Reseptit

Maailman kaunein ruokakirja

17.09.2014, Hannamari Rahkonen

Kirja on saatu blogin kautta.

saralafountain_healthybook_yellowmood_hannamarirahkonen 2

Olen löytänyt minua tähän mennessä eniten inspiroineen ruokakirjan ja se on Sara La Fountainin käsialaa. Terveellisen ruoan parissa työskennelleenä aihe on alkanut välillä jopa kyllästyttää ja olen oikeastaan kiertänyt tarkoituksellisesti hieman kauempaa ravintotietoa sisältävät opukset — ehkä kyseessä oli jonkin sortin ravintoinfoähky, jolle ei enää ollut tarvetta kun tietyt perusasiat alkoivat olla hanskassa. Healthy kitchen pääsi yllättämään minut positiivisesti.

saralafountain_yellowmood_ 2

Arvostan kirjassa eniten sen maanläheisyyttä sekä tasapainoisuutta. Kirja ei ole vain raakaruokakirja tai vastaavasti vain kypsennettyä ruokaa sisältävä kirja, vaan resepteissä sekoitetaan odottamattomasti sekä onnistuneesti molempia maailmoja, satsataan laadukkaisiin raaka-aineisiin, iloitellaan DIY-kosmetiikalla ja tehdään ennen kaikkea kaunista ruokaa.

Kirjassa ei ole lainkaan ravintopaasausta, vaan pääfunktio on kauden raaka-aineissa sekä niiden maussa ja rennossa tekemisessä. Superfoodit tuntuvat yhtä luontevalta osalta arkikokkailua kuin mikä tahansa muu tutumpi raaka-aine.

saralafountain_yellowmood_ 1

Erityisen kiitoksen kirja ansaitsee siitä, että se etenee kuukausi kuukaudelta eteenpäin ja huomioi ennakkoluulottomasti kausituotteiden käytön. Tammikuussa syödään lohibageleita ja raakasuklaasorbettia, maaliskuussa raakasushia ja pakuri-misokeittoa, kesäkuussa nokkoshampparisämpylöitä ja punajuurilohta.

Reseptit ovat mielikuvituksellisia sekä yksinkertaisia valmistaa, turha kikkailu on jätetty pois. Joka kuukauden alussa on myös aukeama Healthy bar, jossa on raikkaiden smoothieiden sekä tuorepuristettujen mehujen ohjeita.

saralafountain_yellowmood_ 3

Healthy kitchen on reseptikirjaksi tarinallinen sekä visuaalinen. Koen kirjan todella inspiroivana, sillä sen jokaisesta sivusta huokuu vaivannäkö sekä suunnittelu. Kuvat ovat laadukkaita, niitä on runsaasti ja stailaamiseen on nähty todella paljon vaivaa. Teen samankaltaista työtä täällä blogissani pienemmässä mittakaavassa ja se saa ihailemaan Saran kunnianhimoista otetta kirjan tekemiseen. Minulle kirjan olemus ja ulkonäkö ovat vähintään yhtä tärkeitä kuin sisältö.

saralafountain_healthybook_yellowmood_hannamarirahkonen

Sara on onnistunut tekemään kirjastaan houkuttelevan ja monipuolisen paketin simppeliä ruokaa sekä itsetehtyä luonnonkosmetiikkaa. Tämän vuoden kaamoksessa kokkaillaan joka kuukausi ainakin yhtenä viikonloppuna tämän kirjan ruokia ja nautitaan vallitsevasta vuodenajasta. Healthy kitchen on kirja, joka tarjoaa 234 sivun mittaisen äärimmäisen visuaalisen tarinan vastustamattomien reseptien kera. Täydellinen lahja itselle tai ruokaa rakastavalle ystävälle.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Laurs
Laurs
9 years sitten

Kiitos kirjavinkistä! Näyttää mainiolta kirjalta, ja voisi auttaa keksimään jotain muutakin syömistä kuin sitä perustylsää arkiruokaa. Ehkä viimeistään joulupukki vois tuoda 😉

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Lämmin suositus, olen ainakin itse saanut hurjan paljon inspiraatiota erilaisiin ruokiin. Reseptit ovat yksinkertaisia, joten kynnys kokeilemiseen on matala 🙂

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.