Rasvainen iho

Rasvainen iho on yleensä rakenteeltaan paksu ja sen ihohuokoset ovat laajentuneet. Iho erittää runsaasti talia, sillä talirauhaset toimivat liikaa. Luonnonkosmetiikka on loistava vaihtoehto rasvaisen ihon hoitoon, koska siitä löytyy tehokkaita, mutta tarpeeksi hellävaraisia tuotteita, jotka auttavat ihoa löytämään tasapainon.

Alennus-%
Tuotekategoria
Iho-ongelma
Ihon pohjasävy
Ihonsävy
Ihotyyppi
Lopputulos
Peittävyys
Preferenssit
Sertifikaatti
Tuotemerkki
Tuotetyyppi
Tuotteen ominaisuudet
Sopii erityisesti

Showing 1–12 of 263 results

Rasvainen iho on yleensä rakenteeltaan paksu ja sen ihohuokoset ovat laajentuneet. Iho erittää runsaasti talia, sillä talirauhaset toimivat liikaa. Rasvainen iho tukkeutuu helposti ja siinä on monesti mustapäitä ja muita epäpuhtauksia. Ihon rasvaisuus on perinnöllinen ominaisuus, mutta rasvoittumista voivat aiheuttaa myös ruoansulatushäiriöt, hormonaaliset muutokset, epäterveelliset elämäntavat sekä väärät hoitotottumukset.

Rasvainen iho jaetaan vielä kahteen eri alatyyppiin: öljyisen rasvaiseen ihoon, jossa ei esiinny kuivuutta sekä kuivarasvaiseen ihoon, jossa ihon pinta on kuiva ja jopa hilseilevä. Kotihoidossa molemmille tyypeille on tärkeää välttää ihoa kuivattavia tuotteita, jotka saavat aikaan käänteisen reaktion ja iho alkaa tuottaa entistä enemmän talia. Ihoa ei pidä ylihoitaa, muttei myöskään jättää kosteuttamatta, sillä molemmissa tapauksissa iho ajautuu epätasapainoon ja alkaa erittää talia entisestään.

Luonnonkosmetiikka on loistava vaihtoehto rasvaisen ihon hoitoon, koska siitä löytyy tehokkaita, mutta tarpeeksi hellävaraisia tuotteita, jotka auttavat ihoa löytämään tasapainon. Iholle kalvon muodostavia ainesosia ei ole käytetty, joten tuotteet antavat ihon hengittää vapaasti. Tämä on erityisen tärkeää helposti tukkeutuvalle iholle.

Rasvaisen ihon puhdistustuotteeksi sopivat hyvin kaksoispuhdistus (puhdistusöljy ja -vaahto), miedot puhdistusgeelit ja -vaahdot sekä puhdistusmaidot, -öljyt ja -voiteet. Puhdistustuote tulee valita myös sen mukaan, onko ihossa kuivuutta. Kasvovettä käytetään aamuin illoin. Kasvovesi voi olla puhdistava, ihohuokosia supistava ja kirkastava, mutta mielellään alkoholiton. Aamupuhdistukseen sopii parhaiten puhdistus- eli misellivesi. Seerumiksi rasvaiselle iholle sopii hyvin puhdistava ja kirkastava, vesimäisen koostumuksen omaava tuote, jonka päälle levitetään ohut emulsiovoide. Yön ajaksi iholle voi valita ohuen koostumuksen omaavan kasvoöljyn, joka tasapainottaa ihon omaa talintuotantoa.

Silmänympärysihon hoito tulee räätälöidä tämän alueen ihon kunnon mukaan. Silmänympärysiho on myös rasvaisella iholla monta kertaa ohuempaa kuin muualla kasvoissa ja voi näin ollen olla kuiva. Monille sopiva yhdistelmä on esimerkiksi kevyemmän, kirkastavan ja virkistävän silmänympärysgeelin käyttö aamuisin ja voidemaisemman hoitavan voiteen käyttö iltaisin.

Iho kannattaa kuoria kerran tai kaksi viikossa. Optimaalisimman lopputuloksen aikaansaamiseksi suosittelemme käyttämään sekä rakeellista kuorintaa että hedelmähappoja sisältävää, ihoa kirkastavaa kuorintaa vuorokerroin. Kuorinnan jälkeen, kuitenkin vähintään kerran viikossa, käytetään puhdistavaa naamiota, joka ei kuitenkaan saa olla liian kuivattava.

Rasvainen iho saa kosmetologin tekemästä ihonhoidosta paljon hyötyä, sillä iho kirkastuu silmin nähden. Tarvittaessa rasvoittuvalle iholle tehdään mekaaninen ihonpuhdistus, joka puhdistaa ihohuokoset syvältä. Hoidossa käytetään puhdistavia tuotteita, kosteutta kuitenkaan unohtamatta. Suosittelemme hoitolassa vierailua noin kerran kuussa.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.