Syksy, sen kauniit värit ja jossakin enteilevä ensilumi innostivat luomaan kakkureseptin pimeneviä syysiltoja varten. Oranssia ja keltaista luonnon piristettä tarjoavat hunaja, appelsiini, inkanmarjat ja sitruuna. Näitä kirpeitä ja makeita aineksia tasapainoittavat mulperinmarjojen, cashewpähkinän, kaakaovoin ja vaniljan pehmoiset valkosuklaan ja toffeen maut. Lisäksi voit valita, lisäätkö ashwagandhaa kakkupohjaan. Ashwaganhda on tunnettu mielen ja kehon stressitiloja tasapainottava yrtti. Mielestäni laadukas ashwagandha sopii hyvin leivontaan, pähkinöiden ja makean kanssa yhdistettynä. Tässä siis yksi resepti, jolla luodaan entistä enemmän hymyjä ja aurinkoa syksyyn!
OHJE
Laita noin 22cm halkaisijan irtopohjavuoan ala- ja yläosan väliin leivinpaperi, jotta valmis kakku on helppo siirtää tarjoilulautaselle.
POHJA
4.0 dl cashewpähkinöitä tai pekaanipähkinöitä
4.0 dl mulperinmarjoja
(1 rkl ashwagandha-jauhetta)
1/4tl vuorisuolaa
Aja pohjan ainekset vahvalla tehosekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi taikinaksi. Jos mulperinmarjat ovat kuivia, liota niitä pienessä määrässä vettä. Painele taikina tiiviisti vuoan pohjalle sekä noin 2cm reunoille.
INKANMARJATÄYTE
4 appelsiinia kuorittuna
2.0 dl inkanmarjoja
2 rkl sitruunan mehua
2 rkl hunajaa
2-3 rkl psyllium-jauhetta
Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi seokseksi. Lisää psyllium vasta lopuksi, sillä se tiivistää täytteen melko nopeasti. Levitä täyte pohjan päälle.
VALKOSUKLAA
3.0 dl cashewpähkinöitä
0.5 dl vettä
0.5 dl kaakaovoita
3 rkl hunajaa
1 tl aitoa vaniljajauhetta
Aja kuorrutteen ainekset tehosekoittimessa sileäksi ja kaada kuorrute kakun päälle. Malta tehosekoittaa seosta tarpeeksi kauan, jotta cashewpähkinät liukenevat täysin nesteeseen. Pirskottele päälle inkanmarjoja kuin onnen hippusia konsanaan.
Kakku on heti valmis, mutta parhaimmillaan se on, kun kuorrute on ehtinyt jähmettyä kylmässä.
Iloa ja valoa, aurinkoa ja nautinnollisia herkkuhetkiä!
*
Maria Lönnqvist on raakajälkiruokien valmistukseen erikoistunut raakakokki. Raakajälkiruokien ytimenä ovat laadukkaat raaka-aineet ja valmistustapa, joilla syntyy maukasta, terveellistä ja näyttävää tarjottavaa jokaiselle herkkusuulle. Monet reseptit ovat helppoja – yksinkertaista herkkujen aatelia. Maria pitää myös kursseja raakajälkiruokien valmistuksesta. Marian kotisivut löydät osoitteesta marialonnqvist.com.
Heippa, Ohje kuulostaa ja kakku näyttää herkullista. Onko pohjassa käytetty liuotettuja cashew-pähkinöitä?
Hei Maria! Kakku näyttää kerrassaan ihastuttavalta, mutta inkanmarjat eivät ole ihan minun makuuni. Osaatko sanoa millä muulla ne voisi korvata? Kiitos! 🙂
Moikka Tytti! Kiitos paljon! Käytin pohjassa TruRa-nimisellä purkilla kulkevia cashewpähkinöitä, ne on esiliotettu joten en liottanut niitä. Liotettuna ne sekoittuvat helpommin, mutta pohja saattaa mennä jopa tahmeaksi.
Moi Tiina! Kiitos ihana! Hmm, joku toinen kuivamarja voisi sopia, tai vaikka kuivattu mango, ananas tai aprikoosi! 🙂
Nam, tätä testataan, mutta millä psylliumin voisi korvata?
Hei Maria! Inkamarjakakku on juuri saatettu pakkaseen, mutta valkosuklaakuorrutuksesta tuli minulla aivan hunajan/ruskean keltaista, jäykkää eikä yhtään niin kermamaisen keveän näköistä kuin kuvassasi. Mistähän johtuu? Onko kaakaovoissa värieroja? Käytin puhdistamon kellertävää kaakaovoita. Pitääkö kaakaovoi sulattaa ohjeeseen? Itse tein niin..Lisäksi laitoin yhden rkl:n agavesiirappia, koska hunaja loppui kesken. Voiko se värjätä niin paljon?? Kiitos ohjeesta! Katsotaan kelpaako huomisille synttärivieraille =)