Yellowmood

Maailman paras linssikeitto

27.08.2014, Hannamari Rahkonen

Syksyn tulon haistaa jo ulkoilman kirpeydestä, mutta yksi varmimmista ruskavuodenajan merkeistä on kuitenkin ylitse muiden: kylmien ilmojen saapuessa hakeudun keittokattiloiden ääreen. Alati viilenevä ja rankkasateinen sää saa kehon palelevaan shokkiin, jota voi onneksi lieventää sammiollisella lämmittävää keittoa.

Jaan teille tänään reseptin linssikeittoon, jota ystävämme Riina valmisti meille nelisen vuotta sitten. Keittoa oli varattu paljon ja silti kattilan pohja lähestyi uhkaavasti vieraiden päästyä maailman parhaan keiton makuun. Tämä on ruoka, jota meillä valmistetaan syksy- ja talvikuukausina usein ja asianmukaisesti paljon kerrallaan.

linssikeitto_kasvisruoka_yellowmood_hannamarirahkonen_jolie 1

Linssikeiton resepti on ollut äärettömän suosittu jo vanhan blogini puolella ja koska tämän reseptin muistelu ei tee kenellekään hallaa, ajattelin julkaista sen uudelleen. Ohje on mitoitettu kuudelle, mutta itse valmistan keittosatsin aina kaksinkertaisena. Keitto on todella helppo valmistaa ja isosta määrästä pakastaa mukavia annoksia kiireisen arjen keskelle.

linssikeitto_kasvisruoka_yellowmood_hannamarirahkonen_jolie 3

Linssikeitto, 6 annosta 

2 rkl luomuvoita/kookosöljyä
1 iso sipuli tai 2 pientä
3 valkosipulinkynttä
2 tl kurkumajauhetta
1 tl inkiväärijauhetta
1/2 tl cajunmausteseosta
1,5-2 rkl laadukasta puhdistamatonta suolaa
400 g tomaattimurskaa
400 g chilitomaattimurskaa
1,1 l vettä
3 dl punaisia linssejä kuivana
2 dl luomukermaa/kookoskermaa

Huuhdo linssit huolellisesti siivilässä kylmällä vedellä. Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja laita ne mausteiden sekä voin kanssa kattilaan. Kuullota kevyesti miedolla lämmöllä, mutta älä päästä raaka-aineita ruskistumaan. Lisää joukkoon vesi sekä tomaattimurskat. Anna kiehua muutama minuutti ja lisää joukkoon huuhdotut linssit. Anna keiton kiehua 30 minuuttia ja lisää vielä kerma joukkoon. Anna hautua 5-10 minuuttia kannen alla ennen tarjoilua.

(Pieni huomio: mikäli keitto maistuu valjulta, olet käyttänyt siihen liian vähän suolaa.)

linssikeitto_kasvisruoka_yellowmood_hannamarirahkonen_jolie 2

Harvat ruokalajit ovat niin koukuttavia, että niitä jaksaa valmistaa samanlaisena vuodesta toiseen. Linssikeitto on ollut mainio ja koukuttava poikkeus tässä ruokakyllästymisieni valtameressä.

Laittakaahan linssikeittokattilat tulille ja pysykää lämpöisinä!

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
94 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vieno
Vieno
7 years sitten

Kiitos tästä! Olen kaikki nämä syksyt harhaillut kunnon linssikeittoreseptin perässä, mutta mitään lyömätöntä ei ole vielä löytynyt. Tämä menee heti kokeiluun!

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
7 years sitten

Uskon vakaasti, että tässä on etsimäsi resepti! <3

Sanna
Sanna
7 years sitten

Linssit <3 mä niin rakastan niitä! Voin syödä suoraan kattilasta. Öljyä ja suolaa päälle. Kiitos ihanasta syysreseptistä!

