Yellowmood

Teapigs — teetä intohimolla

01.06.2014, Hannamari Rahkonen

mandragora_teekauppa_capuccino_espresso_teapigs-yellowmood 1

Kesäauringon paistaessa ikkunoista sisään tekee mieli tarttua tauolla välillä vähän muuhunkin kuin aromaattiseen kahvikupilliseen. Meidän perheessämme kahvi onkin saanut oivallisen kilpailijan kofeiinittomasta maailmasta, kun eräs väsynyt remonttivaimo sai viime syksynä mieheltään lahjaksi Teapigsin huumaavan herkullisen teepaketin sekä asiaankuuluvan suklaakonvehtirasian.

Tuosta vaatimattoman oloisesta teepaketista kuoriutui tuona syksyisenä päivänä raikasta minttua ja makeaa lakritsinjuurta, jotka muodostivat pyhässä yksinkertaisuudessaan sellaisen kulinaristisen teehetken, etten muista olleeni koskaan niin innoissani teestä tai teenjuonnista. Paketti tyhjentyi nopeampaa kuin mikään muu teepaketti koskaan aikaisemmin koko 25 vuotisen elinikäni aikana.

mandragora_teekauppa_capuccino_espresso_teapigs-yellowmood 2

Olen vasta aikuisiällä ymmärtänyt miten helppo ja mahtava kaveri tee oikeastaan on. Kun kerran on käynyt markettien teehyllyjen sijaan autenttisessa teekaupassa, jossa valikoima on paitsi laaja ja suhtautuminen teehen sanalla sanoen intohimoista, saa koko sana aivan uuden merkityksen. Voi sitä makua mikä rakkaudella poimituista hedelmäisistä raaka-aineista saadaankaan aikaiseksi, ei sitä voi ymmärtää ennen kuin kokeilee teemaailmaa markettien ulottumattomissa.

mandragora_teekauppa_capuccino_espresso_teapigs-yellowmood 3

Nautiskelen mielelläni raikkaasta minttuteestä, mutta yhtä lailla täyteläisistä ja kuvissa näkyvästä kuivatuista marjanpaloista valmistetusta teestä. Mieheni puolestaan on suuri yrttiteelaatujen ystävä ja valmistaa mielellään maistuvaa matea tai Pu´ehr-teetä iltapäivien ratoksi. Lisäksi meillä juodaan myös pakuri-lakritsinjuuri-vaniljateetä, joka on aivan taivaallisen hyvää!

mandragora_teekauppa_capuccino_espresso_teapigs-yellowmood 5

Pidin kahvista huhtikuussa pienen tauon, sillä kofeiinin vaikutus alkoi käydä hetkeksi liian voimakkaaksi — Teapigsin erilaiset teesekoitukset toimivat hyvänä korvikkeena ja ajattelin, että niistä voisi valmistaa helposti ihanaa jääteetä nyt helteiden syleilyssä.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.