Yellowmood

Tunnelmallinen kesäbasaari Rovaniemellä

01.07.2014, Hannamari Rahkonen

Yhteistyössä kahvila Kauppayhtiö, Super-Pirtelöbaari, Lentävän Poron kesäteatteri ja Hih-Hi!-vaatekauppa.

Rovaniemen kesä on pyörähtänyt käyntiin asteittain ja me olemme saaneet nautiskella paitsi kesäkuun ensipäivien helteiden aiheuttamasta auringonpistoksesta kuin hyytävistä lumisateistakin. Säät eivät silti pidättele ihmisiä, jotka haluavat luoda yhteistoiminnallaan aivan uudenlaista kaupunkikulttuuria. Sellaista, jossa yritysten välinen yhteistyö ei ole vain sanoja, vaan myös konkreettisia tekoja. Tämä kaikki on mahdollista siksi, että yhteisenä tavoitteena on ollut luoda Rovaniemen viihtyisin, hauskin, laadukkain ja palvelevin miljöö.

Kahvila Kauppayhtiön sisäpiha on muutettu kesäbasaariksi, jossa me viiden eri alan yrittäjät olemme luomassa Rovaniemelle ehkä jopa hieman keskieurooppalaista teatteri- ja ravintolakulttuuria, joka tekee näistä leveysasteista viihtyisämmän sekä paikallisille että vierailijoille uusien, erilaisten ja hauskojen lähestymistapojen muodossa. Olemme sekoitus moderneja trendejä, itsetekemisen iloa, luovaa ilmaisua sekä makeita tyyppejä, joiden kantavana ajatuksena toimii lausahdus tehdään niin kuin itelle tehtäis.

Muodostamme yhdessä palapelin, jossa jokainen osanen täydentää toistaan omaten persoonallisen lähestymistavan juttuunsa, samalla kun pyrimme olemaan hetki hetkeltä parempia siinä mitä teemme. Tulevina viikkoina paneudumme tarkemmin täällä Yellow moodissa kunkin yrityksen ja yrittäjän sielunelämään, mutta ennen sitä haluan esitellä teille lyhyesti tämän kesäbasaarimme hauskan ja valloittavan tiimimme kaikki osapuolet.

Näyttökuva 2014-6-30 kello 21.42.38

Kahvila Kauppayhtiö. Kesäbasaaria ei olisi ilman Rovaniemen persoonallisinta kahvilaa, jonka avoimen iloista ilmapiiriä ei vain voi matkia. Täällä sinua tervehditään tullessa ja mennessä. Hymyilevä ja rento henkilökunta pyöräyttää hetkessä tuoreet sushit, salaatit sekä patongit kaikille nälkäisille.

Super-Pirtelöbaarin raakasuklaakonvehdit löytyvät Kauppayhtiön vitriinistä ja olihan tälle kesälle oli keksittävä myös jotain uutta: Lentävän Poron Diivat-teatteriesityksen hengessä vitriinistä löytyy koko kesän ajan meikätytön valmistamia tuoreita gluteenittomia cupcakeja!

Näyttökuva 2014-6-30 kello 21.41.01

Lentävän Poron kesäteatteri. Hersyvän hauskaa huumoria, avoimuutta, luovia persoonia, hulluja ideoita, sallittua mokailua ja rohkeaa riskinottoa — niistä on Lentävän Poron kesäteatteri tehty. Tänä kesänä porot tekevät kesäteatteria isommin kuin koskaan, sillä entisen kolmen hengen kokoonpanon sijasta tämän vuoden Diivat-esityksessä on mukana kahdeksan henkilöä!

Diivat johdattelee katsojansa 1950-luvun Amerikan tunnelmiin farssissa, jossa kaksi köyhää näyttelijää päätyy huijaamaan sekä kohtaloaan että viatonta leskirouvaa rahankiilto silmissään. Yllätyksekseen Shakespeare-kiertueensa keskeyttänyt näyttelijäkaksikko päätyy hullunmyllyyn, jossa riittää ristiinpukeutumista, vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Lämminhenkisessä ja riemukkaassa veijarikomediassa rakkaus kuitenkin voittaa, mutta sitä ennen posket punehtuvat ja peruukit lentävät.

Ensi-ilta järjestetään tämän viikon perjantaina 4.7. klo 19 alkaen. Lippuja voi ostaa kahvila Kauppayhtiön tiskiltä tai suoraan porteilta.

