Yellowmood

Kraa Kraa

26.02.2014, Hannamari Rahkonen

arcticdesignweek_rovaniemi_arktikum_designputiikki_yellowmood_design 18

Olen pari kuukautta miettinyt silmälasien hankkimista ihan vain siksi, että ne toisivat kasvoille sitä jotain. Sain lasit muistaakseni kolmannella luokalla ja tuolloin kyse oli vain näön kehittymisen aiheuttamista muutoksista ja yläasteelle mennessäni sain luopua laseistani. Sitten täytin 15 ja pim, en nähnyt enää kunnolla mitä opettaja kirjoitti liitutaululle ja silmälasien hankinta tuli harmikseni jälleen ajankohtaisiksi asiaksi.

arcticdesignweek_rovaniemi_arktikum_designputiikki_yellowmood_design 16

Hankin tuolloin hengettömät lasit, koska halusin jotain täysin päinvastaista kuin mitä ala-asteen pullokalalasini edustivat. Kai nuo hengettömät olivat tuohon aikaan aika muodikkaitakin, näin ainakin muistelisin. Sain aika pian ylipuhuttua vanhempani piilolinssien puolelle ja kävin tarkistuttamassa silmieni kunnon. Silmälääkäri sanoi sen mitä olin halunnutkin kuulla: ihanteellisen kosteat silmät piilolinsseille.

arcticdesignweek_rovaniemi_arktikum_designputiikki_yellowmood_design 1 (2)

Olen nyt käyttänyt pelkästään Air Optixin kuukausipiilolinssejä viimeiset kahdeksan vuotta ja ollut todella tyytyväinen, tilaan aina kerrallaan vuoden satsin Saksasta, josta linssit saa yli puolet halvemmalla kuin Suomesta. Käyn edelleen joka vuosi silmätarkastuksessa ja tähän mennessä silmieni tila ei ole muuttunut yhtään huonompaan, vaan silmäni kestävät edelleen todella hyvin piilolinssejä. Se on mahtava juttu, koska molemmissa silmissä miinusta on vain kaksi eikä minun ole tarvinnut huolehtia huurustuvista tai likaantuvista laseista.

arcticdesignweek_rovaniemi_arktikum_designputiikki_yellowmood_design 2 (2)

On vain yksi mutta. Löysin pari vuotta sitten aivan loistavan kehysmallin Fendiltä (kuva löytyy Instagramistani tammikuun kuvavirrasta) ja siitä lähtien ajatus rilleistä on kummitellut mielessäni. Esimerkiksi laiskana meikkipäivänä olisi niin kiva kiskaista lasit kasvoille ja näyttää silti skarpilta. Muistin jälleen silmälasikuumeeni, kun näin toissapäivänä Designputiikilla kuvissa näkyvät Kraa Kraan puukehykset, jotka ovat aivan syötävän herkullisia! Himoitsemani Fendin silmälasimalli on saanut haastajan.

arcticdesignweek_rovaniemi_arktikum_designputiikki_yellowmood_design 17

Ensinnäkin, Kraa Kraan kehykset ovat suomalaista innovaatiota ja toiseksi ne on valmistettu kestävästä suomalaisesta koivusta. Tämä puun käyttö kehyksissä kiehtoo minua aivan valtavasti, sillä vaikka muovi kestää, tuntuisi pahalta käyttää muovia joka päivä iholla. Kraa Kraan kehyksissä ei myöskään ole rikki meneviä saranoita, joten ne soveltuisivat omaan satunnaiseen käyttööni loistavasti.

arcticdesignweek_rovaniemi_arktikum_designputiikki_yellowmood_design 3 (1)

Jään harkitsemaan asiaa, Niilot olivat päässä sen verran ihanat ja kerrankin löysin kasvoilleni sopivat lasit, jotka eivät roiku päässä. Luulen, että värivalinnan kanssa tulisi vaikeus, sillä näitä kehyksiä saa luonnonsävyisten lisäksi aivan upean kirkkaissa väreissä. Minä kallistuisin ehdottomasti vihreiden tai keltaisten kannalle, kerrankos sitä repäisisi.

Onko teillä kokemusta Kraa Kraan puukehyksistä?

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
SIippo
SIippo
9 years sitten

Mistä saksasta tilaat piilareita? Saman merkin käyttäjä minäkin 🙂 Hauska tietää että puustakin tehdään kehyksiä!

