Toimitus

Kosmetiikkavalintoja raskaana oleville ja synnyttäneille – Iroisie

07.08.2015, Jolie

Raskauden ja odottamisen aikoina naiset usein havahtuvat kosmetiikan käytön vaikutuksiin ja kiinnostuvat luonnonkosmetiikasta. Tanskan ympäristöministeriö on jo vuosia sitten suositellut, etteivät raskaana olevat naiset käyttäisi lainkaan (synteettistä) kosmetiikkaa muuan muassa sen sisältämien kemikaalien ja vierasaineiden kuten muovien vuoksi. Suomessa asiasta puhutaan jonkin verran, mutta aihetta ei oteta erityisen vakavasti. Ympäristömyrkyistä sekä odottavan äidin syömisistä ja juomisista varoitellaan selvästi enemmän.

iroisie

Syy-seuraussuhteita ihmisen sikiöaikaisen kemikaalialtistuksen ja esimerkiksi myöhemmän iän sairauksien välillä kuitenkin tutkitaan ympäri maailmaa, ja myös Suomessa useat asiantuntijat kehottavat välttämään turhaa kosmetiikan käyttöä raskausaikana. Esimerkiksi erilaisten ftalaattien katsotaan vaikuttavan jo ylipäätään ihmisen hedelmällisyyteen ja lisääntymiskykyyn, mutta myös sikiöiden sisäeritykseen ja sukupuolikehitykseen.

Raskaus ja synnytys ovat naisen elämässä toisaalta maailman luontevin tapahtuma, toisaalta mitä mahdottomin psyykkinen ja fyysinen mullistus. Yhdelle homma on suorastaan koukuttavaa hehkun, hyvinvoinnin ja uudenlaisen energian juhlaa, toiselle epävakaa poikkeustila ja kolmannelle kirjaimellisesti luonnonkatastrofi.

Raskaus tuo mukanaan vähintään fyysisiä muutoksia, joita on vaikea ennakoida, tietää tai käsittää ennen kuin elää ne todeksi kohdallaan. Kyseessä on kerrassaan ainutlaatuinen ja vaihe vaiheelta hyvin hämmästyttävä kehon ja mielen tila ja suoritus.

Raskaushormonit vaikuttavat ihoon, kynsiin, hiuksiin, ikeniin, limakalvoihin ja hampaisiin. Iho saattaa näyttäytyä raskauden aikana ja sen jälkeen estrogeenin ja progesteronin vuoristoradoista johtuen vaikka minkälaisena. Estrogeeni houkuttelee usein ihon kukoistamaan. Raskausaikana toisilla esiintyy kuitenkin voimakasta ihon kuivumista ja kutinaa, kun toisilla taas ihon rasvoittuminen pahenee. Hiukset saattavat rehottaa paksuina ja kiiltävinä, kunnes synnytyksen tai imetyksen jälkeen alkavat vauhdilla rasvoittua ja irrota. Luonnonkihara voi hypätä esiin aikuisiällä raskauden aikana, samoin erilaiset ihon pigmenttimuutokset. Hormonien vaikutuksesta selluliittia ja raskausarpia saattaa kerääntyä rintoihin, jalkoihin, vatsaan ja käsivarsiin.niitty

Raskauden aikaisesta nopeasta kasvusta, lisääntyvästä elopainosta ja hormonien vaikutuksista kehon valkuaisaineisiin johtuu myös sidekudoksen repeäminen, joka aiheuttaa raskausarpia ympäri kehoa. Näitä punertavia, ruskeita, violetteja, hopeisia ja vaaleita arpijuovia syntyy joko vatsan seutuun, rintoihin, lantiolle, reisiin, pakaroihin, selkään tai käsivarsiin suurimmalle osalle odottajista. Joillekin arpia tulee jokunen pieni, kun toisen keho taas juovittuu suuriltakin ihoalueilta. Raskausarvet kuitenkin usein haalistuvat synnytyksen jälkeen.

