuus ovat luonnollisesti hyvän arjen mittareita.

arki2 arki13

Muistatteko muuten, mitä Nalle Puh ja Nasu vastasivat, kun heiltä kysyttiin, mihin he ovatkaan menossa. He menivät omien sanojensa mukaan tapaamaan kaikkia, koska on sentään torstai. Aikoivat toivottaa kaikille hyvää torstaita.

Arjen kauneuden kunniaksi uutuus Patykan Precious Woods -tuotepaketti -15% syyshintaan! Paketti sisältää Precious Woods -suihkugeelin ja silkkisen tuntuisen vartaloöljyn, jotka tuovat rauhaisaa kauneutta syksyn keskelle. Pakettia on saatavilla Jolie shopista ja webshopista vain rajoitetun ajan maanantai-iltaan 22.9. saakka.

patyka-paketti

Teksti Molla Jelkänen
Kuvat Jolie

 

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.