Yleinen

Jolien hiusviikko 2/3: Kuivien hiusten ja hilseilevän päänahan hoito

04.03.2015, Hannamari Rahkonen

Miten toimia, jos päänahka kutisee, hiukset ovat täynnä kaksihaaraisia ja olkapäille tipahtelee tuon tuosta valkoista pölyä? Kuivien hiusten ja hilseilevän päänahan kanssa eläminen ei ole aina kovin miellyttävää, joten koostimme toimivat hoito-ohjeet, tuotesuositukset sekä muutamat ravintoniksit ongelman lieventämiseksi.

johnMasters-2

Kuivat hiukset tarvitsevat luonnollisesti ekstrakosteutusta, joten shampoota ja hoitoainetta valittaessa on tärkeää suosia kosteuttavia vaihtoehtoja. John Masters Organicsin Evening Primrose -shampoo sisältää pehmentävää ja kosteuttavaa helokkiöljyä, solujen tuotantoa vauhdittavaa geraniinia sekä 17 erilaista yrttiä, kasviuutetta ja öljyä, jotka tasapainoittavan päänahan PH:ta ja antavat kuiville hiuksille sopivan annoksen kosteutusta.

Shampoopesun jälkeen kuivat hiukset tarvitsevat vielä kosteuttavan hoitoaineen, joka antaa pitkäkestoisempaa suojaa. Yksi erinomainen vaihtoehto on John Masters Organicsin Laventeli & Avocado hoitoaine, jota käytetään pituuksiin sekä latvoihin jokaisen pesun yhteydessä. Kuivat hiukset tarvitsevat säännöllistä tehohoitoa ja siksi suosittelemme jättämään hoitoaineen hiuksiin 10-15 minuutiksi vähintään kerran viikossa. Erittäin kuiville hiuksille voidaan lisätä hoitoaineen sekaan myös pieni pumppauksellisen Patyka Huile Absolue -öljyseerumia.

jolie_hiusviikko_patykahuileabsolue (2)

Mikäli hiuksesi ovat kuivuuden lisäksi vaalennetut, raidoitetut tai rakennekäsitellyt, on viisasta käyttää välillä rakennepaikkaavia hiustenhoitotuotteita, sillä niiden sisältämät proteiinit ja aminohapot vahvistavat hiusta. John Masters Organicsin Honey & Hibiscus -tuotelinjan shampoo sekä hoitoaine toimivat tähän tarkoitukseen kaikista parhaiten. Rakennepaikkaavia ja kosteuttavia tuotteita vuorottelemalla tai yhdistelemällä hiuksesi saavat mahdollisimman monipuolista hoitoa, jolloin niiden kunto kohenee nopeammin.

Kuivan hiukset hyötyvät myös jätettävästä hoitoaineesta, jota kannattaa käyttää joko suihkutettavassa tai voidemaisessa muodossa. Suosittelemme oikein kuiville latvoille molempien tuotteiden yhdistelmää. Suihkeen voi suihkuttaa huoletta lähes koko hiuksiin, kun taas voidemaista tuotetta on suositeltavampaa käyttää pelkästään latvoille.

jolie_hiusviikko_patykahuileabsolue (3)

Hilseilevän päänahan ulkoiseksi hoidoksi sopivat erinomaisesti öljymäiset hoidot, jotka voi jättää vaikuttamaan koko yönkin ajaksi. Tähän tarkoitukseen sopiva tuote on monikäyttöinen Patyka Huile Absolue -öljyseerumi, jonka voit hieroa päänahkaasi pyörivin liikkein illalla ennen nukkumaanmenoa. Kampaa öljyä kohti latvoja ja lisää öljyä vielä pieni määrä hoitamaan kuivimpia latvoja. Letitä hiukset löyhästi kiinni ja suojaa tyynyliina vaikkapa pyyhkeen avulla. Pese hiukset aamulla huolellisesti shampoolla ja jatka normaalein hoito- ja muotoilutottumuksin. Juuri ennen shampoopesua tapahtuvaan öljyhoitoon suosittelemme Patyka Huile Absolue -öljyä tai Neal’s Yard Remediesin tehohoitoa.

brunch_sunday_food1076-670x720

Ravinto on merkittävässä osassa hilseilevän päänahan ja kuivien hiusten hoitamisessa. Hiukset ovat ravintoketjumme viimeisessä osassa, joten ravintopuutokset voidaan nähdä usein ensimmäiseksi juuri hiusten ja kynsiemme kunnossa. Hiustupet tarvitsevat ravinteita sekä rasvahappoja kasvattaakseen terveitä sekä vahvoja hiuksia, jota mineraalipitoisen, tuoreen sekä emäksisen ruoan nauttiminen edistää. Tämän lisäksi on suositeltavaa nauttia päivittäin sopiva määrä rasvahappoja, jotka voitelevat elimistöämme sisäisesti ja vaikuttavat ajan kanssa myös ihomme, päänahkamme ja hiusten kuntoon. Monet ovat hyötyneet sisäisesti käytettävästä mustaherukansiemenöljystä, joka hillitsee tulehduksia sekä toimii kuivan ihon tehokosteuttajana.

Kuvat Hannamari Rahkonen, paitsi Patykan tuotekuva Jolie

Hiusmalli Tuulia Järvelä, Wellberries

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.