Flourish

Mindfulness – hands on: Huomioi passiiviset hetket

27.10.2014, Outi Rinne

Muistatko 21 päivän mindfulness-haasteen, josta kirjoitin viime kerralla? Kokeilitko tunteidesi virran lempeää havainnointia? Millaisia huomioita teit? Itseni tämä sai pysähtymään ja kiinnittämään tarkemmin huomiota olemiseen, sensijaan että säntäilen puolisokkona tilanteesta toiseen.

Tämän päivän haaste on lempparini, nimittäin huomion kiinnittäminen ns. passiivisiin hetkiin. Itse asiassa, juuri ennen haasteen löytämistä postilaatikostani odottelin kahvin valmistumista ja huomasin tarpeen käyttää tuokin puoli minuuttinen “hyödyllisemmin”: Käydä tarkistelemassa sähköpostia, kalenteria, tai edes instagram-päivityksiä. Erityisesti tahdin kiristyessä ja deadlinejen paukkuessa pienten joutilaisuuden hetkien kunnioitus kärsii pahan kerran ja löydän itseni toistuvasti mentaalisesta oravanpyörästä. Ja kuitenkin huomaan, että mitä kiivaammin juoksen ajan perässä, sitä nopeammin se tuntuu hupenevan. Passiivisten hetkien havainnointi on siis juuri oikeaa vastalääkettä tällaisiin päiviin.

Kahvi
Päivän Mindfulness-haaste: Keskity passiivisiin hetkiin

Havainnoi päivän aikana hetkiä, jolloin ei näennäisesti tapahdu mitään. Tilanteita, joissa joudut odottamaan esim. liikennevaloissa, kaupan kassajonossa, sivun latautumista tietokoneen näytöllä, kahvin tippumista tms. Pitkästyt palaverissa, bussimatkalla tai ihan muuten vain päivään avautuu tyhjä kohta. Kiinnitä huomiosi tällaisina passiivisina hetkinä siihen, mitä tunnet mielessä ja kehossasi. Huomaa mahdollinen tarpeesi tehdä jotain: vaihtaa asentoa, sormeilla hiuksiasi, haukotella, hypistellä kännykkää, lähteä liikkeelle, hoitaa jokin pieni homma tms. Vastusta lempeästi näitä tarpeita ja havainnoi, millaisia tuntemuksia se sinussa herättää.

Lempeää maanantaipäivää!

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mari Vee
Mari Vee
9 years sitten

Jep, nää KW:n meikkipohjat on ihan huippuhyvät. En normaalisti käytä mitään meikkivoidetta tai -pohjaa, koska en vain pidä paksusta meikatun näköisestä ihosta enkä ole koskaan löytänyt mieleistäni meikkivoidetta ennenkuin nyt. Rakastan Iroisien BB voidetta koska se ei ole mielestäni meikkivoidemainen ja siitä en tietysti aio luopua aurinkosuojan vuoksi. Mutta kyllä tämä KW:n tuote on ihan yhtä hyvän tuntuinen iholla eli tuote on tosi hyvä. Ja sen päälle voi vaivattomasti laittaa peitepuikkoakin jolla saa vain pienen alueen peitettyä (esim näppylä). Ja couleur caramel silkkipuuterikaan jolla kiinnitän meikin ei tee ihosta pakkeloidun näköistä. Iho pysyy siistinä koko päivän ja vaatii vain kiillon… Lue lisää..

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

On todella mukava lukea kokemuksistasi Mari, jaamme ajatuksesi ja intosi meikkipohjien(kin) suhteen! Allekirjoittaneesta pohjustusvoide on samanaikaisesti sekä ihmeellisen kevyt että peittävä ja sivellin toimii levittämiseen erinomaisesti, vaikkei sellaista olisi aiemmin tottunutkaan käyttämään. Peukutamme myös sitä, että lopputulos on aina tasainen eikä tuote kerrostu esimerkiksi silmien alle. Tällaisista pienistä seikoista syntyy se arjen luksus, eikös.

Mari Vee
Mari Vee
9 years sitten

Saisiko näistä KW:n tuotteista meikkausohjeita ja vinkkeja ja sitten joko vaihekuvina tai valmiskuva tuloksesta. Olisi kiva jos saisi vinkkejä omaankin meikkaukseen. Ja kun KW:llä ei ole rajauskyniä niin toki voisi yhdistää zuiin kyniin jos meikkilookkiin kuuluu rajaukset. Huulisävyistälin olisi kiva saada kuvia miltä näyttää huulilla. Itselläni on ihanainen Sensuous Plum mutta korallinen sävy ja pinkki kiinnostaisi myös. Mutta meikkivinkeistä voisitte tehdä postauksen.

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Voi kyllä on Mari, ensimmäinen meikkilook on suunniteltu toteutettavaksi vielä tällä viikolla allekirjoittaneen Yellow mood-blogin puolella, jossa tullaan jatkossakin näkemään Kjaer Weisin upeilla sävyillä toteutettuja erityylisiä meikkilookeja. Otan toiveestasi tähän tämän viikon lookiini mukaan tuon korallisen Sweetness-huulisävytteen, tervetuloa kurkkaamaan lopputulos.

Mari Vee
Mari Vee
9 years sitten

Kiitos. Jään mielenkiinnolla odottamaan. Tykkään kokeilla meikkivinkkejä itsellenikin ja usein saan niistä ihan uusia kikkoja meikkaukseen. Erityisesti silmämeikkien kohdalla olen oppinut jolien blogeista uusia kivoja juttuja.

kukkis
kukkis
9 years sitten

Hei Kehitys idea ….toivoisin että poistaisitte tai ainakin vahvistaisitte nettisivustollanne vaaleanpunaisen kirjoituksen väriä…..se näkyy huonosti. Toinen kehittämisideani on, että tuotemerkkien valikoimissa olisi kaikki tuotteet…esim John Masters Organics, sivuiltanne puuttuu esim. suolasuihke. Tilatessa tuotteita helposti ajattelee ettei muuta ole saatavillakaan, halu kokeilla uutta sarjaa latistuu, kun omiin tarpeisiin ei ole saatavilla sopivia tuotteitta…..kunnes hoksaa jostain muualta, että onhan niitä. Kiitos!

Seija-Sofia
Seija-Sofia
9 years sitten

Ihana juttu. Terveisiä sisarellesi ja kaikkea hyvää odotusaikaan. terveisin serkkutyttö

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Kiitos Seija-Sofia, välitän terveiset 🙂

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.