Yleinen

Jolien kuorintaopas

03.04.2014, Katja Kokko

Suuresta putsarioppaastamme tuli suorastaan hitti ja siksipä päätimme toteuttaa koottuja tuoteoppaita vielä muutaman lisää helpottaaksemme teidän tuotevalintojanne. Putsarioppaasta jatkamme kasvojen kirkastukseen kuorinnalla, eli tässä tulee kuorintaoppaamme, olkaa hyvät!

Ensin muutama sananen kuorinnasta ja sen tärkeydestä:

Ihon kuorinta on tärkeää vuoden ajasta riippumatta, ei pelkästään näin kevään korvalla, kun iho kaipaa kirkastusta ja freesausta harmaan talven jäljiltä. Kuorinta antaa kyytiä hilseilevälle ja kuolleelle ihosolukolle ja saa sen vuoksi ihon kirkastumaan sekä ottamaan paremmin vastaan sille tarjotut ravinteet muista hoitotuotteista. Kuorinta tekee ihosta pehmoisen ja auttaa hillitsemään häiritsevien mustapäiden muodostumisessa sekä vaalentaa niitä. Lisäksi kuorinnasta kiittää erityisesti tukkeutunut ja suurihuokoinen iho, sillä se puhdistaa huokoset syvältä sekä auttaa tukkeutunutta ihoa ottamaan vastaan paremmin kosteutta, joka pitkällä aikavälillä edesauttaa ihon aineenvaihduntaa toimimaan paremmin ja auttaa sitä puhdistumaan tukkeumista.

_MG_7205

Hellävaraiset kuorinnat herkälle, ohuelle ja kuivalle iholle

Kuivalle, herkälle ja ohuelle iholle riittää kuorinta kerran tai kahdesti kuukaudessa. Liian rouhkearakeista ja raapivaa mekaanista kuorintaa tulee välttää, varsinkin jos iho on ohut ja siinä on couperosaa. Couperosa-kohtien kuorintaa tulee välttää mekaanisilla rakeilla kokonaan (pehmeät rakeet saavat osua couperosa-kohtiin, mutta hankausta tulee välttää, eli tässä ei puhuta ylivarovaisuudesta). Herkän ihon kuorinnoissa on usein ihoa kirkastavia entsyymejä, jotka kuorivat ihoa keratolyyttisesti ja hellävaraisesti.

1. L’atelier des Délices Sensi: kaksivaikutteinen kuorinta, joka sisältää pehmeitä mekaanisesti kuorivia rakeita jauhetusita ruusunmarjansiemenistä sekä papaiini- (papaijasta) ja bromelaiini- (ananaksesta) entsyymiä. Lysolesitiinistä fermentoimalla valmistettu lysosensyl auttaa vahvistamaan ihon omaa suojakelmua. Entsymaattisten ainesosien annetaan vaikuttaa iholla 5-10 minuuttia, jonka jälkeen rakeita pyöritellään kevyesti iholla ennen pois huuhtomista.

2. Iroisie La Crème Gommante visage: hamamelisvesi kirkastaa ihoa ja Iroise-meren mineraali- ja hivenainepitoinen merivesi pitää ihon oman suojakelmun tasapainoisena ja kirkkaan värisenä, mekaanisesti kuorivat rakeet ovat jauhettua bambua ja hyvin hellävaraiset ja pehmeät. Kuorinta sopii hyvin erittäin herkälle iholle.

3. Absolution La Créme Gommante: kaksivaikutteinen kuorinta, jonka hyvin pienet ja hellävaraiset rakeet sopivat herkälle ja ohuellekin iholle. Kuorinnan vaikutus tehostuu entsymaattisesti kuorivien hedelmähappojen ansiosta, jotka tulevat kasviuutteista. Hedelmähappojen vaikutusta kannattaa tehostaa antamalla kuorinnan vaikuttaa iholla ennen sen pois huuhtomista.

_MG_7217

Tehokkaat kuorinnat seka- ja rasvaiselle iholle sekä normaalille iholle

Tukkeumaisen, mustapäistä kärsivän, suurihuokoisen ja paksuhkon ihon voi kuoria kerran tai kaksi viikossa. Tarkastele ihoasi kuitenkin realistisesti: normaali ihokin kiiltää päivän aikana eikä tarkoita vielä sitä, että iho olisi rasvainen. Myös normaaliin ihoon voi tulla silloin tällöin epäpuhtauksia ja mustapäitä. Normaalin ihon voi kuoria kerran viikossa samoilla kuorintavoiteilla kuin seka- ja rasvaistakin ihoa.

Hedelmähappoja eli AHA-happoja sisältävät kuorinnat ovat kaikista tehokkaimpia kuorintoja varsinkin yhdistettynä rakeisiin, kun puhumme luonnonkosmetiikan kuorinnoista. Kun hedelmähapot saavat ensin vaikuttaa iholla ja rakeita sen jälkeen hieroo iholla, vaikutus tehostuu entisestään. Valikoimastamme löytyy kaksi tehokasta hedelmähappoja sisältävää kuorintaa: Absolutionilta sekä Patykalta, joista Patykan rakeet ovat tehokkaammat kun taas Absolutionin ovat pehmeät ja pienet, herkällekin iholle sopivat. Hedelmähapot tulevat suoraan kasvi- ja hedelmäuutteista, niitä ei siis ole eristetty kasvista tai valmistettu synteettisesti ja siksi ne ovat hellävaraisempia kuin kosmetologien käyttämät AHA-kuorinnat, joiden raaka-aineina toimivat yleensä pelkät eristetyt AHA-hapot, kuten glykolihappo (jota saadaan mm. sokeriruo’osta).

1. L’atelier des Délices Kuorintavoide: rouhearakeinen kuorinta, joka puhdistaa tehokkaasti laajentuneet huokoset ja pehmittää tukkeumista ja mustapäistä kärsivää ihoa.

2. Estelle & Thild Lily Micro Scrub: mikrokuorinta, jonka rakeet ovat kuin hienoksi jauhettua hiekkaa, ne kuorivat ihoa tehokkaasti, mutta hellävaraisesti.

3. Absolution La Crème Gommante: mustikan, sitruunan, appelsiinin, sokeriruo’on ja vaahteran sisältämät hedelmähapot kuorivat ja kirkastavat tukkeutunutta ihoa tehokkaasti ja supistavat ihohuokosia. Hellävaraiset rakeet tehostavat vaikutusta mekaanisesti. Kuorinnan kannattaa antaa vaikuttaa iholla muutama minuutti ennen sen pois huuhtomista.

4. Patyka Biokaliftin Kirkastava kaksivaikutteinen kuorinta: jauhetusta bambusta valmistetut rakeet kuorivat ihoa mekaanisesti ja tehokkaasti, mustikan, sitruunan, appelsiinin, sokeriruo’on ja vaahteran sisältämät hedelmähapot kuorivat ja kirkastavat ihoa sekä supistavat ihohuokosia. Tasoittaa pieniä juonteita, uudistaa ihosolukkoa ja antaa iholle kirkkaan ja terveen hehkun. Parantaa kollageeninmuodostusta, kiinteyttää ja jättää ihon pinnan hennon mattaiseksi.Ruusuvesi tasoittaa, kosteuttaa ja uudistaa samalla kun avokadoöljy korjaa ihosolukkoa. Kuorinnan annetaan vaikuttaa iholla ennen rakeiden pyörittelyä hedelmähappojen vaikutuksen tehostamiseksi.

Kuinka säännöllisti te kuoritte ihoanne? Mikä valikoimamme kuorinnoista on oma suosikkinne?

_MG_7203

Kuvat Katja Kokko

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.