Yleinen

Jolien suuri putsariopas

14.07.2015, Hannamari Rahkonen

Luonnonkosmetiikan puhdistusaineiden joukkio sen kuin kasvaa ja laajenee! Nykyiset puhdistustuotteet ovat ottaneet koostumuksien ja pesutehon suhteen suuren harppauksen, jos verrataan vaikka vain kolmen ja viiden vuoden takaisiin vaihtoehtoihin. Huolella suunnitellut raaka-ainekokonaisuudet ja monimuotoiset koostumukset peittoavat jo mennen tullen synteettisen kosmetiikan vaihtoehdot samalla kun ne hoitavat ihoa sanan varsinaisessa merkityksessä.

Olemme koonneet Jolien päivitettyyn putsarioppaaseen kaikki valikoimistamme löytyvät puhdistusaineemme. Luonnonkosmetiikan puhdistusaineissa ei ole käytetty ihoa kuivattavia sulfaatteja tai synteettisiä tensidejä ja sen ansiosta ne suojaavat ihon luontaista happovaippaa. Listasimme puhdistustuotteet ihotyypeittäin, jotta jokaisen on helpompi löytää juuri oman ihon tarpeisiinsa sopiva puhdistustuote.

Luonnonkosmetiikan puhdistusaineet kannattaa aina levittää kuivalle iholle parhaan koostumuksen ja puhdistustehon takaamiseksi. Pyörittele puhdistusainetta aluksi kuivalle iholle ja kostuta vasta sen jälkeen sormet ja puhdista aine pois veden kanssa.

3step3

Kuivalle iholle – puhdistusmaidot

Pehmeät ja hellävaraisesti puhdistavat maidot ovat paras valinta päivittäiseen kasvojenpuhdistukseen, kun iho on pintakuiva, kuiva tai jos kyseessä on ohut ja herkkä couperosaiho. Puhdistusmaitoa voidaan käyttää joko vedettömänä puhdistuksena siten, että maitoa pumpataan pumpuliin ja poistetaan meikit tai huuhdotaan puhdistusmaito pois vedellä. Suurin osa suosii jälkimmäistä tyyliä, mutta erityisen kuiva ja ohut ihotyyppi hyötyy eniten vedettömästä pesusta. Puhdistusmaito sopii myös normaalille, kevyesti rasvoittuvalle iholle. Muista käyttää puhdistusmaidon jälkeen myös kasvovettä.

Valikoimamme puhdistusmaidot:

1. Mádara Cleansing Milk -puhdistusmaito: Kauraa ja lehmuksen kukkia sisältävä kermainen ja rauhoittava maito puhdistaa hellästi, mutta tehokkaasti säilyttäen ihon kosteuden. 18,70 € / 200 ml.

2. Estelle & Thild BioCleance -puhdistusmaito: Allergiatestattu ja 100 % hajusteeton puhdistusgeeli, joka sisältää pieniä ihoärsytyksiä rauhoittavaa aloe veraa sekä ravitsevaa mustaa seljankukkaa. 19,90 € / 150 ml.

3. L’atelier des Délices Soft Touch -puhdistusmaito: Vesiliukoisen puhdistusmaidon ruiskaunokin kukkaisvesipohjaan on lisätty useita ihoa kosteuttavia ja pehmentäviä korkealaatuisia seesami-, vesimelonin-, baobab- ja manteliöljyjä sekä karitevoita. 25,80 € / 200 ml.

4. Patyka Absolis Rosewood -puhdistusmaito: Kermainen puhdistusmaito, joka poistaa meikin ja puhdistaa ihon kuivattamatta. Bisabolol uudistaa, rauhoittaa ja tasapainottaa ihoa. Roomalainen kamomilla, karitevoi, seesamiöljy sekä jojobaöljy suojaavat, korjaavat ja rauhoittavat ihoa. 29 € / 150 ml.