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Ebayn kautta tilaan, en muista tarkkaan toimijaa, koska edellisestä tilauskerrasta on taas vierähtänyt tovi 🙂

Eliina
Eliina
9 years sitten

Itseäni on kiinnostanut nuo puiset kehykset, eivät vaan taida minulle sopia. Sopivien kehysten ja omien voimakkuuksien (hirvittävän voimakaat kaukolasit) + kasvojen mittasuhteiden (pikkupikku kasvot) eli yleensä liikkeessä on tarjolla muutamat vaihtoehdot. Olen todella usein huomannut että monet kivat lasit ovat minulle liian leveät ja pienempää vaihtoehtoa ei löydy 🙁 silmälasit on osa itseä, piilolinssi kokemuksiakin on, mutta itse kuulun siihen surulliseen kuiva silmäporukkaan ettei niitä voi harkita jatkuvassa käytössä. Olisi ihana olla siinä porukassa joka voi miettiä et ostaisinko nuo ku on niin kivan näköiset ja muodikkaat ja mua VAAN HUVITTAA ostaa nuo last. Ei, kaikki eivät voi niin tehdä.… Lue lisää..

Päivi
Päivi
9 years sitten

Mä niin jaan sun tunteet Eliina! Meillä, joilla on pieni pupilliväli (lue: kapea/pieni pää ja silmät lähellä toisiaan) kehysten ostaminen ei todellakaan lähde siitä, mikä huvittaa 🙂 Lisäksi olen itse TODELLA herkkäpäinen eli kehysten taivutteluun menee kevyesti kymmenen optikolla käyntikertaa, jotta ne saadaan sellaisiksi, etteivät satu tai putoa päästä. Siksi, itse kummeksun puisia kehyksiä, joissa tuskin paljon säätövaraa on, vaikka hauskan näköisiähän nuo ovat. Piilolinssit eivät itsellenikään valitettavastisovi kovin hyvin kuin satunnaiseen käyttöön.

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Se ei ehkä käynyt tekstistä ilmi, mutta omaan myös todella pienet kasvot, joihin on nimenomaan erittäin hankalaa löytää juuri sopivan kokoisia sankoja ja siksi olin Kraa Kraan Niilo-kehyksistä niin fiiliksissä.

Jutta Ruonansuu
Jutta Ruonansuu
9 years sitten

Täällä myös yksi pullonpohjalasi-lukutoukka! Miinus kasin linsseistä ei tule siroja vielä moderneimmallakaan tekniikalla, joten piilolinsseillä mennään vielä tässä ennen Lasikia. Musta on makeeta ja inspiroivaa kun ihmiset käyttää staileja laseja. Fiilistelen, just siksi koska itselle tuo skene on tällä hetkellä vielä mahdoton. Hannamari, nuo Niilot kyllä natsaa sulle tosi hyvin. Suosittelen!

Laura
Laura
9 years sitten

Heippa! Ja kiitos ihanasta kirjoituksesta! Elkää tytöt lannistuko kokeilematta. 🙂 Meidän malleissa on panostettu erityisesti juuri siihen istuvuuteen. On käytön kannalta ehdottoman tärkeää, että pokat pysyy paikallaan joka käänteessä. Peruskokoja löytyy joka mallista kaksi ja niiden lisäksi vielä erityisen pieni ja erityisen suuri. Kaikkia kokoja voidaan vielä lämmön avulla muokata Ja kun jokainen poka tehdään alusta alkaen, on anatomisten muokkausten tekeminen tosi helppoa! Rohkeesti kokeileen vaan! Terkuin, Laura / Kraa Kraa

Laura
Laura
9 years sitten

Nii ja ihanasti sopii tosiaan Niilo sun kasvoille! 🙂

Antti
Antti
9 years sitten

Onhan minulla KraaKraan kehykset. Ovat olleet nenälläni vuodesta 2012 ja en aio muihin valmistajiin vaihtaa enää ikinä. Pysyvät napakasti päässä, eivät paina ja ovat mukavat. Kaikenlisäksi ne ovat puuta joka ikääntyy huomattavasti tyylikkäämmin kuin minun tapauksessa kantajansa. Suosittelen suurella sydämmellä kaikille.

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Juurikin näin Jutta, olen itsekin ihaillut juuri niitä ihmisiä, jotka käyttävät rohkeasti näyttäviä laseja. Meni aikansa, että itse sytyin tyylille, mutta nyt onkin sitten melkoinen tuli valloillaan!

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Kiva kun löysit tänne, olin niin vilpittömän iloinen siitä, että kerrankin löysin muutamalla kokeilulla kasvoilleni sopivat silmälasit. Kiitos todella paljon antamastasi infosta, uskon että siitä on hyötyä monille lukijoille 🙂

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Kiitos, ihastuin itsekin!

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Mukava kuulla käyttökokemuksia Kraa Kraan silmälaseista, kiitos! Tyytyväinen asiakas on paras markkinoija, eikös se näin mene? 🙂

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.