Yellowmood

Arctic Design Week 2014: Designbrunssilla

24.02.2014, Hannamari Rahkonen

designbrunssi_arcticdesignweek_yellowmood_hannamarirahkonen_alaruokasentalo_rovaniemi 28

Kalsean kostea sunnuntaiaamu alkoi tavallista aikaisemmalla herätyksellä, sillä oli jokavuotisen designbrunssin aika. Design Weekin lähestyminen muistuttaa siitä miten vauhdikkaasti vuodet vierähtävätkään ympäri ja tämä vuosi oli erilainen erityisesti siksi, että Rovaniemi Design Week sai uuden nimen. Arctic Design Week palvelee tästä vuodesta lähtien uutena nimenä, joka toimii kansainvälisesti paremmin kuin paikkaan sidottu aiempi nimi.

designbrunssi_arcticdesignweek_yellowmood_hannamarirahkonen_alaruokasentalo_rovaniemi 25

Tänä vuonna me olimme tosiaan ensimmäistä kertaa mukana ihan vain sivustakatsojina ja se oli oikeastaan oikein hyvä juttu, sillä muut arjen toimet ovat pitäneet meidät kiireisinä. Vähän harmittaa se, että samalle viikolle sattui niin paljon kaikkea muuta, ettemme päässeet ottamaan osaa kovinkaan moneen aktiviteettiin, seminaareihin tai näytöksiin, mutta ehdimme sentään brunssille. Ensi vuodeksi taidan varata oikeasti vapaata ja ottaa koko viikosta kaiken irti.

designbrunssi_arcticdesignweek_yellowmood_hannamarirahkonen_alaruokasentalo_rovaniemi 20

Viime vuonna heiluin ystäväni Eveliinan kanssa designbrunssin järjestäjänä ja meininki oli hivenen hektisempi kuin eilen, jolloin sain ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen istua brunssille valmiiseen pöytään ilman, että minun tarvitsi tehdä muuta kuin keskittyä syömiseen. Brunssin järjestäminen on ihanaa, mutta todella työlästä, varsinkin kun henkilömäärä alkaa ylittämään sadan eikä halua järjestää mitään nakkijogurtti-brunssia, vaan tarjota laadukkaista raaka-aineista itsevalmistettua ruokaa. Niinpä eilinen oli minulle aikamoista luksusta!

designbrunssi_arcticdesignweek_yellowmood_hannamarirahkonen_alaruokasentalo_rovaniemi 3

Paikkana toimi tuttu Alaruokasen talo, jossa me Soppasiskotkin olemme häärineet useampaan otteeseen brunssijärjestäjinä. Paikan sijainti keskustan kupeessa on ihanteellinen ja tilasta löytyy ennenvanhaista hienoa tunnelmaa sekä historian havinaa. Henkilökohtaisesti rakastan tilan valoisuutta ja kalustusta, jolla on kunnioitettu perinteikkään talon henkeä.

designbrunssi_arcticdesignweek_yellowmood_hannamarirahkonen_alaruokasentalo_rovaniemi 21

Tänä vuonna järjestäjänä toimi lämminhenkinen Kristian Sieversin isännöimä Aitta Deli & Dine pop-up-ravintola, joka toimi Alaruokasen talossa koko designviikon ajan tarjoten lounasta, illallista, kahvilaherkkuja ja mukaan ostettavia deli-tuotteita. Viikon aikana Aitta Deli & Dinen tiimi halusi ennen kaikkea kartoittaa sitä minkälaiselle ravintolalle meillä rovaniemeläisillä olisi tilausta.

Jään odottamaan heidän tulevaisuuden suunnitelmiaan ja arvostan tällaista rohkeutta kokeilla sekä suunnitella näinkin suurta siirtoa Rovaniemen kokoisessa kaupungissa. Olen sitä mieltä, että tänne kaivataan kipeästi uusia tuulia ennen kaikkea sellaisten ruokapaikkojen suhteen, joista saisi laadukasta, lähituotettua ruokaa.

designbrunssi_arcticdesignweek_yellowmood_hannamarirahkonen_alaruokasentalo_rovaniemi 6 designbrunssi_arcticdesignweek_yellowmood_hannamarirahkonen_alaruokasentalo_rovaniemi 4