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
7 years sitten

Samoin, linssit ovat niin monikäyttöisiä ja varsinkin nyt kylmempiä vuodenaikoja kohti mennessä lämmittäviä raaka-aineita 🙂

Milla
Milla
7 years sitten

Huippua, vihdoinkin resepti jossa tämmöinen kokkaustumpelokaan ei voi epäonnistua! Tein keittoa tänään töiden jälkeen, niin helppoa ja hyvää! Olisipa resepteissä aina noin hyvät ohjeet ja tarkat maustemäärät. Kiitos, sain uskoa itseeni että pystyn tekemään muutakin kuin mautonta sapuskaa 🙂

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
7 years sitten

Kiitos, että tulit kertomaan onnistumisestasi! Linssikeitto on helppojen ja supermaukkaiden arkiruokien aatelia.

Vappu
Vappu
7 years sitten

Ohje näyttää herkulliselta, mutta tuo suolan määrä…Oikeesti? 2-3 rkl?

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
7 years sitten

Tasaisia ruokalusikallisia. Liukumavara siksi, että suolat ovat tosi erimakuisia. Jos epäilyttää, laita ensin 1 rkl ja lisää sitten tarpeen mukaan 🙂

Vappu
Vappu
7 years sitten

Pahus, karkasi edell. kommentti…Siis kiitos ja testiin menee, nams!

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
7 years sitten

Iloisia hetkiä keittopadan ääressä 🙂

Enni
Enni
7 years sitten

Hei millasta cayennemausteseosta oot käyttänyt tässä ohjeessa? tai mitä merkkiä?

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
7 years sitten

Nyt on tullut bloggaajalla lipsahdus, kysymys on tietenkin cajun-mausteseoksesta eikä cayennesta. Pahoitteluni ja kiitos, että hoksasit kysyä asiaa 🙂 Olen käyttänyt ihan perinteisiä marketeista saatavia cajunseoksia.

Enni
Enni
7 years sitten

Okei, selvä juttu. Mietinkin vähän, että mitä toi on.. 😀 Mutta anyway keitosta tuli tosi hyvää ilmankin sitä, kiitos ohjeesta! 🙂

Anne
Anne
6 years sitten

Moikka! Näyttää keitto niin hyvältä, että päätin tehdä itsekin! Jäin vain miettimään tuota cajun-mausteseoksen suhteen puolikasta maustemittaa. Kuinka paljon on puolikas maustemitta? Kiitos reseptistä!

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
6 years sitten

Hei Anne! Tarkoitin puolikkaalla maustemitalla puolikasta teelusikallista, korjaan sanan vielä reseptiin 🙂

Anne
Anne
6 years sitten

Kiitokset! Oli vain nyt minun sivistymättömyydestäni kysymys. Laitoin vähän vajaa rkl ja hyvää tuli silti

hanna
hanna
6 years sitten

Mielettömän hyvää! Kiitos!

Paula
Paula
6 years sitten

Tein tänään soppaa ohjeen mukaan (ekaa kertaa elämässäni linssikeittoa!) ja uskalsin heti tarjota sitä vieraillekin. Kaikki huokaili ihastuksesta. 🙂 Tätä teen toistekin. Kiitos!

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
6 years sitten

Mahtava kuulla, tämä on meidänkin taloutemme suosikkitalviruoka!

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
6 years sitten

Vau, kiva kuulla, että keitto hiveli makuhermoja.

nam!
nam!
6 years sitten

Googlasin eilen linssikeittojen reseptejä ja törmäsin tähän. Aivan älyttömän hyvää!

Mari
Mari
6 years sitten

Todellakin maailman parasta! Maistoin joulupyhinä tätä ensimmäistä kertaa ystävän luona, kun yhdessä teimme, ja sen jälkeen onkin tehty kotona jo kahdesti! Tästä tulee uuden vuoden lupausten 😉 myötä todellinen lounashitti, niin helppo ottaa maanantaiaamuna työpaikan kylmiöön iso astiallinen ja annostella aina lounaalla lämmitettäväksi. Kyytipojaksi olen laittanut eritoten salipäivinä raejuustoa, ja toimii edelleen hyvin.

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
6 years sitten

Hieno juttu!

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
6 years sitten

Etuliite ei ole liioittelua! 🙂 Linssikeitosta on niin moneksi. Meilläkin keitto nautitaan useimmiten lounaalla, mutta onpa sitä testattu myös hienon illallisen alkukeittona.

