Lifestyle

”Omien unelmien perässä juokseminen on ihan ookoo!” – Jolien naistenpäivähaastattelussa Paola Suhonen

06.03.2020, Jolie

Kansainvälisen naistenpäivän ja ensimmäisen virallisen kevätpäivän kunniaksi Jolien blogi haastatteli inspiroivat naiset -sarjassa Ivana Helsingin perustajaa Paola Suhosta.

Paolan 22-vuotias Ivana Helsinki -brändi on suomalaisen vaatedesignin suuri kansainvälinen nimi. Pariisin ja New Yorkin muotiviikoilta tutun yrityksen toimistotilat ja konseptimyymälä sijaitsevat nykyään Helsingin Marjaniemen Ivana Helsinki Housessa.

Paolan ja hänen perheensä liiketoiminta Ivana Helsingin alla on laaja-alaistunut muodista monenlaiseen luovaan suunnitteluun, musiikkiin, elokuvaan ja tapahtumatuottamiseen.

Luovuuden universumi

Mikä on salaisuutesi laaja-alaisena ja innovatiivisena yrittäjänaisena?

”Oikeastaan ei ole muuta vaihtoehtoa. Minulla on aina ollut sisäsyntyinen intohimo tehdä ja testata asioita. Ivanan ensimmäinen materiaali on ollut muoti. Yritys on sittemmin kehittynyt sellaiseksi oman luovuuteni universumiksi. Näin on minulle mielekästä.”

”Jaksamista kannattelee tekemisen palo. Toki myös se, että Ivana on taipunut monipuoliseksi taidebrändiksi. Olen pystynyt tuomaan erilaisia omia intohimojani kuten musiikkia ja elokuvaa osaksi Ivana Helsingin maailmaa. Työssäni on liukuvia aspekteja, joista osa on vähemmän ja osa enemmän kuormittavia. Yrittäjää rasittaa sama miljoonan asian hallinnointi ja informaatiotulva kuin muitakin ihmisiä.”

Kuinka sinusta tuli taiteilija? Entä yrittäjä?

”Uskon, että kaikissa meissä asuu luovuutta. Ensin täytyy vain löytää ja päästä käsiksi omaan aitoon intohimoonsa – siihen tekemiseen, mitä rakastaa.”

”Taiteilijuuteen kuuluu sisäinen vimma, joka ei jätä rauhaan. Toki sitä työnä voi myös opiskella – taiteen maisteriopinnot ovat omalla polullani johdattaneet konkreettiseen tekemiseen.”

”Olen yrittäjäperheestä ja yrittäjyyden valinta on ollut minulle luontevaa. Taiteilija on helposti apurahojen, sijoittajien tai jonkin mesenaatin vanki, kun taas yrittäjän oma talous antaa totaalisen kokeilun ja tekemisen vapauden.”

Elossa ja hereillä

Kuinka luovuutta ja rohkeutta ylläpidetään? Miten itse sen teet?

”On hyvä olla esikuvia, joista voi inspiroitua. Itse luen mielelläni elämäkertoja. On kiinnostavaa, kuinka rikkaita ja väkeviä elämäntarinoita ja -kokemuksia ihmisillä voi olla vastoinkäymisistä ja haasteista huolimatta.”

”Rohkeutta saan itsesuggestiosta. Katson itseäni ja kysyn, mitä pahimmillaan voisi tapahtua? Uskon vilpittömästi siihen, että epäonnistumiset, ikävät asiat ja menetykset haittaavat kuolinvuoteella vähemmän kuin se, mitä jätät tekemättä.”

”Pysähdy miettimään, mitä elämässä haluat! Punnitse sitä autenttisesti, haasta itsesi aina uudelleen. Elämää voi mutkistaa vaikkapa ruuhkavuodet, talous tai terveys, mutta voisitko kuitenkin ratkaista asiasi itse? Pyri aktiivisesti ohjaamaan omaa elämääsi, olemaan elossa ja hereillä.”

Unelmia ei voi paketoida

Mitä naiseus ja/tai sukupuolisuus sinulle merkitsee?

”Uskon aitoon ihmisarvoon ja tasa-arvoon. Ajattelen niin, että asioita ei välttämättä tarvitse lähestyä sukupuoliroolien valossa. Barrikadeille ei tarvitse lähteä kuin oikeiden ja todellisten ihmisarvon rikkomusten vuoksi – sukupuolesta riippumatta.”

Miten Ivana Helsinki kehittyy tulevaisuudessa? Mitä haaveita sinulla on?

”Minulle yrittäjyys ei hahmotu tienaamisen ja voiton maksimoinnin kautta, siksi säilyttämisen teoria on lähempänä kuin loputtoman kasvun teoria. Yrityksemme on tällä hetkellä jo riittävän suuri.”

”Ivana Helsinki tulee toivottavasti edelleen olemaan tekemisen mahdollistaja. Leikkikenttä. Luovuuden koti. Toivon, että saan tehdä sen puitteissa näitä samoja omannäköisiä juttuja – ja uusia juttuja. Nauttia mielikuvituksen ulottuvuuksista.”

”Tietynlainen estetiikka ja eettisyys pitävät konseptia kasassa ja määrittävät reunaehdot. Muita rajoja ei näkemykseni mukaan ole. Uskoakseni myös kuluttajat kaipaavat tulevaisuudessa koko ajan enemmän tapahtumallista tarjontaa, elämyksellisiä tarinoita ja merkityksellisiä hetkiä.”

Mitä muuta haluaisit sanoa Jolien asiakkaille ja lukijoille?

”Että omien unelmien perässä juokseminen on ihan ookoo. Ajattelen niin, että unelmia ei voi paketoida ja reaaliaika on ainoa aika, mikä meillä on.”

”Aikamme kulttuurissa myös muiden kunnioittaminen on tärkeää. Kannattaa keskittyä somehuuhaan ja kaiken mielensäpahoittamisen aiheuttamassa metelissä isoihin merkityksellisiin linjoihin ja vastuuseen omasta onnellisuudesta.”

”Älä pelkää epäonnistumista! Etsi omanlainen tapa tehdä – vaikka uudenlainenkin.”

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.