Kun saavuimme brunssille, rento musiikki sai heti kevyen tunnelman tartutettua. Kello oli kymmenen aamulla ja kaikki järjestelyt toimivat seesteisen rauhallisesti, vaikka ihmisiä riitti. Meidät ohjattiin pöytiin ja ruoat tarjoiltiin pöytiin. Jäimme usean muun brunssilaisen ohella kaipaamaan vähän mahdollisuutta hakea ruokaa itse noutopöydästä, sillä yleensähän brunssissa on juuri siitä kyse, että voi valikoida lautaselleen mitä haluaa ilman, että tarvitsee olla koko ajan pyytämässä tarjoilijoilta lisää.

designbrunssi_arcticdesignweek_yellowmood_hannamarirahkonen_alaruokasentalo_rovaniemi 3 (1)

Tarjonnassa oli huomioitu erittäin hienosti paikallisten lähituottajien tuotteita. Pöydissä oli iso juustolautanen, jossa oli savujuustoa, uunijuustoa, leipäjuustoa sekä neljättä, joka maistui vuohenjuustolle. Lisäksi pöydistä löytyi lihalautanen, jolla oli tarjolla luomuporsasta, lammasta sekä lähituottajien meetwurstia, punasipulia sekä vähän salaattia. Itse taisin hyödyntää pääasiassa eniten juustolautasta, koska lihaa ei tehnyt yhtään mieli.

designbrunssi_arcticdesignweek_yellowmood_hannamarirahkonen_alaruokasentalo_rovaniemi 8 designbrunssi_arcticdesignweek_yellowmood_hannamarirahkonen_alaruokasentalo_rovaniemi 9

Pääruokavaihtoehtoja oli kolme: kaurapuuro voisilmällä, lihalautanen tai tuorepuuro. Valintaa ei tarvinnut kauaa miettiä ja valitsimme molemmat tuorepuuroa, joka oli tehty kaurahiutaleista, omenasta, appelsiinimehusta ja lähituotetusta homogenoimattomasta jogurtista.

designbrunssi_arcticdesignweek_yellowmood_hannamarirahkonen_alaruokasentalo_rovaniemi 13 designbrunssi_arcticdesignweek_yellowmood_hannamarirahkonen_alaruokasentalo_rovaniemi 14

Tuorepuuro oli raikasta ja hyvää, mutta jäimme monen ihmisen kanssa kaipaamaan jotain lämmintä syötävää. Brunssi on aamiaisen ja lounaan sekoitus, mutta meistä tuntui kuin olisimme olleet pelkällä aamiaisella. Toki olisimme voineet valita lämpimän kaurapuuron, mutta sitä saa kotonakin.

designbrunssi_arcticdesignweek_yellowmood_hannamarirahkonen_alaruokasentalo_rovaniemi 15

Tarjoilijoiden palvelu oli todella ystävällistä, ammattimaista sekä helposti lähestyttävää. Arvostan todella paljon sitä, että minkäänlainen keittiön hälinä ei ulottunut meidän syöjien korviin, mikäli sellaista edes oli. Kaikki sujui siltä osin todella saumattomasti ja rauhallisesti.

designbrunssi_arcticdesignweek_yellowmood_hannamarirahkonen_alaruokasentalo_rovaniemi 18

Jälkiruoaksi oli vielä kirpeät marjasmoothiet sekä kakkua, jonka skippasin, koska olin saanut jo yliannostuksen makeaa mehujen, puuron ja smoothien välityksellä.

designbrunssi_arcticdesignweek_yellowmood_hannamarirahkonen_alaruokasentalo_rovaniemi 1 designbrunssi_arcticdesignweek_yellowmood_hannamarirahkonen_alaruokasentalo_rovaniemi 2 (1)

Kokonaisuutena olisin kaivannut brunssille lisää lämpimiä elementtejä, noutopöytämahdollisuudet ja hieman laajempaa kokonaisuutta. Esimerkiksi kala olisi ollut ihana juttu meille, joille punainen liha ei maistunut.

designbrunssi_arcticdesignweek_yellowmood_hannamarirahkonen_alaruokasentalo_rovaniemi 24

Seura oli brunssilla mitä mainiointa, erityiskiitos Sipille ja Sannalle, oli kiva nähdä teitä ja rupatella designviikon annista sekä teidän uusista innovaatioistanne! Toivon, että voisimme tulevaisuudessa useamminkin istahtaa jonkun muun valmistamalle brunssille täällä Rovaniemellä, ehkäpä juuri Aitta Deli & Dinelle?

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.