Matti
Matti
6 years sitten

Lämmin kiitos linssikeiton ohjeesta! En ole aikaisemmin juuri keittoja tehnyt, mutta nyt meni nappiin. Vaimokin oli aivan hurmiossa 🙂

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
6 years sitten

Kiitos, että tulit kertomaan miten keiton kanssa kävi. Hyvää viikonloppua!

Emma
Emma
6 years sitten

Keitosta tuli heti ehdoton lempikeittoni! Monen monta kertaa olen tehnyt linssikeittoa mutta tästä tuli ehdoton suosikki. Kiitos erittäin paljon

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
6 years sitten

Mahtavaa kuulla, Emma!

Elsi
Elsi
6 years sitten

Kiitos paljon reseptistä! olen varmaan maailman surkein kokki mutta onnistuin ja tuli tosi hyvää:)!

Madam
Madam
6 years sitten

Hei! Kiitos tästä ohjeesta. Linssit on olleet mulle vähän sellainen nou nou, mutta tämä keitto oli tosi hyvää. Tulee toistekin tehtyä.

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
6 years sitten

Hienoa, tämä on pomminvarma resepti 🙂

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
6 years sitten

Ole hyvä! Tässä reseptissä linssit pääsevät oikeuksiinsa 🙂

Anna
Anna
6 years sitten

Toivottavasti mahdollisimman monet googlettajat päätyvät tänne, on nimittäin oikeasti ihanaa keittoa! Kiitos ohjeesta!

Pipa
Pipa
6 years sitten

Huippukeitto! Olen tehnyt vain kerran aiemmin linssikeittoa, ja jäin kaipaamaan parempaa reseptiä. Tässä se oli!! Ohje näytti mielenkiintoiselta, ja rohkaisevat kommentit saivat minutkin rohkeaksi: ensikokeiluna tein keittoa 40 hengelle eli 7-kertaisen annoksen ja maut olivat silti tasapainossa. Ruokailijoina oli afrikkalaisia, suomalaisia ja aasialaisia ja palauteboli vain positiivista. Nautimme keiton suomalaisen ruisleivän kanssa. KIITOS reseptistä ja kommenteista. 🙂

Laura
Laura
6 years sitten

Pakko on nyt kirjoittaa, vaikka liian usein se jää tekemättä. Tein tätä linssikeittoa ensimmäisen kerran tilaisuuteen, jossa oli vajaat 40 henkeä. Joka ikinen syöjä kehui! Tänään teen sitä taas, ja vielä taatusti monta, monta kertaa tulevaisuudessakin. Herkkua 🙂

Laura
Laura
6 years sitten

Ai niin, saisitkohan tähän sun blogiin sellaista äänestysjuttua, jossa annetaan yhdestä viiteen tähteen pisteitä? Näkyis nimittäin googlatessa heti tän suosio…

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
6 years sitten

Ihana kuulla, kiitos Anna!

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
6 years sitten

No eikö! 🙂 Kiitos todella paljon luottamuksesta ja siitä, että tulit kertomaan miten keitto oli onnistunut. Tulin todella hyvälle mielelle!

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
6 years sitten

Vau, aivan mahtava juttu! Linssikeittoon jää kyllä koukkuun. Itselläni on tapana keittää sitä kerralla suuri kattilallinen ja pakastaa annoksiin arjen kiireitä varten, jotta aina on luottoruokaa saatavilla 🙂

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
6 years sitten

Tämä oli todella kehityskelpoinen ja hyvä idea, kiitos Laura! Lähetin juuri kyselyn tästä asiasta mun web designerille, uskon että saamme onnistumaan 🙂 Blogini muuttaa ensi viikolla omaan osoitteeseen http://www.hannamarirahkonen.fi ja sieltä löytyvät sitten kaikki nämä vanhat reseptit ja paljon uutta – toivottavasti myös tuo äänestysmahdollisuus. Aurinkoa kevääseesi!

