Yellowmood

Maailman paras linssikeitto

27.08.2014, Hannamari Rahkonen

Syksyn tulon haistaa jo ulkoilman kirpeydestä, mutta yksi varmimmista ruskavuodenajan merkeistä on kuitenkin ylitse muiden: kylmien ilmojen saapuessa hakeudun keittokattiloiden ääreen. Alati viilenevä ja rankkasateinen sää saa kehon palelevaan shokkiin, jota voi onneksi lieventää sammiollisella lämmittävää keittoa.

Jaan teille tänään reseptin linssikeittoon, jota ystävämme Riina valmisti meille nelisen vuotta sitten. Keittoa oli varattu paljon ja silti kattilan pohja lähestyi uhkaavasti vieraiden päästyä maailman parhaan keiton makuun. Tämä on ruoka, jota meillä valmistetaan syksy- ja talvikuukausina usein ja asianmukaisesti paljon kerrallaan.

linssikeitto_kasvisruoka_yellowmood_hannamarirahkonen_jolie 1

Linssikeiton resepti on ollut äärettömän suosittu jo vanhan blogini puolella ja koska tämän reseptin muistelu ei tee kenellekään hallaa, ajattelin julkaista sen uudelleen. Ohje on mitoitettu kuudelle, mutta itse valmistan keittosatsin aina kaksinkertaisena. Keitto on todella helppo valmistaa ja isosta määrästä pakastaa mukavia annoksia kiireisen arjen keskelle.

linssikeitto_kasvisruoka_yellowmood_hannamarirahkonen_jolie 3

Linssikeitto, 6 annosta 

2 rkl luomuvoita/kookosöljyä
1 iso sipuli tai 2 pientä
3 valkosipulinkynttä
2 tl kurkumajauhetta
1 tl inkiväärijauhetta
1/2 tl cajunmausteseosta
1,5-2 rkl laadukasta puhdistamatonta suolaa
400 g tomaattimurskaa
400 g chilitomaattimurskaa
1,1 l vettä
3 dl punaisia linssejä kuivana
2 dl luomukermaa/kookoskermaa

Huuhdo linssit huolellisesti siivilässä kylmällä vedellä. Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja laita ne mausteiden sekä voin kanssa kattilaan. Kuullota kevyesti miedolla lämmöllä, mutta älä päästä raaka-aineita ruskistumaan. Lisää joukkoon vesi sekä tomaattimurskat. Anna kiehua muutama minuutti ja lisää joukkoon huuhdotut linssit. Anna keiton kiehua 30 minuuttia ja lisää vielä kerma joukkoon. Anna hautua 5-10 minuuttia kannen alla ennen tarjoilua.

(Pieni huomio: mikäli keitto maistuu valjulta, olet käyttänyt siihen liian vähän suolaa.)

linssikeitto_kasvisruoka_yellowmood_hannamarirahkonen_jolie 2

Harvat ruokalajit ovat niin koukuttavia, että niitä jaksaa valmistaa samanlaisena vuodesta toiseen. Linssikeitto on ollut mainio ja koukuttava poikkeus tässä ruokakyllästymisieni valtameressä.

Laittakaahan linssikeittokattilat tulille ja pysykää lämpöisinä!

avatar
72 Kommentteja
0 Vastauksia kommentteihin
0 Seuraajia
 
Reagoiduin kommentti
Kuumin kommentti
49 Comment authors
😊AhJuhisPihlaEmmi Recent comment authors
  Ilmoitukset kommenteista  
uusimmat vanhimmat eniten ääniä
Ilmoita
Vieno
Vieras
Vieno

Kiitos tästä! Olen kaikki nämä syksyt harhaillut kunnon linssikeittoreseptin perässä, mutta mitään lyömätöntä ei ole vielä löytynyt. Tämä menee heti kokeiluun!

Hannamari Rahkonen
Vieras
Hannamari Rahkonen

Uskon vakaasti, että tässä on etsimäsi resepti! <3

Sanna
Vieras
Sanna

Linssit <3 mä niin rakastan niitä! Voin syödä suoraan kattilasta. Öljyä ja suolaa päälle. Kiitos ihanasta syysreseptistä!