5. Neal’s Yard Remedies Rejunevating Frankincense Cleanser -puhdistusvoide: Voidemainen puhdistus sisältää intensiivisesti kosteuttavaa kaakaovoita, vitamiinirikasta baobaböljyä, ihoa napakoittavaa ja kosteuttavaa frankincenseöljyä sekä ihoa kirkastavaa kurkumaa. Pakkaus sisältää pehmeän musliiniliinan. 28 € / 100 ml.

pink2Iroisie_Jolie_HannamariRahkonen_yellowmood_cosmetic_organiccosmetic 1 (1)

Herkän ihon puhdistusgeelit

Monet kuivaihoiset pitävät enemmän geelimuotoisista puhdistusaineista erilaisten maitojen sijaan. Valikoimastamme löytyy kolme kosteuttavaa vaihtoehtoa ohuelle ja herkälle iholle. Nämä puhdistusgeelit eivät kuivata, vaan hoitavat herkkää ihoa. 

Valikoimme puhdistusgeelit herkälle iholle:

1. Iroisie Gélee Douceur Démaquillante -hellävarainen puhdistusgeeli: Miselligeeli, jonka ansiosta tuotetta ei ole pakko huuhtoa pois vedellä ja se säilyttää ihon oman suojakelmun pH:n tasapainossa. Sopii myös silmämeikin poistoon. Papaija auttaa poistamaan kuolleet ja vahingoittuneet ihosolut, sitruuna supistaa ihohuokosia ja on antiseptinen. Merilevä puhdistaa, suojaa ja kosteuttaa ihoa. 22,50 € / 100 ml. 

2. Mia Höytö Kaunis Facial Cleansing Gel -puhdistusgeeli: Suomalaisen Mia Höydön hellävarainen puhdistusgeeli, joka sisältää puhdistuksen jälkeen ihoa rauhoittavaa ja kosteuttavaa aloe vera -uutetta. Ruiskaunokkivesi puhdistaa ja pehmentää ihoa. Hienostunut tuoksu tulee freesian kukkasista. 33,10 € / 150 ml.

3. Absolution Le Nettoyant Pureté -puhdistusgeeli: Pehmeästi vaahtoava, raikas puhdistusgeeli poistaa meikin ja puhdistaa kasvot tehokkaasti, mutta ihon omaa suojakelmua kunnioittaen ja ihoa kuivattamatta. Rooman kamomilla rauhoittaa ihoa, valkopaju tasapainottaa ja hillitsee liiallista talintuotantoa. Kaurauute kosteuttaa ja vähentää ihoärsytyksiä. 31,90 € / 125 ml. 

patyka_jolieshop_patyka3step_hannamarirahkonen

Rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle – puhdistusgeeli tai -vaahto

Kiilteltyyn taipuvaisen normaalin, sekaihon, rasvaisen ja epäpuhtaan ihon ystävä on puhdistusgeeli tai -vaahto, joka puhdistaa meikin, ihohuokoset, talin ja epäpuhtaudet tehokkaasti sekä hellävaraisesti vahingoittamatta liikaa ihon omaa suojakelmua. Liian voimakkailla emäksisillä pesuaineilla peseminen aiheuttaa ihon suojakelmun epätasapainotilan, joka johtaa pintakuivuuteen, tukkeumiin ja pahimmassa tapauksessa pahentaa epäpuhtauksia ja muita iho-ongelmia. Luonnonkosmetiikan puhdistusgeelit ja -vaahdot ovat ihon suojakelmulle hellävaraisia ja aivan kuten kaikkia muitakin puhdistusaineita käytettäessä, ne vaativat ehdottomasti kaverikseen kasvoveden. Kasvovesi paitsi kosteuttaa, palauttaa myös happovaipan luonnollisen pH:n välittömästi puhdistuksen jälkeen.

Valikoimamme puhdistusgeelit ja -vaahdot rasvaiselle, epäpuhtaalle, sekaiholle ja kiiltelyyn taipuvaiselle normaalille iholle:

1. Patyka Spearmint Purifying Foaming Gel -puhdistusgeeli: Täyteläisen vaahdon muodostava puhdistusgeeli. Puhdistaa meikin ihoa kuivattamatta ja ärsyttämättä. Piparminttu rauhoittaa, hellii ja virkistää ihoa, vadelma toimii antioksidanttina. Teepuu ehkäisee bakteereja sekä tulehduksia. Sopii normaalille, seka- ja rasvaiselle iholle. 26 € / 150 ml. 

