Ravinto

Raw Dessert Collection: Golden Brownie

11.07.2013, Maria Lönnqvist

Tämä resepti pitää sisällään itämaistyyppiset browniet. Ne eivät ole turhan makeita ja sopivat hyvin esimerkiksi espresson ystäville. Browniepohjan tekstuuri on tukeva ja vaatii mutustelua ja makustelua. Kullankeltainen kuorrute enteilee sisäistä auringonpaistetta, kun taas terveyttä edistävät raaka-aineet huolehtivat hyvästä olosta.

Kurkuma kerää tunnustusta niin mauste- kuin lääkekaappissa värinsä, makn sekä antioksidanttipitoisuuden ja tulehdusta hillitsevien vaikutusten vuoksi. Omaan makuuni parhaan kurkumajauheen olen löytänyt iHerbstä. Brownieiden päälle ripotellut mehiläisten siitepölyhippuset sisältävät vahvan paukun mineraaleja, antioksidantteja, probiootteja ja entsyymejä. Parhaat nonparellit mitä tiedän!

OTA ESILLE

tehosekoitin ja nuolija

desimitta sarja ja keskikokoinen kulho

BROWNIE (20 kpl)

2.5 dl auringonkukansiemeniä

Jauha auringonkukansiemenet jauheeksi ja laita jauhe kulhoon.

 

10 tuoretta taatelia

2 rkl tahinia

2.0 dl pakuriteetä tai vettä

Aja taatelit, tahini ja pakuritee sileäksi seokseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Lisää seos kulhoon.

 

1.5 dl kookosjauhoa

2 rkl kuorellisia hampunsiemeniä

4 rkl jauhettuja kaakaopapuja tai raakakaakaojauhetta

1 rkl carob-jauhetta

(1 rkl mucuna-jauhetta)

1 tl aitoa vaniljajauhetta

1/2 tl ruususuolaa

Lisää kaikki loput ainekset kulhoon ja sekoita taikina huolellisesti. Tarkista maku.

Painele taikina suorakulman muotoon ja valmista kuorrute.

KUORRUTE

4.0 dl liotettuja cashewpähkinöitä

1.0 dl hunajaa

0.5 dl pakuriteetä
 tai vettä

4 tl kurkuma-jauhetta

Aja kaikki ainekset tehosekoittimessa sileäksi seokseksi ja levitä kuorrute huolellisesti brownie-pohjan päälle. Vie brownie puoleksi tunniksi pakkaseen vetäytymään ennen paloiksi leikkaamista.

Leikkaa brownie pieniksi paloiksi ja ripottele koristeeksi kotimaista mehiläisten siitepölyä. Laita browniet tarjoiluastiaan.

Keitä brownieiden kaveriksi kupposet espressoa tai Chai-teetä. Nauti!

Rakkaudella, Maria

 

Raw Dessert Collection on Maria Lönnqvistin luoma terveellisten ja maukkaiden raakajälkiruokien kokoelma – yksinkertaista herkkujen aatelia. Raakajälkiruokien ytimenä ovat laadukkaat raaka-aineet ja valmistustapa, joilla syntyy maukasta, terveellistä ja näyttävää tarjottavaa jokaiselle herkkusuulle. Maria toivoo inspiroivansa sinua valmistamaan raakaherkkuja kotona ja siten tarjoamaan itsellesi, perheellesi ja ystävillesi aitoja makunautintoja.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sanna/comp
Sanna/comp
7 years sitten

Jumpe että ovat söpöjä! Tuleeko sulle mieleen muuta koristeluideaa kuin siitepölyrakeet, koska ne eivät ikävä kyllä käy eräälle seurueesta, jolle ehkä näitä olisin tarjoilemassa.

Maria Lönnqvist
Maria Lönnqvist
7 years sitten

Kiitos Sanna! 🙂 Tulee mieleen montakin ideaa – hauskoja väriyhdistelmiä saa rouhituista gojimarjoista, pinjansiemenistä, kaakaopapurouheesta, pähkinärouheista, appelsiininkuoriraasteesta tuoreista mustikoista ja kaikista muistakin tuoreista marjoista. Sitruunamelissan lehdillä ja syötävillä kukilla saa myös näyttäviä kesäleivonnaisia. Vieraasi varmasti ilahtuvat näistä! ♥

Emma
Emma
7 years sitten

Löytyisiköhän mitään jälkkärireseptiä joka ei olisi täynnä pähkinöitä, tai onko niitä mahdollista korvata jollain? T: Allerginen 🙁

Elina
Elina
7 years sitten

Hei, tarkoitetaanko kurkumajauheella ihan tavallista kurkuma maustetta?

Maria Lönnqvist
Maria Lönnqvist
7 years sitten
Maria Lönnqvist
Maria Lönnqvist
7 years sitten

Moi Elina! Kyllä, ihan sitä maustetta 🙂

Tilaa Jolien uutiskirje

Saat 10 % alennuskoodin heti sähköpostiisi.