Antioksidanteista ravinnossa on puhuttu kauan ja kovaa. Keskustelun tiimellyksessä on suositeltu syömään runsaasti värikkäitä vihanneksia. Toisinaan antioksidanttien siivellä myös punaviiniä ja tummaa suklaata on kehuttu terveyttä edistäviksi herkuiksi. Mistä oikeastaan on kysymys ja miten antioksidantit liittyvät ihonhoitoon?

Antioksidantit

Mikä antioksidantti?

Antioksidantti on kansankielellä hapettumisenestoaine. Nykymaailmassa solumme elävät keskellä oksidatiivista stressiä, jossa esimerkiksi tupakointi, kova fyysinen treenaaminen, ilmansaasteet, huonolaatuiset rasvat ja erilaiset karsinogeenit aiheuttavat kuormitusta. Antioksidantit ovat suojaavia yhdisteitä, jotka tasapainottavat ja hillitsevät vapaiden radikaalien mellastamista, jotka puolestaan aiheuttavat esimerkiksi pitkäaikaissairauksia ja ikääntymismuutoksia. Antioksidantti yhdisteenä estää muiden yhdisteiden hapettumista.

Antioksidantteja saa sekä laadukkaasta ravinnosta että lisäravinteina. Synteettisiä antioksidanttilisiä tutkitaan kiivaasti, sillä vaikuttaisi siltä, etteivät ne toimi luonnollisen ravinnon tavoin. Joitakin keinotekoisia vitamiineja pidetään haitallisina, jopa vaarallisina. Luonnollisessa ravinnossa hyviä antioksidanttien lähteitä ovat esimerkiksi metsä- ja puutarhamarjat, sipulit, kaalit, vihreät vihannekset, E-vitamiinia ja seleeniä sisältävät kasviöljyt, kala, äyriäiset ja riistaliha sekä C-vitamiinia ja karotenoidipigmenttejä sisältävät hedelmät, juurekset ja vihannekset kuten porkkana, tomaatti, melonit, sitrukset ja ruusunmarja.

Luonnollista antioksidanttirikasta ihonhoitoa

Luonnollisia antioksidantteja on tutkittu pitkään ja niiden on todettu suojaavan kehoa sisäisesti nautittuina esimerkiksi ikääntymiseltä. Samat hapettumista estävät ainesosat toimivat myös ihonhoidossa, ja niihin on purkkiviidakossa hyvä turvautua. Tieteellisesti todistetut antioksidanttiset raaka-aineet suojaavat soluja ja taistelevat tehokkaasti vapaita radikaaleja vastaan nimenomaan luonnollisessa muodossaan. Iho kiittää antioksidanteista pitkällä aikavälillä ikääntymällä kauniimmin. Luonnonkosmetiikassa ainesosat ovat peräisin suoraan aidoista kasveista, marjoista ja hedelmistä ja niiden vaikuttavat pitoisuudet ovat korkeita. Silti myös luonnonkosmetiikassa on eroja antioksidanttien näkökulmasta; toinen purkki on antioksidanttisempi kuin toinen riippuen siitä, mistä raaka-aineista on kysymys, mistä ne ovat peräisin ja miten ne on käsitelty.

Antioksidantit

Antioksidantit

Patykan antioksidanttilinja – suojasotureita iholle

Patyka on lanseerannut viime vuonna kokonaisen antioksidanttilinjan tuotteita, joiden teho perustuu erityisen antioksidanttisiin ainesosiin. Viiden tuotteen tehotiimi koostuu raikkaasta geelimäisestä silmänympärysvoiteesta, kirkastavasta hehkuseerumista, suojaavasta kasvosuihkeesta sekä silottavasta kasvovoiteesta kahdessa eri koostumuksessa. Patyka on suunnitellut antioksidanttilinjan ruuhkavuosiaan viettäville käyttäjille noin 30 ikävuodesta ylöspäin, joiden elämä altistaa (oksidatiiviselle) stressille. Iho saattaa tarvita erityistä suojaa silloin, kun lapset tai/ja työhuolet valvottavat, metsään ehtii liian harvoin eikä syöminenkään ole aina ihan niin laadukasta kuin toivoisi. Patykan antioksidanttilinjan suojasotureina toimivat esimerkiksi huikean C-vitamiinipitoinen gojimarja, vadelmavesi, taatelinsiemenuute ja kauran polysakkaridit. Raaka-aineet prosessoidaan vain kevyesti ja niiden alkuperästä ja laadusta ollaan hyvin tarkkoja.

INARIn Arctic Blend – kalliita pohjoisen antioksidantteja vaativaan ihonhoitoon

INARI Arctic Beautyn raaka-aineet ovat peräisin maailman puhtaimmasta ja saasteettomimmasta ympäristöstä. Napapiirin pohjoispuolella kasvillisuus kasvaa kesällä nopeasti ja voimakkaasti. Kasvit ottavat kaiken irti intensiivisestä auringonvalosta ja keräävät mahdollisimman paljon energiaa ja ravinteita selvitäkseen arktisesta talvesta. Äärimmäisissä olosuhteissa elävät kasvit, marjat ja juuret ovat täynnä korkealaatuisia ja aktiivisia ainesosia, jotka suojaavat tehokkaasti hapettumiselta. Vitamiini-, mineraali- ja antioksidanttipitoiset superkasvit ovat todistetusti hyväksi myös ihon hyvinvoinnille.

