Reseptirintamalla jytisee, sillä sain viime viikolla parhaan oivallukseni pitkään aikaan. Olen valmistanut lukemattomia kertoja raakakakkujen pohjan sileäksi taikinaksi ajetuista kookoshiutaleista sekä makeutuksesta ja ihastellut raakataikinan keksimäistä koostumusta sekä makua. Vasta viime leipomiskerralla tulin ajatelleeksi, että miksi ihmeessä en ole tehnyt näistä koskaan keksejä?
Jos minun pitäisi veikata mitä on blogihistoriani aikana toivottu minulta eniten, olen varma että vastaus olisi “yksinkertaisia reseptejä, joissa on käytetty sellaisia raaka-aineita, joita löytyy jokaisen kaapista”. Ja tänään on se päivä, jolloin on aika paljastaa ehkä paras mihin yksinkertaisten reseptien suhteen tulen ikinä pystymään: kahden raaka-aineen keksit.
Ja kuten mainospuheissa konsanaan, ette saa vain yhtä reseptiä, vaan kokonaisuudessaan kolme. Yksi tänään, kaksi huomenna.
Sen lisäksi, että halusin keksireseptini sisältävän mahdollisimman vähän raaka-aineita, päätin tehdä siitä myös maidottoman, gluteenittoman, vegaanisen, lisäaineettoman ja luomun. Sellaisen briljantin keksireseptin, joka kävisi kaikille meille kolikkotilanteesta tai ruoka-aineyliherkkyyksistä riippumatta.
Kekseissä on lähtökohtaisesti kookospalmusokeria ja vaikka se omaakin matalamman glykeemisen indeksin kuin valkoinen vastaava niin voit halutessasi korvata sen erytritolilla. Toisaalta, eihän herkkuja nyt joka päivä syödäkään.
Hannamarin helpot kookoskeksit, 8-10 kpl
6 dl kookoshiutaleita
1 dl kookospalmusokeria tai erytritolia
Mittaa ainekset suoraan blenderinkannuun. Ota esille tampperi ja säädä Vitamixin tehot puoliväliin. Tamppaa keksitaikinaa niin kauan, että taikina on täysin sileää. Muotoile taikinasta palloja, jotka painelet leivinpaperille kekseiksi. Paistaa 10 minuuttia 200 asteessa.
Anna keksien jäähtyä uunista ottamisen jälkeen puoli tuntia tai tunnin, jotta keksi ehtii kovettua.
Mitäs jos ei oo tampperia? 🙂
En ole kokeillut, mutta sinuna kokeilisin sauvasekoitinta — taikinasta pitää kuitenkin saada tiivistä ja sileää, jotta keksit pysyvät kasassa 🙂
Taikinaa ei ilmeisesti ole tarkoitus tampata/sekoittaa niin kauan kunnes se muuttuu nestemäiseksi? Tein niin ja sain vain ohuen levyn pellille aikaiseksi kun keksit levisivät. Ja lähes paloivat viidessä minuutissa. Täytyy tehdä heti perään uusi satsi koska ainakin jo pelkkä taikinan maku teki vaikutuksen.
Ei olekaan, vaan taikina on valmista heti kun se alkaa näyttää sileältä 🙂 Kekseistä kannattaa tehdä 0,5-0,70 mm paksuisia!
Saahan tuota ohjetta fiilistellä sillä että nyt on löytynyt helppo ohje mutta ohjeessasi käytät kuitenkin 600 euron laitetta. Ohjeen olisi ehkä voinut kokeilla myös jollain laitteella joka todennäköisemmin jokaisen kotoa löytyy, normi blenderi tai sauvasekoitin. Itse en edes tiedä mikä tampperi on 🙂
Olipas jännä ja jopa vähän katkerankuuloinen kommentti sinulta Jenni 🙂 Minä omistan vain blenderin, joten on ihan luonnollista, että käytän sitä täällä blogissani vapaaehtoisesti jakamissani resepteissä. Ymmärrän harmistuksesi, mutta kuten kommentoin eräälle lukijalleni aiemmin tässä viestiketjussa, taikinan voi yrittää tehdä myös sauvasekoittimella. Uskon, että löydät netistä lukemattomia helppoja keksiohjeita, joiden valmistamiseen et tarvitse blenderiä ollenkaan 🙂
Olipas ylimielinen vastaus bloggaajalta mielestäni asialliseen kommenttiin. Sanoit että jaat blogissasi vapaaehtoisesti reseptejä. Niinpä niin, toivoen että mahdollisimman moni lukisi niitä. Syytät lukijaasi katkeraksi. Ehkäpä olisi pitänyt miettiä kaksi kertaa ennen kuin nimittelet lukijaa.