Jopi
Jopi
6 years sitten

Kiitos mahtavasta reseptistä. Keitän säännöllisin väliajoi. Punaisia linssejä nykyisin aina kaaapissa varalla. Itse en laita lainkaan suolaa tähän. Ei taatusti maistu valjulta;)

Viktroria
Viktroria
6 years sitten

Tänään valmistin ja oli niin hyvää kuin olla voi!!Kiitos reseptistä! poikaystäväki meinas syödä heti koko kattilallisen

Niina
Niina
6 years sitten

Kiitos ohjeesta! Olen aina pitänyt linssikeitosta ja etsin Googlesta reseptiä… Sun versio kuulosti lupaavalta ja tein ihan vain pienin maustemuutoksin… Tuli todella hyvää!!! Tätä tehdään meillä jatkossakin.

Miikka Korpiranta
Miikka Korpiranta
6 years sitten

Toimii myös cayenne-pippurilla. Chili jää vaisuksi tomaatin keskellä ilman pippuria. Nm. tehnyt tällä reseptillä keväästä saakka n. 10 kertaa.

Maria
Maria
5 years sitten

Onko tuo luomukerma ruokakermaa vai ihan kermaa? Resepti menee heti kokeiluun kunhan pääsen ruokakauppaan. Kiitos etukäteen! 🙂

Anne
Anne
5 years sitten

Älyttömän hyvää!!! Ropsautinn vähän mustapippuria kurkuman tehoa lisäämään ja tummaa soijarouhetta proteiinilisäksi… eipä ole kasvisruoka sittenkään hullumpaa 😉

Johanna
Johanna
5 years sitten

Oli kyllä tosi hyvää! En ole ennen linssejä syönyt saatika niistä kokkaillut, mutta melkein nuolin lautasen 😀 Suosittelen laittamaan suolaa ensin tuon minimimäärän ja maistamaan ja tarvittaessa lisäämään. Itse laitoin maksimimäärän karkeaa ruususuolaa myllystä ja tuli aavistuksen liian suolaista. Laitoin lautasella keiton päälle kukkurallisen raejuustoa niin se mukavasti tasoitti suolan määrän. Erittäin toimiva resepti, kiitos!

Jonna
Jonna
5 years sitten

Itse olen 16 vuotias vegaani, ja tämä resepti vei heti sydämeni! Tykkään laittaa suolan sijaan herbinan yrttisuolaa, aivan mahtava resepti! Jopa vannoutuneet lihan syöjä ystäväni eivät voi vastustaa tätä vegaani herkkua<3

Tiina
Tiina
5 years sitten

Tämä menee tänään kokeiluun! Saa nähdä mitä tulee. Joudun jättämään valkosipulin pois allergisn vuoksi, toivottavasti ei hirveänä makuun vaikuta 🙂

Eveliina
Eveliina
5 years sitten

Herkkua tuli! Tosin tein maustamattomalla tomaattimurskalla ja tuoreella inkiväärillä. Maistui hyvin 7kuiselle tytölle sekä äidille suolalla ja extrachilillä. 😊

Maria
Maria
5 years sitten

Tämä oli niiiiin hyvää! Kiitos reseptistä!! Pikku hiljaa saa lisäiltyä hyviä kasvisruokia ruokavalioon! 🙂

Lotta
Lotta
5 years sitten

Tästä keitosta on tullut meidän perheen suosikkiruoka. Jopa maailman nirsoin 5-vuotiaani toivoo tätä ruuaksi. 🙂 Itse käytän keittoon huomattavasti vähemmän suolaa, mutta minusta tämä on silti todella maukasta. Kiitos tästä ihanast reseptistä.

Tuuge
Tuuge
4 years sitten

Mitäänsanomaton minun makuuni valitettavasti. Ohjeessa ei juuri ole mausteita käytetty, joten lisäsin niitä huolella jonka jälkeen alkoi kyllä maistua. Lisäsin kanelia, kardemummaa, garam masalaa, savupaprikaa, sokeria ja kasvisliemikuution sekä hieman musta- ja valkopippuria.

