Luonnonkosmetiikka

Patyka – La Beauté Remarquable: esittelyssä Biokaliftin kuorinta- ja naamiokaksikko

12.01.2014, Katja Kokko

Tulihan se talvi sieltä viimeinkin! Valon ja raittiin ilman voima on kyllä uskomaton. Sitä huomaa kulkevansa suupielet korvissa ja hengitettyä raitista ilmaa keuhkoihinsa kuin maailmasta olisi happi loppumassa vain sen vuoksi, että näkee vihdoin auringon ja ilma on kevyttä ja puhdistavaa. Olen niin kiitollinen pakkasukolle, että lupaan vastedes olevani kiitollinen neljästä vuodenajastamme – ennemmin valoa ja pakkasta kuin harmaata ja synkkää tihkusadetta. Veikkaan, että taidatte olla kanssasi samaa mieltä?

Veikkaan myös, että suomalaiset ovat olleet tänään sankoin joukoin ulkoilemassa, luistelemassa, pulkkamäessä tai jopa hiihtämässä. Mikäpä sen mukavampaa kuin nauttia kirpsakassa säässä ulkoilun jälkeen nenänpää pakkasesta hehkuen kupillinen kuumaa yrttiteetä tai lämmittävää keittoa villasukat jalassa ja sytyttää kynttilät tunnelman luojaksi. Ja kun kruunaa koko päivän pystyttämällä kynttilänvaloon vielä kotispan, ei täydellisestä vapaapäivästä puutu enää mitään.

Kotispa-sessiomme hemmottelutuotteet ovat Patyka-viikon mukaisesti Biokaliftin-linjan kirkastava kuorintanaamio ja intensiivinen kosteusnaamio. Tämän hemmottelukaksikon myötä päätämme Biokaliftin-tuotteille omistetun teemaviikon ja jatkamme viikon päästä Absolis-tuotteilla. Jos olet missannut tämän viikon aiemmat tekstit, ne löytyvät täältä.

IMG_4128

Kirkastava kuorintanaamio on kaksivaikutteinen kuorinta: siinä on mekaanisesti kuorivia rakeita sekä entsymaattisesti ihoa kuorivia luonnollisia hedelmähappoja. Kuorintavoide levitetään kasvoille naamioksi ja annetaan vaikuttaa 15 minuutista kolmeen varttiin. Mitä pidempi vaikutusaika, sitä tehokkaammin hedelmähapot pääsevät vaikuttamaan ja tulokset näkyvät iholla selkeämmin. Vaikutusajan jälkeen sormenpäät kostutetaan ja rakeita pyöritellään iholla noin puoli minuuttia. Tämän jälkeen kuorinta huuhdellaan pois ja pyyhitään iho kasvovedellä.

Kuorintavoiteen rakeet ovat jauhettua bambua. Voidepohjassa on damaskuksen ruusuvettä sekä ihoa ravitsevia sheavoita, seesamiöljyä, jojobaöljyä ja avokadoöljyä. Muistakin Biokaliftin-tuotteista tunnettu Hexapeptide 11 on biofermentoimalla hiivasta valmistettu raaka-aine, joka kiinteyttää ja silottaa ihoa. Luonnolliset miedot hedelmähapot eli AHA-hapot tulevat sokeriruokouutteesta, appelsiini- ja sitruunauutteista, vaahterauutteesta sekä mustikkauutteesta. Hedelmähapot ovat niinkutsuttuja keratolyyttisia raaka-aineita eli ihon sarveiskerrosta irrottavia ja ihon pintaa pehmittäviä. Iho näyttää kirkastuneelta ja nuorentuneelta, huokoset supistuvat ja ihon pinta on kauttaaltaan tasaisempi ja hehkuvampi hedelmähappojen kuorivan vaikutuksen ansiosta.

Kuorintavoiteessa on lisäksi pieni tujaus salisyylihappoa, joka on niin ikään keratolyyttinen ainesosa ja omaa myös tuotetta säilöviä ominaisuuksia. Salisyylihappoa esiintyy luonnostaan joissakin kasveissa (kuten pajussa), mutta sitä voidaan valmistaa myös synteettisesti ja se lukeutuu tällöin luontaisen kaltaiseen raaka-aineisiin, eli on molekyylikoostumukseltaan luonnollinen, mutta valmistettu synteettisesti laboratiossa.

IMG_4137IMG_4144

Intensiivinen kosteusnaamio on SOS-hoito iholle, jota voi käyttää ympäri vuoden ja varsinkin pakkasessa ulkoilun jälkeen se on ihanteellinen tuote kosteuttamaan ja ravitsemaan pakkasen karaisemaa ihoa. Naamio auttaa sitomaan kosteutta ihoon, tasoittaa ihoa ja tekee siitä joustavan, kirkkaan ja kiinteämmän. Naamio levitetään iholle kirkastavan kuorintanaamion jälkeen ja annetaan vaikuttaa 15 minuutista puoleen tuntiin, jonka jälkeen se pyyhitään pois kostealla liinalla ja viimeistellään kasvovedellä. Vesipesua ei kannata käyttää. Halutessaan naamion voi myös hieroa ihoon yöksi ja puhdistaa ihon aamulla normaaliin tapaan kasvovedellä.

Damaskuksen ruusuvesi stimuloi ihon mikroverenkiertoa ja kirkastaa ihon väriä. Sheavoi pehmittää ja ravitsee ihoa, jojobaöljy tasapainottaa talineritystä ja avokadoöljy kosteuttaa, ravitsee sekä tasoittaa ihon väriä. Se auttaa myös pigmenttiläiskiin. Ruusunmarjaöljy sisältää runsaasti A-vitamiinia, joka stimuloi kollageeninmuodostusta kiinteyttäen ihoa ja tuttu Hexapeptide 11 kiinteyttää ja kirkastaa ihoa. Merileväuute kosteuttaa ihoa tehokkaasti.

Vaikka matkamme Patykan kiehtovassa uniikin kauneuden maailmassa päättyykin Biokaliftin-tuotteiden osalta tähän, matka jatkuu silti. Siellä teidän kaikkien kotikauneushoitoloissanne ja peilipöytienne nurkalla. Siellä ovat Patykan ihastuttavan yksityiskohtaiset purnukat parhaimmillaan, kun ne saavat kaunistaa ja ilostuttaa teidän arkipäiviänne ja ihojanne, tuoda ripauksen luksusta ja palasen pariisilaista estetiikkaa elämiinne! Kiitos tästä viikosta siskot, hemmotelkaa itseänne, olette sen arvoisia!

IMG_4361

Kuvat Katja Kokko

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tia
Tia
9 years sitten

Aivan ihana kaksikko! Jotenkin unohtunut kylpyhuoneen kaappiin.. Pitääkin tänään illalla kaivaa purnukat esiin ja leikkiä kotispa:ta. 🙂

Katja Kokko
Katja Kokko
9 years sitten

Toivottavasti oli ihana kotispa!

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.