2. Mádara Purifying -puhdistusvaahto: Siankärsämöuutetta sisältävä runsas ja pehmeä vaahto syväpuhdistaa ihon hellästi. Poistaa meikin ja sopii silmien ympärille. Sopii seka- ja rasvaiselle iholle. 19,70 € / 150 ml.

3. L’atelier des Délices Cleansing Foam Gel -puhdistusgeeli: Lehmuksenkukkavesi rauhoittaa, heleyttää ja antaa energiaa iholle. Kasviperäistä kosteuttavaa glyseriiniä sisältävä geeli syväpuhdistaa ihon tehokkaasti. Sopii normaalille, seka- ja rasvaiselle iholle. 26,60 € / 200 ml.

3step2

4. Patyka Biokaliftin 3-step –puhdistusöljy ja vaahto: 3-step -puhdistus sopii kaikille ihotyypeille. Puhdistusöljy poistaa kaiken meikin, myös vedenkestävän maskaran ja paksut rajaukset sekä tuhdin meikkipohjan. Öljyn päälle levitettävän vaahdon kanssa puhdistus muodostaa riittoisan ja kermaisen täyteläisen koostumuksen, joka on hellävarainen ihon omalle suojakelmulle. Sisältää kirkastavaa vadelmauutetta sekä ihoa entsymaattisesti kirkastavia hedelmäuutteita. Puhdistusöljy 52 € / 100 ml ja puhdistusvaahto 49 € / 150 ml.

5. Estelle & Thild BioCleanse -puhdistusgeeli: Rauhoittava geeli pesee meikin ja epäpuhtaudet hellävaraisesti, ihoa kuivattamatta. Vitamiinit, aloe vera ja mustaseljankukan aktiiviset entsyymit hoitavat. Jättää ihon tasapainoiseksi ja pehmeäksi. 19,90 € / 150 ml.

6. Estelle & Thild BioCleanse -puhdistusvaahto: Puhdistava ja ihoa tasapainottava puhdistusvaahto puhdistaa meikin ja epäpuhtaudet hellävaraisesti samalla kosteuttaen ihoa. Sisältää aloe veran ja mustan seljankukan entsyymeitä ja vitamiineja, jotka pehmentävät ja raikastavat ihon jättäen sen heleäksi ja raikkaaksi. 19,90 € / 150 ml.

7. Supermood Egoboost Gentle Foam Wash -puhdistusvaahto: Pehmeä ja tehokas puhdistusvaahto, joka jättää raikkaan ja puhtaan tunteen iholle. Arganöljy ravitsee, pakurikääpä eheyttää ihoa ja häivyttää pigmenttiläiskiä. 39 € / 120 ml. 

Seka- ja normaalin ihon kermaisesti vaahtoavat maitomaiset puhdistustuotteet

Seuraava puhdistustuote muodostaa kuivalle iholle levitettäessä vahvan vaahdon ja tuntuu kasvoilla kevyesti voidemaiselta. Koostumus hellii ihon omaa suojakelmua.

Seka- ja normaalin iholle sopiva kermaisesti vaahtoava ja maitomainen puhdistustuote:

1. Neal’s Yard Remedies Rejuvenating Frankincense -kasvopesu: Kasvopesu puhdistaa hellävaraisesti jättäen ihon raikkaaksi ja kirkkaaksi kuitenkaan kuivattamatta ihoa. Sisältää frankincense-öljyä, jolla on ihoa uudistavia vaikutuksia, ja ravitsevaa aprikoosi- ja jojobaöljyä sekä antioksidantteja. 24 € / 100 ml. 

nealsyardremedies_jolie_hannamarirahkonen_nyr_luonnonkosmetiikka4maylindstrom_hannamarirahkonen_jolie_skincare (3)Puhdistusöljyt-, voiteet- ja jauheet kaikille ihotyypeille

Öljymäisten puhdistustuotteiden suosio kasvaa koko ajan, sillä ne ylläpitävät ihon omaa kosteustasapainoa eivätkä pese kasvojen omaa suojakelmua liian tehokkaasti. Öljymäiset puhdistustuotteet sopivat kaikille ihotyypeille. Listassa on mukana myös tehokas jauhepuhdistustuote, joka sopii kevyen meikin poistamiseen.