Hannamari Rahkonen
Vieras
Hannamari Rahkonen

Samoin, linssit ovat niin monikäyttöisiä ja varsinkin nyt kylmempiä vuodenaikoja kohti mennessä lämmittäviä raaka-aineita 🙂

Milla
Vieras
Milla

Huippua, vihdoinkin resepti jossa tämmöinen kokkaustumpelokaan ei voi epäonnistua! Tein keittoa tänään töiden jälkeen, niin helppoa ja hyvää! Olisipa resepteissä aina noin hyvät ohjeet ja tarkat maustemäärät. Kiitos, sain uskoa itseeni että pystyn tekemään muutakin kuin mautonta sapuskaa 🙂

Hannamari Rahkonen
Vieras
Hannamari Rahkonen

Kiitos, että tulit kertomaan onnistumisestasi! Linssikeitto on helppojen ja supermaukkaiden arkiruokien aatelia.

Vappu
Vieras
Vappu

Ohje näyttää herkulliselta, mutta tuo suolan määrä…Oikeesti? 2-3 rkl?

Hannamari Rahkonen
Vieras
Hannamari Rahkonen

Tasaisia ruokalusikallisia. Liukumavara siksi, että suolat ovat tosi erimakuisia. Jos epäilyttää, laita ensin 1 rkl ja lisää sitten tarpeen mukaan 🙂

Vappu
Vieras
Vappu

Pahus, karkasi edell. kommentti…Siis kiitos ja testiin menee, nams!

Hannamari Rahkonen
Vieras
Hannamari Rahkonen

Iloisia hetkiä keittopadan ääressä 🙂

Enni
Vieras
Enni

Hei millasta cayennemausteseosta oot käyttänyt tässä ohjeessa? tai mitä merkkiä?

Hannamari Rahkonen
Vieras
Hannamari Rahkonen

Nyt on tullut bloggaajalla lipsahdus, kysymys on tietenkin cajun-mausteseoksesta eikä cayennesta. Pahoitteluni ja kiitos, että hoksasit kysyä asiaa 🙂 Olen käyttänyt ihan perinteisiä marketeista saatavia cajunseoksia.

Enni
Vieras
Enni

Okei, selvä juttu. Mietinkin vähän, että mitä toi on.. 😀 Mutta anyway keitosta tuli tosi hyvää ilmankin sitä, kiitos ohjeesta! 🙂

Anne
Vieras
Anne

Moikka! Näyttää keitto niin hyvältä, että päätin tehdä itsekin! Jäin vain miettimään tuota cajun-mausteseoksen suhteen puolikasta maustemittaa. Kuinka paljon on puolikas maustemitta? Kiitos reseptistä!

Hannamari Rahkonen
Vieras
Hannamari Rahkonen

Hei Anne! Tarkoitin puolikkaalla maustemitalla puolikasta teelusikallista, korjaan sanan vielä reseptiin 🙂

Anne
Vieras
Anne

Kiitokset! Oli vain nyt minun sivistymättömyydestäni kysymys. Laitoin vähän vajaa rkl ja hyvää tuli silti

hanna
Vieras
hanna

Mielettömän hyvää! Kiitos!

Paula
Vieras
Paula

Tein tänään soppaa ohjeen mukaan (ekaa kertaa elämässäni linssikeittoa!) ja uskalsin heti tarjota sitä vieraillekin. Kaikki huokaili ihastuksesta. 🙂 Tätä teen toistekin. Kiitos!

Hannamari Rahkonen
Vieras
Hannamari Rahkonen

Mahtava kuulla, tämä on meidänkin taloutemme suosikkitalviruoka!

Hannamari Rahkonen
Vieras
Hannamari Rahkonen

Vau, kiva kuulla, että keitto hiveli makuhermoja.

nam!
Vieras
nam!

Googlasin eilen linssikeittojen reseptejä ja törmäsin tähän. Aivan älyttömän hyvää!