Inari antioksidantit

Vaikuttavien ainesosien sekoitus INARIn tuotteissa perustuu raaka-aineiden antioksidanttisuuteen. Käytetyt ainesosat torjuvat ihon ennenaikaista vanhenemista sekä tehostavat kollageenin ja hyaluronihapon synteesiä. Tuotteet sisältävät tehokkaan kasvipohjaisen yhdistelmän, Arctic Blendin, joka sisältää seuraavia pohjoisia aarteita:

Ruusujuuri on tunnettu myös pohjoisen ginsenginä tai kultajuurena, ja sisältää korkean pitoisuuden antioksidanttisia flavonoideja. Pakurikääpä sisältää voimakkaan antioksidanttista beetaglukaania, joka stimuloi ihon uusiutumista ja vähentää näkyvästi ihon ryppyjä sekä juonteita. Männynkuoriuute on hyvin tunnettu sen antioksidanttisista, suojaavista ja vanhenemista hidastavista ominaisuuksistaan. Hillasta saatava uute on arvokkaan antioksidanttirikasta sekä täynnä E – ja C –vitamiineja, mitkä ovat elintärkeitä iholle. Puolukan siemenistä saatava öljy sisältää korkean pitoisuuden normaalin ihon toiminnalle tärkeää alfalinoleenihappoa sekä E-vitamiinia, jota esiintyy luonnollisesti ihmisen ihossa tärkeänä antioksidanttina. INARIn sisältämän Lingonberry LBA50® -yhdistelmän kosteuttava, kiinteyttävä ja ryppyjä vähentävä vaikutus on kliinisesti tutkittu. Mustikanlehtiuute sisältää korkeat määrät polyfenoleita, jotka suojelevat ihoa vapailta radikaaleilta sekä kiihdyttävät sen pintaverenkiertoa samalla ihoa kirkastaen. Mustikanlehtiuute on voimakkaasti antioksidanttista, mikä hellävaraisesti myös puhdistaa ihoa. Paikallisesti vaikuttavat antioksidantit ehkäisevät ihon oksidatiivista stressiä ja näin hillitsevät ikääntymisen merkkejä.

Nyt kahden Patyka-tuotteen ostaja saa kaupan päälle Sacred Lotus -kasvovoiteen. Kampanja on voimassa Jolie shopissa, webshopissa ja spassa 18.9. asti. Lahjan arvo on 42 euroa ja se lisätään verkkokaupassa tilaukseen automaattisesti.

Kuvat:  Eeva Takkunen & Jolie

 1. Hanna

  Heippa!
  Kiitos mielenkiintoisesta jutusta :)
  Tästäpä juolahtikin jotenkin mieleen kysyä, että oletteko törmänneet tällaiseen ilmiöön ihon kans aiemmin… lääkäri on todennut ruusufinnin monia vuosia sitten. Olin silloin vasta 20v. Ihossa on ollut monenlaisia vaiheita, mutta nyt viimeiset pari vuotta posket on ollut varsin hyvässä kunnossa, eli ei ole ollut näpyntapaisia pisteitä. Mutta posket punoittaa ihan koko ajan, jonka meikkivoiteella onneksi saa piiloon. Mutta havainto minkä olen tässä viime aikoina tehnyt on, että aina menkkojen aikaan, kun joudun syömään paljon Buranaa kipuun, myös iho paranee huomattavasti. Burana-yhteys on ihan selvä. Olen huomannut sen myös silloin jos olen muusta syystä joutunut syömään enemmän särkylääkkeitä. Tästähän heräsikin mielenkiinto, että mikä tämän oikein aiheuttaa? Jos kerran tulehduskipulääke auttaa ihon kuntoon, niin mitähän pitäisi tehdä että saman vaikutuksen saisi luonnollisella tavalla? Mietin vaan, että mikä tulehdus elimistössä sit oikein mahtaa olla, joka näkyy ihossa ja johon burana tehoaa? Oletteko törmänneet vastaavaan reaktioon ikinä :D

  • Jolie

   Hei Hanna! Tulehduskipulääkkeiden ja antibioottien vaikutus saattaa joillain näkyä positiivisesti laskien tulehduksia ja poistaen epäpuhtauksia. Olemme törmänneet tähän reaktioon aiemmin asiakkaidemme keskuudessa. Vaikutus on usein väliaikainen ja siksi olisi hyvä päästä selville siitä mikä elimistössä aiheuttaa mahdollisen tulehduksen, joka sinun tapauksessasi näkyy voimakkaana punoituksena kasvoissa (ruusufinni). Tässä konsultoisin kuitenkin ihotautilääkäriä. Voit tottakai kokeilla tulehduksia laskevia tuotteita esimerkiksi. Pai-sarjan Instant Calm-linjasta löytyy punoitusta laskeva seerumi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jolie 2019