Usein raskaudesta puhutaan myös kehon ja mielen eräänlaisena kuntotestinä. Elimistön piilevät häiriöt ja epätasapainotilat tai taipumukset sairauksiin ja kipuihin saattavat nostaa päätään tai puhjeta raskauden ja synnytyksen aikaisessa myllerryksessä. Tuurilla voi toki kuulua niihin onnekkaisiin, joille raskaudesta seuraa vain positiivisia ja entisestään kaunistavia ja tervehdyttäviä vaikutuksia.

iroisie

Raskauden aikainen kosmetiikka kannattaa valita huolella. Iho on ihmisen suurin elin, joten miksi imeyttää sen läpi edes mahdollisesti vaarallisia aineita kehoon, joka kasvattaa uutta elämää. Raskausarpia voi ehkäistä pitämällä vartalon ihon kimmoisana ja kosteutettuna koko odotusajan. Oikein valituilla hoitotuotteilla hormonioikkuilevia näkyviä ihoalueita on mahdollista hoitaa luonnonmukaisesti ja täysin turvallisesti.

Jos Jolien empiirisen kauneustutkimusryhmän tulisi suositella odottajille ja synnyttäneille vain yhtä tuotemerkkiä, se olisi Iroisie. Omalle iholle yksilöllisesti sopivia tuotteita on erityisesti ihonhoidon poikkeustiloissa hyvä pohtia ammattilaisten avutuksella Jolien ihonhoitokonsultaatiossa. Iroisieta voimme kuitenkin vilpittömästi kehua yleisesti ottaen erinomaiseksi valinnaksi tuleville ja tuoreille äideille.

Iroisien Anne Bontour on halunnut luoda tuotesarjan, joka on kehitetty erityisesti herkästi reagoivalle iholle. Iroisie sopii avuksi ja toimii pelastavana enkelinä silloinkin, jos tilanne on kriisiytynyt ja iho reagoi pienimpiinkin ärsykkeisiin. Esimerkiksi Iroisien hoitovoiteiden avulla äkeän ja voimakkaastikin oireilevan ihon voi bootata, oli hankaluutena sitten hormoninäppyily, kuivat läiskät, kutina tai mikä tahansa.

iroisiee

Parhaan laadun ja tehokkuuden takaamiseksi Iroisie on ekosertifioitu sarja, jossa suositaan luomulaatuisia raaka-aineita. Se on täysin turvallinen ja luotettava käyttää. Iroisie edustaa aina pakkausdesigniaan myöten ranskalaista, klassista, laadukasta ja hienostunutta ihonhoitobrändiä. Kauniit pakkaukset kätkevät sisälleen pitkälle hiottuja, raikkaita ja miellyttäviä koostumuksia sekä mietoja tuoksuja, jotka eivät tainnuta aistiherkkää odottajaa. Luonnonkosmetiikalle ominaiset autenttiset tuoksut kun saattavat helposti muutoin aiheuttaa raskaana oleville reaktioita.

Kaikki Iroisien tuotteet sisältävät rauhoittavia merileväuutteita sekä merivettä Bretagnen äärellä sijaitsevasta Iroise-merestä (mer d’Iroise), joka on yksi maailman rikkaimmista, puhtaimmista ja monimuotoisimmista UNESCOn suojelemista meristä. Koska merilevät elävät haastavissa ympäristöissä ja kykenevät kehittämään itsellensä suojan kylmyyttä, kuivuutta, hapen puutetta ja UV-säteilyä vastaan, piilee niiden viisaudessa ja voimassa erittäin rikas ravinteiden ja mineraalien lähde myös ihollemme. Paitsi, että merilevät sisältävät hurjasti mineraaleja, ne auttavat ihoa pitämään kosteustasapainonsa erittäin tehokkaasti balanssissa vahvistaen ihon omaa suojaa.

iroisie__

Iroisien tuotteiden koostumuksia on hiottu viisi vuotta ennen lanseerausta, joka kertoo siitä, että tuotteiden eteen on tehty erittäin tarkkaa ja ammattitaitoista työtä niin visionäärisellä kuin kemianalankin puolella. Laadusta ei tingitä eikä kompromisseja tehdä. Vain puhtaimmassa mahdollisessa merivedessä kasvaneet levät kelpaavat Iroisielle, ja ne poimitaan tuotteita varten käsin.

