Yleinen

Jolien poskipunaopas – kuinka valita oikea sävy?

19.03.2018, Jolie

Poskipunan valinta saattaa olla vaikea tehtävä, mutta kun sävy osuu oikeaan, siihen jää helposti koukkuun. Sävy herättää ihon ja meikin ja taikoo lookiin uuden heleän ilmeen. Lisäksi poskipuna muotoilee ja korostaa kasvojen piirteitä sekä viimeistelee meikin, ehdottomasti myös arkena!

Jolien valikoimassa on runsaasti sekä voidemaisia, kiinteitä että jauhemaisia poskipunia. Joukossa on täysin mattaisia vaihtoehtoja sekä eriasteisia helmiäisiä. Ikääntyvälle ja/tai kuivalle iholle sopii parhaiten voidemainen poskipuna, sillä se ei korosta ihon kuivuutta tai juonteita. Voidemaisella punalla saa lisäksi freesiä kuulautta ja nuorekkuutta kasvoille ilman helmiäistäkin.

Punaa voi levittää poskipunasiveltimellä tai sormin. Halutessaan voi käyttää erilaisia meikkisieniä tai beautyblendereitä. Myös voidemaisten punien levittämiseen on olemassa juuri niitä varten suunniteltuja siveltimiä. Voidemaisia poskipunia on helppo käyttää samanaikaisesti huulipunana, mikä on kätevä ratkaisu esimerkiksi matkoilla.

Oman ihon pohjasävyllä sekä hiusten värillä on merkitystä täydellisen sävyn metsästyksessä. Jos omat sävyt ovat viileitä, tuolloin myös poskipunassa viileästä skaalasta valittu sävy antaa luonnollisen ja hienostuneen lopputuloksen. Kultakutria ja pisamaista pukevat hieman lämpimämmät; persikkaiset, koralliset ja muut keltaiseen matkaavat sävyt.

 

Leikitellä tietysti aina voi, jos kaipaa hiukan särmää tai kontrastia. Trendikäs voi huomioida myös sävyjen ajankohtaisuuden. Meikkitrendeissä vaihtelee myös poskipunan paikka: sipaistaanko se perinteisesti poskipäiden korkeimpaan kohtaan ja siitä kevyesti kulmaluita kohti, vaiko tupsutellaanko sitä keskemmäs kasvoja lähemmäs nenänvartta. Kannattaa rohkeasti myös testata. Mikä koostumus, sävy ja tekniikka ja poskipunan paikka sopii omille kasvoille tai päivän meikkiin parhaiten? Alla muutama täsmävinkki oikeansävyisen poskipunan valintaan:

Viileälle kaunottarelle – Happy, Rosa, Pink:

Suomalaisten kauneustoimittajien vuonna 2016 parhaaksi poskipunaksi valitsema Kjaer Weisin voideposkipuna Happy! Älä pelästy sävyn voimaa tai kirkkautta, vaan sipaise väriä aivan kevyesti napista soprmenpäihin ja taputtele väri kasvoille. Viileä ja fresh – kuulas, mutta mattainen!

Alima Puren valikoimasta jauhemainen Rosa on hehkuva viileä vaaleanpunainen. Sävy on vähemmän puhdas ja kirkas sävy kuin Kjaer Weisin Happy, mutta Rosa sisältää helmiäistä.

Ruusuiset posket saa myös Aliman jauhemaisella sävyllä Pink, joka on mattainen ja hieman maltillisempi pinkki.

Lämminsävyisille hiuksille ja iholle – Above And Beyond, Sun Touched, Desired Glow, Freja, Melon:

Täydellisen raikkaan korallin sävyn kasvoille tekee Kjaer Weisin Above And Beyond. Sävy näyttää napissa voimakkaalta, mutta on kasvoilla leppoisampi silti herättäen ihanasti kasvot.

Kjaerin Weisin Sun Touched puolestaan tuo lempeää auringon lämpöä kasvoille. Aurinkoteemaa voit jatkaa myös Kjaer Weisin sävyllä Desired Glow, joka palvelee silloin, kun et osaa valita poskipunan ja aurinkopuuterin välillä. Kjaer Weisin voideposkipunissa ei ole mukana lisättyjä kimalteita.