Valikoimamme puhdistusöljyt-, voiteet- ja jauheet kaikille ihotyypeille:

1. Supermood Beauty Sleep Oil Ritual Face Wash -puhdistusöljy: Ylellinen, öjypohjainen kasvojenpuhdistustuote, joka emulgoituu helposti veden kanssa. Pesee hellävaraisesti, mutta erittäin tehokkaasti. Helppokäyttöinen öljy on nopea tapa puhdistaa kasvot ihoa kuivattamatta. Korkealuokkaiset auringonkukansiemen-, granaattiomenansiemen- sekä neitsytkookosöljyt ravitsevat ihoa jättäen sen pehmeäksi. 59 € / 100 ml.

2. Neal’s Yard Remedies The Wild Rose Beauty Balm -monitoimibalmi: Balmia voi käyttää puhdistusaineena, kevyenä naamiona ja intentiisivisesti ravitsevana hoitona kuiville ihoalueille tai koko kasvoille. Balmi sisältää poikkeuksellisen runsaasti luomulaatuista villiruusunsiemenöljyä, jonka korkea antioksidanttipitoisuus auttaa korjaamaan, kiinteyttämään ja pehmittämään ihoa. Sisältää lisäksi pelargoniaa, purasruohoa, hamppua ja rosmariinia, jotka auttavat ihoa vahvistumaan ja säilyttämään sen luonnollisen hehkun. Pakkaus sisältää musliiniliinan, jonka avulla voidetta voi käyttää puhdistusaineena. 52,50 € / 50 ml.maylindstrom_hannamarirahkonen_jolie_skincare3 (1)3. May Lindstrom Skin The Honey Mud Silk -puhdistusvoide: Silkkinen puhdistusvoide, joka hellävaraisesti poistaa myös silmämeikin. Raakahunajan, kaoliinisaven sekä aromaattisten kasviöljyjen ylellinen yhdistelmä puhdistaa kasvot samalla ihoa kosteuttaen ja raviten sitä entsyymein. 69,10 € / 100 ml. 

4. May Lindstrom The Clean Dirt Cleansing Clay -kuoriva puhdistustuote: Sopii kevyen meikin poistamiseen kasvoilta. Energisoiva sekoitus puhdistavaa marokkolaista rhassoulia, lämmittäviä mausteita kuten kanelia, neilikkaa ja kurkumaa sekä parantavia suoloja. Tuote puhdistaa tehokkaasti epäpuhtauksia ja samanaikaisesti happirikas C-vitamiini edistää solujen uudistumista ja vilkastuttaa verenkiertoa. Ihoa stimuloiva tuote parantaa ihon ulkonäköä jättäen sen samettisen pehmeäksi ja säteileväksi. Sopii kaikille ihotyypeille, mutta ihoa lämmittävän vaikutuksen vuosi emme suosittele tuotetta rosacea-iholle. 51,80 € / 200 ml.

absolution_skincare_serum_toner_jolie_hannamarirahkonenET5-670x508

Misellivesi kevyelle meikille ja pikaiseen meikinpoistoon

Misellit ovat pallon muotoisia molekyylejä, joiden sisäpinnalla on vesihakuinen (hydrofiilinen) pää ja ulkopinnalla vesipakoinen (hydrofobinen) pää. Misellimolekyylien hydrofobiset päät ovat kuin magneetteja, jotka vetävät puoleensa rasvaliukoisia aineita kuten iholta erittyvää rasvaa, epäpuhtauksia ja meikinjäämiä. 

Misellivesi poistaa nopeasti iholta meikin ja epäpuhtaudet eikä kasvoja tarvitse huuhtoa käytön jälkeen. Miehille misellivesi on loistava ja hellävarainen puhdistaja sekä rauhoittaja parranajon jälkeen. Misellivesi sopii kaikille ihotyypeille. Kun levität miselliveden iholle kasvosienellä saat aikaan runsaamman vaahdon.