Puhtaat ja tarkoin valitut kasvit ovat Iroisien perustajille luonnollinen valinta, onhan kasvien käyttö lääkinnässä ja kauneudenhoidossa yhtä vanha idea kuin konsepti nimeltä ihminen, eivätkä synteettiset raaka-aineet koskaan voi kilpailla luonnonvoimien kanssa. Koska kasvien laatu on tärkeä, panostetaan luomuun ja puhtauteen erityisen suurella sydämellä ja intensiteetillä. Iroisie on halunnut ekosertifioida tuotteensa siksi, että heidän mielestään ekosertifikaatti kertoo tarkkojen standardien läpäisemästä ja sekä ympäristöä, luontoa, asiakasta että kestävää kehitystä kunnioittavasta ideologiasta. Eli laadusta.

iroisie__

Muistutamme tulevia ja tuoreita äitejä sekä kaikkia muitakin Jolien ystäviä tällä viikolla Iroisien ihanuudesta. Nämä valkoiset ja hienostuneen vähäeleiset ystävämme ovat Jolien valikoimassa siitä tyypillinen tuote, että jos joku niihin ryhtyy, jää usein uskolliseksi käyttäjäksi. Saamme myös puhelinsoittoja “mitäs ihmettä se olikaan…” Iroisiella kun ei toistaiseksi ole valmiita tuotenäytepakkauksia, ja asiakkaat saavat meiltä pyydettäessä esimerkiksi kosteus- ja hoitovoiteita testiin pieneen purkkiin. Aloitetaan siis niistä – ihmevoiteista:

Iroisien kaikkia voiteita yhdistää sama nimittäjä: koostumus, joka on erittäin kosteuttava ja miellyttävän ohut, mutta ei laisinkaan rasvainen tai öljyinen. Voiteet antavat runsaasti tehokasta ja huomaamatonta kosteutta solahtaen ihanasti ihoon, rauhoittaen näppyjä ja ärsytyksiä sekä pitäen pintakuivuuden kurissa uskomattoman huomaamattomasti. Päivävoiteita (sopivat myös yövoiteiksi) on kolmea laatua: Premier Soin Anti-Age a la Lavande, eli laventelivoide, Soin Botanique Lissant Anti Rides eli kasvitieteellinen voide ja Soin Fermeté a l’Abricot, aprikoosivoide.

Laventelivoiteen koostumus on kevyt, harmoninen ja rauhoittava. Sen pääraaka-aineena toimiva laventeli pehmentää, lievittää tulehduksia ja tasapainottaa erinomaisesti esimerkiksi hormonaalisesti oikuttelevaa ihoa. Arnikki stimuloi verenkiertoa ja merileväuute tarjoaa puhdistavia, ikääntymistä ennaltaehkäiseviä, suojaavia ja kosteuttavia ominaisuuksia. Erinomainen päivävoide siis normaalille ja sekaiholle, joka kaipaa tasapainoa ja rauhoittavaa tuulahdusta. Laventelin tuoksu voiteessa ei ole lainkaan liian yrittinen vaan hienostuneen mieto, vaaleanvioletti häivähdys, joka haihtuu nopeasti levityksen jälkeen.

iroisie3

Niin sanotussa kasvitieteellisessä voiteessa pääraaka-aineina esiintyvät ravitseva avokado, rauhoittava ja rentouttava ruiskaunokki sekä merileväuute, jota laventelivoiteenkin koostumus sisältää. Koostumus on hyvin kevyt, jopa fluidimainen, mutta erittäin kosteuttava, rauhoittava ja tehokas. Tästä saamme kiittää merileviä, jotka pystyvät sitomaan hurjia määriä kosteutta, joka vahvistaa ihon omia suojamekanismeja. Hienostuneen merellisen ja raikkaan minttuisen tuoksun sisältävä voide on ilahduttava tuttavuus niille, jotka haluavat ihollensa anti-age-vaikutteisen tehokkaan pelastajan, joka ei ole tippaakaan rasvainen (eikä saa rasvoittuvuuteen taipuisaa sekaihoa kiiltämään päivän mittaan). Tällaiset koostumukset ovat aika harvassa mutta iloksemme Iroisien tuotekehitys on toiminut tässä täydellisesti. Voide on ihanteellinen myös paksulle ja suurihuokoiselle iholle, ja soveltuu hyvin myös herkälle ja rosacea-iholle.

