Reseptit

Jolien kaamoskestit: Kardemumma-karpalomousse

28.11.2014, Hannamari Rahkonen

Pohjoisessa on saatu nautiskella tällä viikolla lumikinoksista, tykkylumen alla vaappuvista puista sekä valoisesta maisemasta, vihdoinkin. Toivomme, että tällä kertaa tuo valkoinen ihme olisi pysyvämpää laatua kuin aiemmilla kerroilla kuluneen syksyn aikana.

Tiedättehän sen, kun sanotaan että parhaat ideat syntyvät vahingossa? Jolien kaamoskestien tuorein tulokas on erään yöllisen inspiraation tulos. Painoin yhtenä iltana pääni tyynyyn ja juuri ennen kuin olin vaipumassa uneen, alkoi silmieni edessä virrata talvimausteilla terästetyn marjamoussen resepti.

rawfood_joliemedia_hannamarirahkonen_raakaresepti_raakakakku1

Kaamoksen aikana voi ilmaantua tällaisia inspiraation tulvahduksia ja sehän käy meille, kun kyse on rennosta herkuttelusta. Mikäli olet keittiössä vähimmästä lyhimpään edustavaa ihmistyyppiä, on tämä resepti kuin tehty sinulle. Kardemumma-karpalomousse on äärimmäisen maukas tarjottava suuremmallekin seurueelle ja sen voi valmistaa myös päivää tai kahta etukäteen ilman, että maku tai ulkonäkö kärsii.

rawfood_joliemedia_hannamarirahkonen_raakaresepti_raakakakku2

 

Kardemumma-karpalomousse on täydellinen yhdistelmä kirpeän hapokasta karpaloa, kermaista kookosta, hunajan pehmeyttä ja lämmittäviä talvimausteita. Makeutus taittaa karpalon pahimman hapokkuuden jättäen kuitenkin jäljelle marjan persoonallisen potkun. Mikäli et ole karpaloiden ylin ystävä, voit korvata ne vadelmilla, mansikoilla, mustikoilla tai mustaherukoilla, oikeastaan moussea voi valmistaa lukemattomin erilaisin variaatioin. Resepti on Jolien kaamoskestien tapaan maidoton, viljaton ja tällä kertaa myös pähkinätön.

rawfood_joliemedia_hannamarirahkonen_raakaresepti_raakakakku3

Kardemumma-karpalovaahto, 6-8 annosta

550 g kookoskermaa

3 dl jäisiä karpaloita

140 g hunajaa

100 g neitsytkookosöljyä

4 rkl lucuma-jauhetta

1 rkl kardemummaa (tai kanelia)

Sulata kookosöljy vesihauteessa. Mittaa sen jälkeen kaikki ainekset blenderiin ja pyöritä suurimmalla vastuksella tasaiseksi mousseksi. Laita mousse jääkaappiin tekeytymään noin 15-30 minuutiksi ja annostele maljoihin. Viimeistele mousse karpaloilla, granaattiomenansiemenillä, kardemummalla ja raakasuklaarouheella.

rawfood_joliemedia_hannamarirahkonen_raakaresepti_raakakakku4

Suosittelemme kardemumma-karpalomoussen nautiskelun oheen kynttilöitä, hilpeää seuraa sekä kiireetöntä ruokailuhetkeä pitkän kaavan kautta. Mousse on parhaimmillaan punaviinilasillisen tai tummapaahtoisen kahvin kera. Makeaa viikonloppua kaikille herkkusuille, tapaamme uuden reseptin merkeissä jälleen ensi viikolla!

Kuvat Hannamari Rahkonen

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.