Yellowmood

DIY-keittiö etenee!

02.04.2014, Hannamari Rahkonen

keittioremontti_yellowmood_DIYkitchen_hannamarirahkonen 1

Miehelläni oli viime viikko talvilomaa ja itse lomailin siinä samalla. Otimme rennosti ilman mitään kummoisia suunnitelmia, koska kummankin energiavarastot olivat liian matalina reissujen tekemiseen. Siinä kotona lomaillessa saimme kuitenkin meidän keittiötä aika paljon eteenpäin, vaikka senkään edistäminen ei varsinaisesti ollut suunnitelmissa.

Kotitöistä itselleni vastenmielisintä on ehdottomasti tiskaaminen ja sitä tässä on harrastettu iltapuhteina viimeiset seitsemän kuukautta. Me laitetaan ruoka aina itse, joten tiskiä tulee tavallisissakin olosuhteissa noin koneellinen päivässä. Toki siihen vaikuttaa paljon sekin, että työnkuvaani kuuluu reseptien kehittäminen ja raakasuklaiden valmistaminen, mutta myönnän meidän olevan luonnostaankin melkoisia tiskipekkoja — jää helposti lapsiperheetkin kakkoseksi.

keittioremontti_yellowmood_DIYkitchen_hannamarirahkonen (1)

Tähän mennessä meillä on ollut keittiön suhteen valmiina vain rungot, joiden päällä on olleet kaiken maailman väliaikaiset tasot, mutta viime viikolla saimme tehtyä runkoihin vihdoin myös sivut vanerista! Valkoisemmiksi käsitellyt koivutasotkin ovat paikallaan, seuraavaksi runkojen päällä olevat vanerilevyt pitäisi vahata valkoisiksi.

Just nyt odottelemme kuumeisesti tilaamaamme Tapwellin pesukonehanaa, joka oli jokaisesta verkkokaupasta loppu juuri nyt. Heti kun se kilahtaa postiluukusta, soitetaan meidän LVI-mies vetämään vedet keittiöön ja asentamaan liesituuletin, jotta koko paketin saa kerralla kuntoon. Tämän jälkeen jäljellä ovat enää keittiön laatikostojen rakentaminen, eteisen seinän käsittely ja lattian pinnoitus sekä saunan lauteiden asennus.

keittioremontti_yellowmood_DIYkitchen_hannamarirahkonen

Me ei haluttu miehen kanssa tehdä keittiön suhteen mitään kompromisseja, koska se on molemmille yksi kodin tärkeimpiä paikkoja. Olen tosi iloinen siitä, että meidän suunnitelmat ovat tähän asti toimineet keittiön suhteen erinomaisesti ja kaikki valinnat aina keittiön järjestyksestä kodinkoneiden valinnan suhteen meni nappiin, vaikka niitä kauan arvottiinkin viime syksynä.

Keittiötä on rakennettu aina sen verran eteenpäin kuin kukkarosta on löytynyt ylimääräisiä kolikoita, koko yllätysremonttihomma kun nieli mukavasti rahaa. Ollaan sitten menty vähän hitaammalla tahdilla kohti suunniteltua lopputulosta kuin hosuttu ja ostettu valmiina jokin superhalpa muovikeittiö — siitä olen tyytyväinen.

keittioremontti_yellowmood_DIYkitchen_hannamarirahkonen 4

Minä olen toiminut keittiön suhteen lähinnä suunnittelu- mittaus- ja kiinnitysapuna, Tuomas on tehnyt kaiken muun. Olen hyvä suunnittelija ja minun on helppo nähdä miltä valinnat näyttävät kokonaisuutena, mutta pikkunäprääminen ei ole minun heiniäni. Mieheni hermot, tarkka työnjälki ja keskittymiskyky ovat täysi kymppi — ja juuri siksi tästä keittiöstä tuleekin niin erityinen.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.