Meikin pohjustus

Primer on meikinpohjustustuote, jonka tehtävä on tasoittaa ihon väriä ja pieniä epätasaisuuksia. Pohjustustuotteet lisäävät meikin kestoa, ja tarpeen mukaan tuovat iholle mattapintaisuutta, kosteaa kuultoa tai kaunista hehkua. Pohjustustuotteet voivat taittaa ja peittää ihon omaa sävyä, kuten punaisuutta, kalpeutta, sinisyyttä tai sameutta.

Oikeanlaisella sävyttömällä primerilla voidaan myös tasapainottaa ihotyypin käyttäytymistä meikin alla. Esimerkiksi ihon mattaisuutta edesauttava primer hillitsee ihon talintuotantoa ja siten näkyvää kiiltoa. Mattaprimerit parantavat usein meikin pysyvyyttä ja kestoa vaikkapa lämpimässä ja kosteassa ilmastossa.

Sävyttömillä kosteilla primereilla puolestaan kuiva ja pintakuiva iho saavat kuultoa ja raikkautta. Ne helpottavat myös meikin levittämistä ja työstämistä iholla.

Kuinka valita oikea sävy?

Jos primerissa on valkoisia, kultaisia tai hopeisia vivahteita, sen tehtävä on tyypillisesti toimia valoa ja kuulautta lisäävänä pohjustustuotteena. Kyseiset pohjustustuotteet ovat erinomaisia samealla ja väsyneelle iholle tai käytettäväksi tuhkimotuotteina vaikka ennen juhlia.

Punertavat ja aavistuksen violetit primer -tuotteet toimivat myös ihon pikafreesaukseen. Jos ihosi on kaplea tai samea, kaipaa kirkastusta, poskesi pientä rusotusta tai silmänalusesi ovat tummat, kokeile näitä.

Jos ihollasi on näkyviä verisuonia, mustapäitä tai silmäluomet ja silmänaluset näyttävät sinisiltä, keltaiset primer -tuotteet tulevat hätiin. Kellertävillä sävyillä on taito taittaa sinisyyttä kasvoilta.

Ihon punaisuuteen taas löytyy apu vastaväristä. Vihertävät primerit auttavat helpottamaan ja tasoittamaan ihon punaisuutta tai voimakasta taipumusta punastumiseen.

Jolien suosituimmat primerit

Jolien valikoimasta löytyy sekä puuterimaisia että voidemaisia pohjustustuotteita. Alima Pure Balancing Primer Powder on tasapainottava pohjustuspuuteri kolmessa eri sävyssä. Se auttaa meikkiä pysymään koko päivän raikkaana. Sopii erityisesti rasvaisemmalle iholle, jolla tavoitellaan mattapinnan säilymistä päivänä aikana.

Jolien myydyin silmämeikinpohjustaja on Alima Pure Eye Primer. Hajusteeton silmämeikinpohjustaja tasoittaa juonteita, luomen sävyä ja auttaa silmämeikkiä pysymään siistinä ja paikoillaan koko päivän. Hoitava vegaaninen koostumus suojaa herkkää silmänympärysihoa.

Nestemäisten pohjustustuotteiden on hyvä antaa imeytyä muutama minuutti ennen meikin levitystä.

Öljy on trendikkäin primer

Lisäämällä meikin alle ripauksen kasvoöljyä lopputuloksesta tulee kosteamman näköinen. Tällä konstilla voi myös taikoa korostusta poskipäille, amorinkaareen, kulmaluille ja muihin kuultoa kaipaaviin kohtiin.

Ajankohtainen meikki näyttää nyt luonnolliselta ja lasiselta. Öljy meikin alla auttaa lisäämään meikin ja meikinkantajan hehkua. Käyttämällä öljyä saa samalla mitä upeimmat ihonhoidolliset hyödyt. Öljy parantaa usein myös meikin levittyvyyttä, mutta sitä kannattaa annostella maltillisesti.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.