Mari
Vieras
Mari

Todellakin maailman parasta! Maistoin joulupyhinä tätä ensimmäistä kertaa ystävän luona, kun yhdessä teimme, ja sen jälkeen onkin tehty kotona jo kahdesti! Tästä tulee uuden vuoden lupausten 😉 myötä todellinen lounashitti, niin helppo ottaa maanantaiaamuna työpaikan kylmiöön iso astiallinen ja annostella aina lounaalla lämmitettäväksi. Kyytipojaksi olen laittanut eritoten salipäivinä raejuustoa, ja toimii edelleen hyvin.

Hannamari Rahkonen
Vieras
Hannamari Rahkonen

Hieno juttu!

Hannamari Rahkonen
Vieras
Hannamari Rahkonen

Etuliite ei ole liioittelua! 🙂 Linssikeitosta on niin moneksi. Meilläkin keitto nautitaan useimmiten lounaalla, mutta onpa sitä testattu myös hienon illallisen alkukeittona.

Matti
Vieras
Matti

Lämmin kiitos linssikeiton ohjeesta! En ole aikaisemmin juuri keittoja tehnyt, mutta nyt meni nappiin. Vaimokin oli aivan hurmiossa 🙂

Hannamari Rahkonen
Vieras
Hannamari Rahkonen

Kiitos, että tulit kertomaan miten keiton kanssa kävi. Hyvää viikonloppua!

Emma
Vieras
Emma

Keitosta tuli heti ehdoton lempikeittoni! Monen monta kertaa olen tehnyt linssikeittoa mutta tästä tuli ehdoton suosikki. Kiitos erittäin paljon

Hannamari Rahkonen
Vieras
Hannamari Rahkonen

Mahtavaa kuulla, Emma!

Elsi
Vieras
Elsi

Kiitos paljon reseptistä! olen varmaan maailman surkein kokki mutta onnistuin ja tuli tosi hyvää:)!

Madam
Vieras
Madam

Hei! Kiitos tästä ohjeesta. Linssit on olleet mulle vähän sellainen nou nou, mutta tämä keitto oli tosi hyvää. Tulee toistekin tehtyä.

Hannamari Rahkonen
Vieras
Hannamari Rahkonen

Hienoa, tämä on pomminvarma resepti 🙂

Hannamari Rahkonen
Vieras
Hannamari Rahkonen

Ole hyvä! Tässä reseptissä linssit pääsevät oikeuksiinsa 🙂

Anna
Vieras
Anna

Toivottavasti mahdollisimman monet googlettajat päätyvät tänne, on nimittäin oikeasti ihanaa keittoa! Kiitos ohjeesta!

Pipa
Vieras
Pipa

Huippukeitto! Olen tehnyt vain kerran aiemmin linssikeittoa, ja jäin kaipaamaan parempaa reseptiä. Tässä se oli!! Ohje näytti mielenkiintoiselta, ja rohkaisevat kommentit saivat minutkin rohkeaksi: ensikokeiluna tein keittoa 40 hengelle eli 7-kertaisen annoksen ja maut olivat silti tasapainossa. Ruokailijoina oli afrikkalaisia, suomalaisia ja aasialaisia ja palauteboli vain positiivista. Nautimme keiton suomalaisen ruisleivän kanssa. KIITOS reseptistä ja kommenteista. 🙂

Laura
Vieras
Laura

Pakko on nyt kirjoittaa, vaikka liian usein se jää tekemättä. Tein tätä linssikeittoa ensimmäisen kerran tilaisuuteen, jossa oli vajaat 40 henkeä. Joka ikinen syöjä kehui! Tänään teen sitä taas, ja vielä taatusti monta, monta kertaa tulevaisuudessakin. Herkkua 🙂

Laura
Vieras
Laura

Ai niin, saisitkohan tähän sun blogiin sellaista äänestysjuttua, jossa annetaan yhdestä viiteen tähteen pisteitä? Näkyis nimittäin googlatessa heti tän suosio…

Hannamari Rahkonen
Vieras
Hannamari Rahkonen

Ihana kuulla, kiitos Anna!

Hannamari Rahkonen
Vieras
Hannamari Rahkonen

No eikö! 🙂 Kiitos todella paljon luottamuksesta ja siitä, että tulit kertomaan miten keitto oli onnistunut. Tulin todella hyvälle mielelle!