Valikoimamme misellivedet:

1. Absolution L’Eau Soir et Matin -puhdistusvesi: Poistaa iholta meikin ja epäpuhtaudet jättäen ihon täydellisen puhdistuneeksi ja raikkaaksi. Sopii myös silmämeikin poistoon. Miehille kasvojen puhdistukseen ja parranajon jälkeen rauhoittamaan ihoa. Italianolkikukka elvyttää ihon pintaverenkiertoa ja silottaa epätasaisuuksia. Potassium parantaa solujen aineenvaihduntaa. Hasselpähkinäöljy pehmentää ja puhdistaa ihoa. Sisältää myös limeä, hamamelista, appelsiininkukkaisvettä, ruiskaunokinkukkaisvettä, geraniumia, seetripuun ja frankincensen eteerisiä öljyjä. 33 € / 150 ml.

2. Supermood Egoboost Pure Micellar Foam Toner -kasvovesi: Kasvovesi on vaahtomuodossa ja se sisältää elvyttävää ja anti-age -vaikutteisesti toimivaa pakurikääpäuutetta. Pakurikääpä häivyttää pigmenttiläiskiä ja viikunauute ennaltaehkäisee sekä korjaa vapaiden happiradikaalien aiheuttamia vahinkoja. 39 € / 120 ml.

3. Mádara Micellar Water -puhdistusvesi: Poistaa iholta meikit ja epäpuhtaudet sekä tasapainottaa ja kosteuttaa ihoa. Tämä all-in-one –tuote paitsi puhdistaa ihon, toimii myös kasvovetenä sekä kosteuttaa ja pehmentää ihoa. Soveltuu erinomaisesti päivittäiseen käyttöön ja kasvojenpuhdistukseen myös herkkäihoisille. Sisältää kosteuttavaa aloe veraa, pioniuutetta sekä hyaluronihappoa. 17,70 € / 100 ml.

4. L’atélier des Délices Cellular Cleansing Water -puhdistusvesi: Puhdistusvesi poistaa kevyen meikin ja puhdistaa ihon hellävaraisesti. Luomusertifioitu ruiskaunokinkukkavesi rauhoittaa, syväpuhdistaa ja virkistää ihoa. Kasviperäinen glyseriini ja runsaasti vitamiineja ja hivenaineita sisältävä aloe vera kosteuttavat ja rauhoittavat ihoa tehokkaasti.  25,80 € / 200 ml. 

estellethild_patyka_absolution_madara_jolie1155OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suosikkiputsarit miehille

Yleisesti ottaen miehet pitävät puhdistustuotteiden suhteen erilaisista vaahdoista ja geeleistä. Monilla miehillä on kuitenkin kuiva iho, joten mikäli maitomaisessa muodossa oleva puhdistustuote ei kiinnosta ja iho on kuiva, kannattaa sitä suuremmalla syyllä ottaa puhdistusgeelin tai -vaahdon kaveriksi Absolutionin kosteuttava misellivesi – tai käyttää pelkästään jälkimmäistä.

Valikoimme suosikkipuhdistusaineet miehille:

1. Patyka Spearmint Purifying Foaming Gel -puhdistusgeeli: Täyteläisen vaahdon muodostava puhdistusgeeli. Puhdistaa meikin ihoa kuivattamatta ja ärsyttämättä. Piparminttu rauhoittaa, hellii ja virkistää ihoa, vadelma toimii antioksidanttina. Teepuu ehkäisee bakteereja sekä tulehduksia. Sopii normaalille, seka- ja rasvaiselle iholle. 26 € / 150 ml.

2. Absolution L’Eau Soir et Matin -puhdistusvesi: Sisältää monipuolisesti ihoa rauhoittavia ja kosteuttavia raaka-aineita. Tuote sopii niin kasvojen aamupuhdistukseen kuin rauhoittamaan ihoa parranajon jälkeen. Italianolkikukka elvyttää ihon pintaverenkiertoa ja silottaa epätasaisuuksia, aloe vera rauhoittaa ja kosteuttaa. Kalium parantaa solujen aineenvaihduntaa ja hasselpähkinäöljy tekee ihosta pehmeän sekä elastisen. Hamamelis, appelsiininkukka- ja ruiskaunokinkukkavedet tasapainoittavat talintuotantoa ja rauhoittavat ihoa. 33 € / 150 ml.