Aprikoosivoiteen pääraaka-aineina toimivat ravitseva, antioksidanttinen ja anti-age-vaikutteinen aprikoosi, rauhoittava ja kosteuttava aloe vera sekä jälleen kerran Iroise-meren pohjasta poimittu merilevien parhaimmisto. Edes tämä kuivalle, ikääntyvälle tai väsyneelle iholle sopiva tehovoide ei ole lainkaan rasvainen tai tuhti, vaan katoaa ihoon ja jättää mennessään silkkisen pinnan eikä ollenkaan öljyisyyttä. Aprikoosivoide kiinteyttää, napakoittaa ja antaa pitkäkestoista kosteutta vahvistaen ja tervehdyttäen janoista ja vaativista olosuhteista kärsivää ihoa.

Jos haluat kuitenkin valita yöksi vielä erityisen korjaavan ja uudistavan yövoiteen, valintasi on Baume Réparateur Relipidant Nuit, eli korjaava ja kosteutta sitova yövoide. Pääraaka-aineiden roolia tässä yövoiteessa näyttelevät rauhoittava ja rentouttava ruiskaunokki, sekä jo tuttujen merilevien lisäksi auringonkukka, joka puolestaan ravitsee, kosteuttaa ja auttaa ihoa pitämään kiinni hyvästä kosteustasapainosta. Tuotteen korjaavaa ominaisuutta voi halutessaan eksperimentoida levittämällä voidetta rohtuneille huulille. Yövoiteessa on hienostuneen kevyt ja rauhaisa tuoksu, joka on suoranainen ilo levittää kasvoille ennen nukkumaanmenoa.

Iroisien silmänympärysvoide sisältää nimensä mukaisesti jojobaa, jota säestävät ruiskaunokki ja merileväuute. Kevyt koostumus tarjoaa tehokkaan turvotusta hälventävän vaikutuksen. Kiinteyttävä, tehokas, kevyt ja hellävarainen koostumus sopii siis myös herkille silmille sekä kuivalle iholle silti tehostaen nestekiertoa. Voide on myös aamu-unisen ja kiireisen meikkaajan suosikki, sillä se imeytyy unelmankevyen koostumuksensa ansiosta hetkessä.

iroisie2

Iroisien voiteiden lisäksi ihon vastustus- ja sopeutumiskykyä ja omaa suojakilpeä voi hoitaa esimerkiksi kosteuttavalla kasvovedellä tai tehokkaalla seerumilla. Tarjoamme tänä viikonloppuna kolme Iroisie –tuotetta ostavalle tuotesarjan hitin Soin Parfait BB-voiteen (lahjan arvo 31,60 euroa) ilmaiseksi! Kyseinen tuote on valittu Suomessa Trendi-lehden kauneusraadin toimesta parhaaksi BB-voiteeksi, ja se on yksi Jolien valikoiman myydyimpiä tuotteita. Saat sillä kevyen, kuultavan ja hehkeän terveen pinnan kasvojesi iholle.

Etu on voimassa tästä hetkestä maanantaihin 10.8. (webshopissa aina puoleen yöhön saakka). Iroisien koko valikoimaan pääset tästä.

Teksti: Molla Jelkänen ja Jolien arkisto

avatar
  Ilmoitukset kommenteista  
Ilmoita

Tilaa Jolien uutiskirje

Saat 10 % alennuskoodin heti sähköpostiisi.

Takaisin ylös

Sivustomme käyttää evästeitä tai vastaavaa teknologiaa erilaisten toimintojen toteuttamiseen, asiakkaan tunnistamiseen, personointiin sekä analytiikkaan ja markkinoinnin kohdentamiseen. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.

Olet poistamassa kaupan päälle tulevaa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos poistat sen, sitä ei lisätä ostoskoriisi enää uudelleen.