Hannamari Rahkonen
Vieras
Hannamari Rahkonen

Vau, aivan mahtava juttu! Linssikeittoon jää kyllä koukkuun. Itselläni on tapana keittää sitä kerralla suuri kattilallinen ja pakastaa annoksiin arjen kiireitä varten, jotta aina on luottoruokaa saatavilla 🙂

Hannamari Rahkonen
Vieras
Hannamari Rahkonen

Tämä oli todella kehityskelpoinen ja hyvä idea, kiitos Laura! Lähetin juuri kyselyn tästä asiasta mun web designerille, uskon että saamme onnistumaan 🙂 Blogini muuttaa ensi viikolla omaan osoitteeseen http://www.hannamarirahkonen.fi ja sieltä löytyvät sitten kaikki nämä vanhat reseptit ja paljon uutta – toivottavasti myös tuo äänestysmahdollisuus. Aurinkoa kevääseesi!

Jopi
Vieras
Jopi

Kiitos mahtavasta reseptistä. Keitän säännöllisin väliajoi. Punaisia linssejä nykyisin aina kaaapissa varalla. Itse en laita lainkaan suolaa tähän. Ei taatusti maistu valjulta;)

Viktroria
Vieras
Viktroria

Tänään valmistin ja oli niin hyvää kuin olla voi!!Kiitos reseptistä! poikaystäväki meinas syödä heti koko kattilallisen

Niina
Vieras
Niina

Kiitos ohjeesta! Olen aina pitänyt linssikeitosta ja etsin Googlesta reseptiä… Sun versio kuulosti lupaavalta ja tein ihan vain pienin maustemuutoksin… Tuli todella hyvää!!! Tätä tehdään meillä jatkossakin.

Miikka Korpiranta
Vieras
Miikka Korpiranta

Toimii myös cayenne-pippurilla. Chili jää vaisuksi tomaatin keskellä ilman pippuria. Nm. tehnyt tällä reseptillä keväästä saakka n. 10 kertaa.

Maria
Vieras
Maria

Onko tuo luomukerma ruokakermaa vai ihan kermaa? Resepti menee heti kokeiluun kunhan pääsen ruokakauppaan. Kiitos etukäteen! 🙂

Anne
Vieras
Anne

Älyttömän hyvää!!! Ropsautinn vähän mustapippuria kurkuman tehoa lisäämään ja tummaa soijarouhetta proteiinilisäksi… eipä ole kasvisruoka sittenkään hullumpaa 😉

Johanna
Vieras
Johanna

Oli kyllä tosi hyvää! En ole ennen linssejä syönyt saatika niistä kokkaillut, mutta melkein nuolin lautasen 😀 Suosittelen laittamaan suolaa ensin tuon minimimäärän ja maistamaan ja tarvittaessa lisäämään. Itse laitoin maksimimäärän karkeaa ruususuolaa myllystä ja tuli aavistuksen liian suolaista. Laitoin lautasella keiton päälle kukkurallisen raejuustoa niin se mukavasti tasoitti suolan määrän. Erittäin toimiva resepti, kiitos!

Jonna
Vieras
Jonna

Itse olen 16 vuotias vegaani, ja tämä resepti vei heti sydämeni! Tykkään laittaa suolan sijaan herbinan yrttisuolaa, aivan mahtava resepti! Jopa vannoutuneet lihan syöjä ystäväni eivät voi vastustaa tätä vegaani herkkua<3

Tiina
Vieras
Tiina

Tämä menee tänään kokeiluun! Saa nähdä mitä tulee. Joudun jättämään valkosipulin pois allergisn vuoksi, toivottavasti ei hirveänä makuun vaikuta 🙂

Eveliina
Vieras
Eveliina

Herkkua tuli! Tosin tein maustamattomalla tomaattimurskalla ja tuoreella inkiväärillä. Maistui hyvin 7kuiselle tytölle sekä äidille suolalla ja extrachilillä. 😊

Tilaa Jolien uutiskirje

Saat 10%-alennuskoodin heti sähköpostiisi!

Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä tai vastaavaa teknologiaa erilaisten toimintojen toteuttamiseen, asiakkaan tunnistamiseen, personointiin sekä analytiikkaan ja markkinoinnin kohdentamiseen. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.