3. 66°30 Purity Cycle -puhdistusvaahto: Puhdistaa ihon tehokkaasti päivän ja yön aikana kertyneistä epäpuhtauksista ja ylimääräisestä ihotalista. Alkoholiton puhdistusvaahto sisältää myös ihoa kosteuttavaa ja raikastavaa aloe veraa ja vadelmaa. 22 € / 125 ml ja 12 € / 50 ml.

4. Neal’s Yard Remedies Men Purifying Face Wash -kasvopesu: Puhdistaa perusteellisesti kuivattamatta kasvojen ihoa. Antioksidanttipitoinen Reilun kaupan rooibos ja eteeriset öljyt puhdistavat, raikastavat ja tuovat energiaa. Poistaa epäpuhtauksia, vahvistaa ihoa ja auttaa solujen uudistumista. Kevyesti vaahtoutuva koostumus. 24 € / 100 ml.

naustenpäivä11-670x446

Puhdistusliinat ja konjac-sieni

Puhdistustuotteiden teho ja hellävaraisuus voidaan maksimoida hyödyntämällä valikoimistamme löytyvää puhdistusliinaa sekä Konjac-sientä.

1. Patykan silkkisen sileän puhdistusliinan avulla poistat iholta tehokkaasti puhdistusaineet, kuorintavoiteet ja naamiot. Liina sopii erityisen hyvin maitomaisten ja voidemaisten puhdistustuotteiden seuraksi. 12 €.

2. Absolutionin L’Eponge Konjac -konjakkisieni on valmistettu konjak-kasvin juurista. Sieni soveltuu kaikille ihotyypeille, jopa herkimmänkin ihon käyttöön ja se puhdistaa hellävaroen aiheuttamatta ärsytystä. Stimuloi ihon verenkiertoa, aktivoi solujen uudistumista ja ehkäisee vanhenemisen merkkejä. Sieni kuorii ihoa kevyesti, poistaa ihon pinnalle kertynyttä kuonaa, supistaa ihohuokosia ja se toimii erityisen hyvin syväpuhdistavan naamion, kuorinnan tai kasvojenpuhdistusaineen poistamisessa. Sieni lisää puhdistavaa vaikutusta iholla. 11 €.

Tarjoamme puhdistustuotteistamme -10 % alennuksen Jolie shopissa ja webshopissa. Koodi on “putsarit10” ja se on voimassa sunnuntaihin 19.7. puolille öin saakka. Alennus ei koske May Lindstrom Skin -puhdistustuotteita.

Teksti Hannamari Rahkonen ja Jolien arkisto

Kuvat Hannamari Rahkonen, paitsi 1, 2 & 5 Jutta Ruonansuu ja 10, 12 &13 Jolien arkisto

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mari Vee
Mari Vee
6 years sitten

Ai että oli hyvä postaus! Omia suosikkeja löytyy tuolta listalta useampikin. Uusin ihastus on Absolutionin Le Nettoyant Purete geeli, joka puhdistaa meikin, mutta on niin hellävarainen että ei kirvele silmiä vaikka ne avaisi kesken puhdistuksen. Iho ei jää narskuvan puhtaaksi vaan pehmeäksi. Absolutionin konjakkisienen kanssa on todella ihana puhdistus. Patykan minttupuhdistusgeeli on myös loistotuote ja on ollut käytössä erityisesti mökillä. Patykan öljy+vaahto on ollut vakiokäytössä jo pidempään ja on todellakin riittoisaa, koska kaksikko kestää jokailtaisessa käytössä puoli vuotta eli vaikka hinta on kaksikossa kalliimpi kuin monessa muussa putsarissa, niin tuotteiden riittoisuus on omaa luokkaansa. Yksi painallus molempia riittää puhdistamaan kasvot… Lue lisää..

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
6 years sitten

Kiitos Mari, ja onpa ilo huomata että olet ehtinyt kokeilla ja ihastua jo noin moneen erityyppiseen luonnonkosmetiikan puhdistustuotteeseen ja löytää niiden joukosta omat luottotuotteesi!

Tilaa Jolien uutiskirje

Uutena asiakkaana saat heti 10 % alennuskoodin sähköpostiisi.