Tuuge
Tuuge
4 years sitten

lisäksi soseutin keiton, niin tuntui mukavammalta suussa 🙂

Kimmo
Kimmo
4 years sitten

Tämä on helppo ja hyvä ohje maukkaaseen linssikeittoon. Kiitos! Lisäksi ruoka on erittäin edullinen ja riittoisa. Jo kymmeniä kertoja olen kokannut tätä herkkua, eikä siksi tarvitse enää katsoa ainesosiakaan reseptistä. Lisäksi olemme vaimoni kanssa jakaneet reseptiä useille ystävillemme suorana linkkinä jolie.fi sivulle, kun ovat keitosta tykänneet. Halusinpahan vain tämän tuoda esille… 🙂 Me olemme aika usein käyttäneet myös tuoretta inkivääriä noin peukalon kokoisen palasen, koska sitä on ollut aika hyvin saatavilla. Ainekset olemme yleensä soseuttaneet ennen linssien lisäämistä. Linssit sitten vain sellaisenaan perään kattilaan. Tuoreen persiljan kera myös smetana, creme fraice tai luonnon jugurtti sopii valmiiseen annokseen. Tähän reseptiin voi… Lue lisää..

Julia
Julia
4 years sitten

Meidän perheen vanha linssikeitto sai väistyä tämän tieltä, on meinaa järjettömän hyvää!

Anu KENTTÄMIES
Anu KENTTÄMIES
4 years sitten

Kiitos, tämän oli erinomaista, maistui myös perheen teineille. Nautimme keittoa luonnonjugurtin kanssa, loistava yhdistelmä!

Miisa
Miisa
4 years sitten

Mulle ainakin riitti 1,5 teelusikallista tohon satsiin. Kannattaa alottaa varovasti, suolaa saa aina lisää, mutta ei pois….

Päivi Järvinen
Päivi Järvinen
4 years sitten

Paras linssikeitto ikinä! Mutta suolaa laitan vain 2-3 TEELUSIKALLISTA. Molemmilta vanhemmilta sepelvaltimotauti-perintö, jolloin suolan kanssa ei kannata hölvätä, sillä siihen jää NIIN helposti koukkuun. Keitto maistuu meillä 2-70 vuotiaille. 😉

Noora
Noora
4 years sitten

Omaan keittooni käytän mausteena jeeraa, josta tulee mieletön tuoksu keittiöön heti alkuvaiheessa ja koukuttaa myös 🙂

Saija
Saija
3 years sitten

Laitoin suolaa vähemmän kuin ohjeessa, koska määrä kuulosti niin suurelta, mutta olisi pitänyt laittaa vielä vähemmän, tuli liian suolaista. Muuten hyvää.

Jukka
Jukka
3 years sitten

Toimii erinomaisesti! Mutta, onko ohjeen suolamäärä oikeasti ruokalusikallista? Teelusikka olisi nykypäivää…

Luomutar
Luomutar
3 years sitten

Kun käyttää ihanan makuista ja terveellistä puhdistamatonta suolaa (joka sivumennen sanoen ei nosta verenpainetta vaan tasaa sitä. Eikä se myöskään turvota), kuten ohjeessa sanotaan, suolan määrä on ohjeessa just hyvä. Puhdistettujen “suolojen” (joita ei kannattaisi edes suolaksi sanoa… siis yozo, pan yms.) käyttäjille suosittelen paljon, paljon pienempää määrää, koska niiden kamala pistävä maku tulee takuulla läpi. Takuuhyvä ohje, on parasta aikaa keitto kiehumassa. 🙂

Nasu Tek
Nasu Tek
3 years sitten

Tää on kyllä älyttömän hyvä ja helppo, voi soveltaakin ja aina toimii.

Marikki
Marikki
3 years sitten

Tämä todella on maailman parasta ja helpointa valmistaa! Kyllästyn tosi helposti ruokiin, enkä pysty syömään samaa ruokaa monena päivänä peräkkäin, tämä syödään aina loppuun.

Teemu
Teemu
3 years sitten

Todella toimiva yhdistelmä täyteläisyyttä, tulisuutta ja mausteisuutta. Seuraavaksi aion testata jollain lihalla höystettynä.

Mirka
Mirka
3 years sitten

Tää on meidän perheen lemppari! Ohjetta on jaettu myös ystäville 😊

Emmi
Emmi
3 years sitten

Vähän epäilin, että liekkö on niin hyvää, mutta päätin kokeilla kun kaikki kehuivat niin kovasti. Söin itse kolme kulhollista tätä ja nirsolle taaperollekkin maistui. Mies myös kehui. Laitoin itse vielä lisäksi currya, yrttejä sekä kerman tilalle kaurakermaa.

