Yellowmood

Arctic Design Week 2014: Designputiikissa

25.02.2014, Hannamari Rahkonen

arcticdesignweek_rovaniemi_arktikum_designputiikki_yellowmood_design 1 (1)

Myöhässä oltiin kuin vanhat seinäkellot, mutta ehdimme kuin ehdimmekin kiertämään mutkan Arktikumilla sijaitsevalla Designputiikilla tunti ennen koko ADW-viikon loppua. Jos ei muuta, niin saimme ainakin katsella Designputiikin tarjonnan rauhassa kaksisteen, sillä kaikki muut olivat varmasti käyneet putiikilla jo paljon aiemmin.

arcticdesignweek_rovaniemi_arktikum_designputiikki_yellowmood_design 3 arcticdesignweek_rovaniemi_arktikum_designputiikki_yellowmood_design 5

Aulassa oli ensimmäisenä vastassa oululaisen Sipi Hintsasen valmistama jatkettava pöytä. Sipi on meille tuttu vuoden 2012 designviikolta, jolloin tapahtuma oli vielä kymmenpäiväinen. Vastasimme tuolloin Tuomaksen kanssa Super-Pirtelöbaareinemme koko designviikon kahvilatarjonnasta ja tuona aikana saimme edun tutustua lukemattomiin mahtaviin ihmisiin. Sipi pyörittää Oulussa Arkkitehtitoimisto N-A-Mia, suosittelen kurkkaamaan miehen kotisivuille.

arcticdesignweek_rovaniemi_arktikum_designputiikki_yellowmood_design 7 arcticdesignweek_rovaniemi_arktikum_designputiikki_yellowmood_design

Aulassa oli myös paikallisen Treeformin valmistamat Ounas-tuolit, jotka olivat parin vuoden takaisella designviikolla vielä prototyyppeja. Olen todella, todella iloinen siitä miten Treeformin takana horjumattomasti seisovat Jan-Erik ja Maxim ovat saaneet firmansa pyörimään. En toisaalta ihmettele yhtään, kun kyseessä on kaksi visionääriä, joilta onnistuu myös laadukas tekeminen. Treeformin kantavana ajatuksena on valmistaa paitsi tyylikkäitä, myös ekologisia tuotteita, jotka kestävät seuraavillekin sukupolville.Treeform hyödyntää tuotteissaan muun muassa puuta, nahkaa ja ekologista hamppukomposiittia.

arcticdesignweek_rovaniemi_arktikum_designputiikki_yellowmood_design 8

Designputiikki tarjoili jälleen kattavasti niin pienempien kuin suurempien kädentaitajien tuotteita yhdessä paikassa.

arcticdesignweek_rovaniemi_arktikum_designputiikki_yellowmood_design 20

Designputiikin naiset olivat niin hymyileväisiä ja suloisia, että olisi ollut virhe olla ottamatta kuvaa.

arcticdesignweek_rovaniemi_arktikum_designputiikki_yellowmood_design 2 (1)

Bongasin seiniltä Susanna Sivosen töitä, jotka kolahtivat omaan tyyliini täysillä, tästä naisesta on otettava enemmän selvää. Löysin hänen sivuiltaan jo aivan mielettömän kivan yhteistyömalliston Lilli Norion kanssa toteutettuna, ottaisin milloin tahansa tuon linkin takaa löytyvän mekon omakseni!

arcticdesignweek_rovaniemi_arktikum_designputiikki_yellowmood_design 9 arcticdesignweek_rovaniemi_arktikum_designputiikki_yellowmood_design 14 arcticdesignweek_rovaniemi_arktikum_designputiikki_yellowmood_design 15

Viime vuonna Designputiikin paikka oli sama kuin nytkin, mutta tänä vuonna pidin siitä, että tilasta oli tehty erilaisilla valoilla hurjan paljon tunnelmallisempi ja lämpimämpi paikka kuin viime vuonna. Kontrasti oli todella kaivattu, kun ihan vieressä oli suhteellisen kliinisti valkoisia seiniä vasten eri taiteilijoiden tuotoksia.

arcticdesignweek_rovaniemi_arktikum_designputiikki_yellowmood_design 19

Onneksi ehdimme kiertämään Designputiikin läpi, monta mielenkiintoista taiteilijaa ja merkkiä tuli taas tutummaksi. Arctic Design Weekin aikana toteutettiin myös Arctic Looks-projekti, jossa kuvattiin viikon ajan rovaniemeläisten tyyliä. Löysin putiikista erään erittäin mielenkiintoisen merkin, josta kerron teille huomenna tarkemmin lisää!

Ensi vuotta odotellen, eiköhän vuosi sujahda taas yhtä nopeasti eteenpäin kuin aiemmillakin kerroilla.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.