Ravinto

Pihlajanmarjasuklaa

14.09.2012, Katja Kokko

Pihjalanmarjoista tulee ensimmäisenä mieleen lapsuus. Mummin tarjoamat kettukarkit tai koiranputkipyssy pihlajanmarja-ammuksilla.

Tuo ikivanha kansanlääkinnässä käytetty kirkkaanpunainen marja on paitsi sisältämänsä C- ja K-vitamiinin, beetakaroteenin, kalsiumin ja magnesiumin, myös kirpsakan makean arominsa vuoksi oivallinen mauste useisiin herkkuihin ja ruokiin, kuten vaikkapa raakasuklaaseen. Jolien syksyn sesonkiherkku onkin pihlajanmarjasuklaa!

PIHLAJANMARJASUKLAA

3 dl hienoksi raastettua kaakaovoita

3 dl kylmäpuristettua kookosöljyä

3 rkl riisinlesejauhetta eli tocotrienolsia

1 tl soijalesitiiniä

0,75 dl juoksevaa luomuhunajaa tai raakaa agavea 

1 dl lucumajauhetta

ripaus laadukasta suolaa

3 tl luonnonvaniljaa

2 dl raakakaakaojauhetta

1-2 terttua kypsiä pihlajanmarjoja

Sulata kaakavoi sekä kookosöljy kulhossa lämpimässä vesihauteessa. Ole kärsivällinen ja anna rasvojen sulaa rauhassa täysin nestemäiseen muotoon. Sekoita sulaneiden rasvojen joukkoon teelusikallinen soijalesitiiniä ja sekoita huolellisesti lusikalla. Lisää agave ja sekoita jälleen huolellisesti. Tarkista makeus. Suklaanteossa ei kannata noudattaa orjallisesti reseptiä vaan luottaa omiin makunystyröihin – jos pidät makeammasta, käytä agavea enemmän. Lisää joukkoon ripaus suolaa, vanilja sekä tocotrienols ja sekoita huolellisesti, massaan ei saa jäädä paakkuja. Lisää jauheet eli lucuma sekä kaakaojauhe ja sekoita jälleen huolellisesti. Tässä vaiheessa voi vielä säätää suklaan makua omien mieltymyksiensä mukaan, kunhan koostumus pysyy täyteläisen juoksevana.

Pese pihlajanmarjat ja laita jääpala- tai konvehtimuottien pohjalle 2-3 marjaa. Kaada suklaamassaa päälle ja laita muotit pakastimeen jähmettymään reiluksi tunniksi. Tarjoa kylmänä. Säilytä valmis suklaa jääkaapissa tai pakastimessa.

Kuvat: Hannu Karjalainen

avatar
7 Kommentteja
0 Vastauksia kommentteihin
0 Seuraajia
 
Reagoiduin kommentti
Kuumin kommentti
5 Comment authors
Katja KokkoEijaSofiaHosuliEmmaNoora Recent comment authors
  Ilmoitukset kommenteista  
uusimmat vanhimmat eniten ääniä
Ilmoita
Noora
Vieras
Noora

MAHTAVAA!!!!! Tällaista olen kaivannut. Nyt lähtee pihan marjat testiin suklaan seassa. Kiitti Katja!

Katja Kokko
Vieras
Katja Kokko

Jes, kiva että tuli just oikeaan aikaan!

Emma
Vieras
Emma

Hei! Tiedätkö voiko raakasuklaaresepteissä olevaa kookosöljyä korvata millään? Mulla on tosi paha kookosallergia, hengitys vaikeutuu jo pienen maistamisen tai haistamisen jälkeen. Marketeissa myytävää kookosrasvaa voin kyllä syödä (ainoana kookostuotteena), mutta se ei liene erityisen terveellistä?

Katja Kokko
Vieras
Katja Kokko

Hmmm… nyt ei kyllä tule mieleen korviketta joka ei sisältäisi kookosta. Marketin kookosrasva kannattaa jättää hyllylle. Ilmeisesti et voi kookoskermaakaan käyttää? Palaan asiaan, mikäli tulee mieleen jotain!

Hosuli
Vieras
Hosuli

Mikä mahtava väri noissa suklaissa!

EijaSofia
Vieras
EijaSofia

Hei Katja! Olen järjestämässä suklaailtaa ystävilleni ja tästä suklaasta tulee ehdottomasti yksi maisteltava! =) mitä sinä tarjoaisit suklaan kaverina? Vaikka jotain millä lepuuttaa makuhermoja suklaapalojen välissä?

Katja Kokko
Vieras
Katja Kokko

Tarjoaisin jotain kevyttä ja raikasta. Esimerkiksi mansikoita ja vadelmia 🙂

Tilaa Jolien uutiskirje

Saat 10%-alennuskoodin heti sähköpostiisi!

Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä tai vastaavaa teknologiaa erilaisten toimintojen toteuttamiseen, asiakkaan tunnistamiseen, personointiin sekä analytiikkaan ja markkinoinnin kohdentamiseen. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.