Pihla
Pihla
3 years sitten

Ohjeeseen olen palannut lukemattomia kertoja – on ihan super hyvää. Mausteet heitän tosin mukaan mielivaltaisesti ja yleensä lisään Garam Masalaa – tulee muuten maukasta!

Juhis
Juhis
2 years sitten

Tämä on hyvä ohje, maukasta tulee. Lisäsin vielä yhden appelsiinin paloina sekaaan, se antaa mukavaa lisämakua keitolle.

Ah
Ah
2 years sitten

Moi, Heitän nyt ilmoille typerän kyssärin. Toimiikin tämä myös ns. vettyneitä linsseillä (esim GoGreen Röda Linser 380g) ja mikä olisi sopiva annostus niitä?

😊
😊
2 years sitten

Hej itse teen linssi keiton hieman eritavalla. haudutan uunissa valurauta padassa linssit porkkanat ja 1 peruna hiljaisella lämmöllä noin 2h jonka jälkeen sekoitan tehosekoittimella (eri kulhossa) ja siivilöin keiton. ja laitan mausteet ( suola, mustapuppuri, pyrettä ja parika jauhetta, sekä kunnon voita ) ja laitan siivilöidyn keiton takaisin valurauta pataan ja uudelleen uuniin kunnes on sakeutunut noin 3 tai 4 h .Tästä tulee samettisen pehmeä linssikeitto. kermat ja liika maustaminen kadottaa linssin oman maun. ja lisäämällä ensimmäisessä kritto vaiheessa lisää perunaa ja porkkanas voi pehmentää linssi. makua …..

Jaana
Jaana
2 years sitten

Tuli aivan älyhyvää! Kiitoksia kovasti. Varmasti tulee tehtyä myös jatkossa.

Saara
Saara
2 years sitten

Kiitos tästä ohjeesta. Löysin tämän ohjeen kesällä, kun selailin mitä teen linsseistä, mitkä kaapissa seilaa hyllyltä toiselle. Aivan ihana keitto, minä tein sen prikulleen ohjeen mukaan.
Nyt teen sitä toisen kerran, ja ajattelin lähettää kiitokset reseptistä🌹

Maarit
Maarit
1 year sitten

Kiitos ihanasta reseptistä! En ollut koskaan ennen syönyt linssejä ja minulla oli kaapissa
pieni rasia valmiiksi keitettyjä linssejä. Huomasin heti, ettei se vastaa lähestulkoonkaan
kuivien linssien määrää! Vähensin vettä reilusti ja sain herkullista ruokaa. Tämä tapahtui 5 viikkoa sitten.
Uuden keiton keitin sitten ohjeen määrien mukaan ja mielestäni vettä oli liikaa. Silti sairaan hyvää. Ja, kun se loppui
heti uutta. Äsken sain valmiiksi 3. satsin. Laitoin vettä ehkä 7 dl ja lisäsin vielä pari teelusikallista korma masalaa.
Miten jokin ruoka voikin olla niin koukuttavaa (kuten sanoit)? Muuten en tarvinnut noin paljon suolaa!

Marjo
Marjo
1 year sitten

Ensimmäinen linssikeitto kokeiluni tällä reseptillä ja hyvää tuli! Kiitos.

Kaino
Kaino
1 year sitten

Hyvää, mutta ei ruokaisaa. Tämän jälkeen jäi kahta kauheampi nälkä.

Johanna
Johanna
1 year sitten

Tämä on todella hyvää!!!! Olen jo kolme satsia tehnyt parin viikon sisällä 😊 Suolan määrä itseäkin aluksi ihmetytti, mutta oli kyllä pakko lisätä kun epäuskoisena aluksi laitoin vähemmän😂

Kiitos ohjeesta 🙏

trackback

[…] vanhalta kaupaltaan ja piti keksiä mihin niitä käyttäisi. Alkuperäinen resepti löytyy Jolie-sivustolta, johon olen tehnyt ihan pieniä viilauksia. Tämä on ehdottomasti meidän koko perheen […]

Arto Turpeinen
Arto Turpeinen
1 year sitten

Olen valmistanut linssikeittoja jo 80-luvun alusta monilla,monilla resepteillä. Tätä ei voi sanoa maailman parhaaksi, koska se miten maku koetaan on aina henkilökohtainen asia. Suolan määrä on tässä kyllä ihan liikaa ja tuo puhdistamaton suola on hifistelyä. Itse korvaan suolan aina luomu kasviskuutioilla enkä lisää muuta suolaa. Myös tuon tomaattimurskan määrä on omasta mielestäni liikaa. No se on tietysti makuasia, josta ei kannata kiistellä.