Näyttökuva 2014-6-30 kello 22.06.31

Pure Burger. Rovaniemen eittämättä herkullisimmat burgerit löydät Kauppayhtiön sisäpihalta, jossa on 200 asiakaspaikkaa. Pure Burgerin kaverit valmistavat annoksensa tuoreista raaka-aineista ja tämän kesän makunautintoja on lietsomassa vielä uusi Big Green Egg-grillikin.

Burgereissa tarjottavat pihvit valmistetaan 100 % lappilaisesta naudanlihasta ja moniviljasämpylät leivotaan käsin lappilaisessa leipomossa Pure Burgerin omaa reseptiikkaa noudattaen. Iso peukku myös itsevalmistetulle coleslawlle sekä mummokurkuille! Tältä tiskiltä löydät tietysti sihisevät sekä kuohuvat — myös luomuna.

Näyttökuva 2014-6-11 kello 20.55.51

Super-Pirtelöbaari. Olemme kesäteatterikesän 2014 uusin tulokas tähän monipuoliseen tiimiin ja meidän tarjottavamme noudattelevat raikkaan ja laadukkaan raakaruoan linjausta. Smoothiemme sekä raakakakkumme ovat valmistettu aina maidottomasti, viljattomasti, gluteenittomasti, valkosokerittomasti sekä tilauksesta myös vegaanisesti. Jokainen käyttämämme raaka-aine on luomusertifioitua, sillä haluamme tarjota asiakkaillemme vain parasta!

Smoothielistaltamme löydät seitsemän ihanaa ja erilaista vaihtoehtoa kesäpäivien piristykseksi. Nuo tehojuomat on valmistettu tukemaan oman kehomme toimintaa ja piristämään meininkiä, onhan ne koostettu luonnon omista antimista kuten pohjoisen marjoista, luomuhedelmistä, neitsytkookosöljystä, viherjauheista sekä muista erinomaisiksi havaitsemistamme superfood-tuotteista. Jokaiseen smoothieannokseen voi ottaa erikseen boostereita, eli adaptogeenisiä yrttejä tai hyvin imeytyvää riisiproteiinia. Raakakakkuja valmistamme viikonloppujen rientoihin ja näiden lisäksi pakurikattila porisee joka päivä!

Näyttökuva 2014-6-30 kello 21.45.06

Hih-hi!-vaatekauppa. Hih-hi! toimi viime vuonna kesäbasaarin sisäpihalla ja muutti talveksi Kauppayhtiön kabinettitiloihin omaksi putiikikseen. Hih-hi!:llä myydään kotimaisia vaatteita, koruja sekä asusteita, joista jokaisen alkuperä tiedetään tarkasti. Putiikista löytyy 50 erilaista merkkiä myynnistä, mukana ovat mm. Nouseva Myrsky, Yo-Zen, Terhi Pölkki, Saana ja Olli, KIKS ja Pöllöt.

• • •

Kuvat: ensimmäisen kollaasin vasen kuva Kauppayhtiö, toinen kuva Hannamari Rahkonen, toinen kollaasi Lentävän Poron kesäteatteri, kolmas kollaasi Kauppayhtiö, neljäs kollaasi Hannamari ja Tuomas Rahkonen, viides kollaasi: Hih-hi!-vaatekauppa.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mari Vee
Mari Vee
9 years sitten

Heippa, harmi kun asutaan hesassa eikä päästä ihanaan Rovaniemeen maistelaan herkkuja. Raakakakkuja ei oikein kannattene postittaa, mutta onko teillä myynnissä teidän tekemää raakasuklaata ja onko sitä mahdollisuus tilata netin kautta? Vai tiedätkö onko Hesassa jotain liikettä tai kahvilaa, joka tekisi ja möisi raakasuklaaherkkuja, jotka olisi itse tehtyjä?

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Tervehdys Mari! Toimitamme raakasuklaakonvehtejamme ympäri Suomea ja laittamalla meille meiliä osoitteeseen pirtelobaari [at] gmail.com saat tarkat tiedot vaihtoehdoistamme sekä ohjeet tilaukseen 🙂 Helsingissä raakakakkuja saa ainakin Hymy Raw Food Cafesta (https://www.facebook.com/hymyrawfoodcafe?fref=ts) sekä Cafe Kokosta (https://www.facebook.com/cafekokko).

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.