Nyt puhdistuskuurin aikaan olen jälleen alkanut valmistaa useammin mantelimaitoa smoothieideni pohjaksi. Olin jo laiskuuksissani ostaa valmista mantelimaitoa kaupasta, mutta katsellessani sisällysluetteloa tulin toisiin aatoksiin, sillä purkissa oli paitsi hyvä liuta lisäaineita, myös lisättyä sokeria. Tavallista maitopurnukoita emme ole kantaneet kotiin viime vuosina juuri ollenkaan, sillä jatkuva maitotuotteiden käyttö ei saa meidän kummankaan oloa kovin hyväksi.
Yksinkertaisimmillaan mantelimaidon valmistaa vain liotetuista manteleista sekä vedestä, mutta kun on kysymys omasta keittiöstäni niin mantelimaito tehdään ajatuksen kanssa. Jos kaapeistasi ei löydy kaikkea reseptissäni mainittuja raaka-aineita, voit jättää ne hyvin poiskin. On vähän makukysymys haluaako maidosta sihdata manteleiden kuidut pois blendaamisen jälkeen. Itse jätin tällä kertaa tämän toimenpiteen välistä ja nautiskelin tavallista paksummasta sekä kermaisesta mantelimaidostani.
Yellow moodin mantelimaito, 2-4 annosta
2 dl liotettuja manteleita
5 dl raikasta vettä
1 rkl lucumaa
1 rkl hunajaa
0,5 tl Ojio-vaniljaa
Laita mantelit yön ajaksi kylmään veteen likoamaan. Huuhtele mantelit huolellisesti aamulla ja mittaa muiden ainesten kanssa blenderiin. Sekoita tasaiseksi maidoksi ja valuta maito halutessasi joko tiheän siivilän tai kevyen kankaan läpi saadaksesi mantelin kuidut pois maidon seasta. Mantelimaito säilyy jääkaapissa hyvänä noin kolme päivää.
Käytin omaa mantelimaitoani eilen suklaisen rosmariinismoothien pohjana ja ai että miten tuo yhdistelmä hivelikään makuhermoja! Totesin, että loppuun asti hiotulla smoothiereseptillä on helppo tapa tehdä arjesta vähän parempi paikka ja siksipä jaan reseptin teille piakkoin täällä blogin puolella.
Herkullista torstaita!
Kiitos tästä, laitan heti mantelit likoamaan! 🙂 Smoothiereseptiä odotellen, Dorit
Kiitos Dorit, ohje tulee tällä viikolla! 🙂
Tuleeko tuohon kuorettomia vai kuorellisia manteleita?
Hei Maria, tähän on käytetty kuorellisia, mutta kuorettomatkin käyvät 🙂