Elli
Elli
1 year sitten

Voiko keiton soseuttaa?

Jolie
1 year sitten
Reply to  Elli

Hei Elli,

kyllä keiton voi soseuttaa – oman kokemuksemme perusteella suosittelemme kokeilemaan.

Terveisin Jolien tiimi

trackback

[…] Tän linssikeiton resepti on niin täydellinen! Vilpittömästi koen, että jokaisen pitäisi päästä maistamaan tätä joskus. Kaupassa ei ollut chilitomaattimurskaa, joten käytin 2 kpl ihan perus muttia ja lisäsin chili chipotle-maustetta. Leipasin vielä sämpylöitä, koska kaapista löytyi jauhoja ja kuivahiivaa. Täydellinen kombo! […]

Kati
Kati
1 year sitten

Törkeen hyvää! Kaveri teki, käytti tuoretta chiliä ja inkivääriä.

Erika
Erika
1 year sitten

Palaan aina tähän reseptiin lukuunottamatta yhtä seikkaa. Vo, kermat ja kookokset pois näillä koleteroliarvoilla. Hyvää on ihan rypsiöljypohjalta. Yksi lapsistani sietää keittoa vain, jos siihen lisää kanasuikaleita, itse en siitä kanasta välitä.

Maurelita
1 year sitten

Mmm herkullisen oloinen, saan tästä inspiraatiota oman reseptini tuunaamiseen – kiitos !

Leena J.
Leena J.
11 kuukautta sitten

Tämä oli todella maailman paras linssikeitto , en ole koskaan syönyt näin hyvää !

Minna
Minna
10 kuukautta sitten

Kiitos tästä ihanan maukkaasta keitto-ohjeesta 😘👌 suosikkikeitto 😋

Jere
Jere
6 kuukautta sitten

Tää linssikeitto tehdään meillä poikkeuksetta kerran kuukaudessa ja tuplamääränä. Mun ystävät ja perhe on myös rakastuneet tähän reseptiin. Iso kiitos tästä ❤️

Reeta
Reeta
5 kuukautta sitten

Tämä on kerrassaan loistava resepti! Siis minun lemppariruoka nykyään, tähän ei kyllästy! Ah, niiiiiiiin herkullista 😍😍😍

Talkoolounas
Talkoolounas
3 kuukautta sitten

Teinpä tämän linssikeiton heinäkuun helteillä pienimuotoisiin talkoisiin lounaaksi. Osui ja upposi. Kiitos!

AAA
AAA
1 kuukausi sitten

Muuten tosi hyvä resepti, mutta ekalla kerralla laitoin 1 rkl suolaa ja tuli silti aivan liian suolaista. Hurja toi suolan määrä etenkin kun varmaan aika moni korvaa tän hifistelysuolan ihan normisuolalla.

Taina
Taina
15 päivää sitten

Niin ovat meillä makunystyrät erilaisia tuon suolan suhteen. Noudatin tarkasti ohjetta ja laitoin tuon 1,5 rkl. Keitin sitten toisen täysin suolattoman version ja yhdistin sopat. Nyt on pakastimessa paljon hyvää soppaa! Kiitos reseptistä.

Jenny
Jenny
11 päivää sitten

Aivan järkyttävän suolaista tuli, kun laitoin varulta eka tuon 2 rkl suolaa 😳 ehkä maksimissaan 1 rkl riittäisi.. ja muita mausteita sekaan enempi, ettei maistu pelkälle suolalle. Muuten hyvä resepti.

Tilaa Jolien uutiskirje

Uutena asiakkaana saat heti 10 % alennuskoodin sähköpostiisi.