Ravinto

Jolien kotikeittiössä – veikeämpää vegesafkaa osa 3/6: vegaaninen avokadopasta

27.01.2013, Katja Kokko

Avokadopasta lienee resepti tai ilmiö, joka on löytänyt tiensä lukemattomien suomalaisten lautaselle ja sydämeen. Aivan taivaallistahan tuo pasta onkin ja lisäksi täydellistä kotiruokaa sen helppouden ja nopeuden ansiosta. Avokadopastakulhollisen pyöräyttäminen käy aivan käden käänteessä.

Reseptin sisältämä juusto aiheuttaa kuitenkin joillekin vatsanväänteitä tai tukkoisuutta ja koska vegaanitkin haikailevat avokadopastan perään, päätimme kokata tuosta taivaallisesta herkkuruoasta täysin vegaanisen version.

Avokadopastasuosion takana on syksyllä ilmestynyt Safkaa-kirja, jonka toisen kirjoittajan Hanna Gullichsenin, kutsuimme maistamaan pastan vegaanista variaatiota. Hanna lieneekin juuri oikea henkilö arvioimaan pastareseptiä, sillä kokkasihan hänen miehensä Alexander pastalla tiensä Hannan sydämeen.

Vegaaninen versio on variaatio Safkaa-kirjan reseptistä. Juusto on korvattu ravintorikkailla oluthiivahiutaleilla. Oluthiivahiutaleet sisältävät runsaasti B-vitamiineja sekä foolihappoa ja niissä on herkullisen juustoinen maku. Oluthiivahiutaleita löytyy muun muassa suomalaiselta Valioravinto-merkiltä ja niitä myyvät luontaistuotekaupat sekä tavaratalojen luontaistuoteosastot.

Jännityksellä odotimme kommentteja reseptistä.

Vegaaninen avokadopasta (noin kolme annosta)

2 pehmeää avokadoa

1 punainen chili siemenineen

1 limen mehut

1,25 dl oluthiivahiutaleita

1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä

1 ruukku tuoretta basilikaa

1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa

1 tl merisuolaa

rouhittua mustapippuria

1 dl pastan keitinvettä

Pastan keittämiseen

400 g haluamaasi pastaa (käytimme Clearspring-merkkisiä luomu soba-nuudeleita)

ripaus merisuolaa

loraus oliiviöljyä

Purista limen mehut kulhoon. Pilko joukkoon chili. Lisää suola, mustapippuri ja oliiviöljy. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuutioi avokado kuorissaan, koverra sen jälkeen sisus kulhoon. Lisää oluthiivahiutaleet ja muussaa ainekset lusikalla tai haarukalla. Silppua basilika sekä lehtipersilja ja lisää joukkoon, sekoita.

Keitä pasta runsaassa vedessä, joka on maustettu oliiviöljyllä ja suolalla. Ota talteen keitinvedestä noin desin verran ja lorauta kastikkeen joukkoon. Valuta pasta ja lisää avokadokastikkeen joukkoon. Sekoita ja tarjoile heti.

No mitä Hanna sitten piti vegaanisesta avokadopastasta? Taivaallisen hyvää, kuului kommentti ja myhäilin tyytyväisenä. Jäämme odottamaan milloin vegaaninen vaihtoehto rantautuu myös ravintoloiden ruokalistoille.

avatar
11 Kommentteja
0 Vastauksia kommentteihin
0 Seuraajia
 
Reagoiduin kommentti
Kuumin kommentti
8 Comment authors
TanjaJuuli LinneaAnnaKatja KokkoTanja Recent comment authors
  Ilmoitukset kommenteista  
uusimmat vanhimmat eniten ääniä
Ilmoita
Elina/chocochili.net
Vieras
Elina/chocochili.net

Nams, kuulostaa ihanalta! Mä kuolasin tätä reseptiä jo pari vuotta sitten, mutta en oo vieläkään testannut, vaikka avokadopastasta on nyt täällä Suomessakin kohkattu viime aikoina.http://ohsheglows.com/2011/01/31/15-minute-creamy-avocado-pasta/ Kivaa, että vegaaniversioitakin tulee ilmoille 🙂

Katja Kokko
Vieras
Katja Kokko

Juu eihän polkupyörää voi keksiä uudelleen 🙂 Kannattaa kyllä testata reseptiä, on se vaan niin hyvää että naurattaa 😀

Yaelian
Vieras
Yaelian

Pitääkin kokeilla tätä vegaanista versiota:) Oluthiivahiutaleet ovat kyllä mahtava aines:)

Katja Kokko
Vieras
Katja Kokko

Suosittelen, herkkua on 🙂

Nuppu
Vieras
Nuppu

Ihanan helpppo ja maukas ruoka, itse lisään välillä joukkoon tofua ja pinaattia, niin saa vähän tuhdimman aterian 🙂

Katja Kokko
Vieras
Katja Kokko

Oi kuulostaa hyvältä!!

Tanja
Vieras
Tanja

Tämä oli NIIN hyvää!<3 Ihanan kermaista ja juustoista, vaikkei kumpaakaan reseptissä ole. Suorastaan nerokasta!

Katja Kokko
Vieras
Katja Kokko

Jee, kiva kuulla että tykkäsit! Ja avokado on kyllä itsessään jo niin rasvainen (hyvällä tavalla) ettei se kaipaa enää lisärasvaa juustosta. Vaikka juustoversio herkullinen onkin 🙂

Anna
Vieras
Anna

Aion kokeilla tätä. Ehkä jo huomenna! Välttelen tällä hetkellä vaaleaa vehnää, joten nuo soba-nuudelit kiinnostaa, ne kun oli muistaakseni “sallittujen listalla” mun pt:n suosituksesta.

Juuli Linnea
Vieras
Juuli Linnea

Kiitos reseptistä, en kokannut sillä itse, mutta poikaystäväni kokkasi ja tulos oli uskomattoman hyvä! Olen tuore vegaani, joten olen maistanut myös sitä juustoista versiosta ja tämä oli vähintäänkin yhtä hyvää. Ihanaa!

Tanja
Vieras
Tanja

Niin hyvää, kiitos reseptistä. Ei alkuperäiselle tosiaan maussa häviä. Suurin osa mausta kun tulee yrteistä, limestä ja avokadosta. Lakto-ovo-vegestä vegaaniksi siirtymävaiheessa olevana hirvitti, miten käy tämän ruokalajin kanssa. Avokadopasta kun on alkuperäisenä parmesaaniversiona ollut aivan ehdottomia lemppariruokia. Ja tämän reseptin jälkeen on edelleen.

Tilaa Jolien uutiskirje

Saat 10%-alennuskoodin heti sähköpostiisi!

Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä tai vastaavaa teknologiaa erilaisten toimintojen toteuttamiseen, asiakkaan tunnistamiseen, personointiin sekä analytiikkaan ja markkinoinnin kohdentamiseen. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.