Jos kaipaat lisää kultaista hehkua ihollesi, täydellinen kullanhohtoinen persikka on Alima Puren Freja. Vahvapigmenttinen, jauhemainen mineraaliposkipuna on helppo annostella halutun lopputuloksen aikaansaamiseksi. Mattainen ja tummempi persikka vaikkapa päivettyneelle iholle Alima Puren sävyskaalassa on Melon.

Herättäjät – Happy, Above and Beyond:

Kjaer Weisin Happy & Above and Beyond ovat suhteellisen vähän sekoitettuja sävyjä, jotka tuovat puhtaudessaan eloa kasvoille ja kirkkaina sävyinä reagoivat valoon. Tämänkaltaisia sävyjä riittää hienostunut häivähdys, jotka riittävät herättämään ja piristämään kasvot.

Helmiäiset – Leigh, Sahara:

Alima Puren Leigh on täydellisen helppo kevyen ruusuinen sävy, joka sopii lähes kaikille. Helmiäissävy asettuu iholla kauniiksi kuulloksi, joka sopii jolielaisten mielestä mainiosti myös arkeen.

Alima Puren ruusukultainen Sahara on rohkeamman helmiäisen ystävän unelma. Saharaa voi käyttää korostustuotteen tavoin herkullisessa sävyssä.

Varovaiselle – Embrace, Apple Blossom, Mimosa, Mango, Sweet Coral:

Kjaer Weisin Embrace on hattarainen neutraali ja kevyesti viileään taittava sävy voideposkipunan muodossa. Sopii myös hyvin vaalealle iholle.

Apple Blossom on Alima Puren mattainen hennon vaaleanpunainen sävy, ja Mimosa puolestaan hento mattainen persikkasävy, joka on sekin täydellinen etenkin vaalealle iholle kevyeen arkimeikkiin.

Zuiin kiinteä kukkaisposkipuna sävyssä Mango on hyvin kevyt lämmin sävy, ja Joliessa perinteinen varovaisten ikisuosikki.

Estelle & Thildin uusien poskipunien sävy Sweet Coral on vaalea korallinen sävy, joka on helppokäyttöinen kakkupuna. Ripaus korallista pehmeää sävyä piristää juuri sopivasti arkilookin.

Rohkeat ja persoonalliset – Garnet:

Alima Puren hohdeposkipuna Garnet! Granaatin syvä väri poskille kuulostaa uskaliaalta, mutta sävy on ollut jo pitkään Jolien meikkaajien lempiväri erityisesti vaaleaihoisille asiakkaille. Jauhemainen mineraaliposkipuna omaa hehkuvan pinnan, ja Garnetin upea rubiininpunainen sävy toimii merkillisellä tavalla ihon hienostuneena herättäjänä. Kevyt hohde taittaa aavistuksen tuotteen vahvaa pigmenttiä, joten pelko tummasta mattaisesta värilaatasta on turha. Garnet muotoilee kasvoja ja tuo poskipäät poikkeuksellisen hienosti esiin. Levitä väri Aliman poskipunasiveltimellä, niin se pysyy riittävän pienellä alueella kasvoja. Kokeile punaisen huulipunan seuralaisena.

Jolien bestsellerit – Blossoming, Peach:

Kjaer Weisin voideposkipuna Blossoming on napakymppi aina ja kaikille! Jos et osaa valita, valitse tämä, koska sillä ei voi mennä pieleen. Neutraali pohjasävy on yhdistelmä pinkistä ja korallista. Zuii Peach on Jolien historian myydyin sävy, kiinteä nappiposkipuna, joka tuo kasvoille nimensä veroista persikkaista hehkua.

Kuvat: Emma Wilde, Kjaer Weis & Alima Pure

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Tilaa Jolien uutiskirje

Uutena asiakkaana saat heti 10 % alennuskoodin sähköpostiisi.