Tremella

INCI-listoissa nimellä: Tremella Fuciformis

Trendikkäiden sieniperäisten kosmetiikan raaka-aineiden ykköspaikkaa pitää kosteutusteholtaan hyaluronihappoonkin verrattu tremella, joka on kosteusköyhälle iholle kuin hellä janonsammuttaja. Kaunista valkoista kukkaa muistuttavasta valkohytykkäsienestä saatava tremella-uute sisältää runsaasti kuivuudesta kärsivää ihoa helliviä polysakkarideja, jotka kosteuttavat ihoa ja auttavat sitä ylläpitämään optimaalisen kosteustasapainonsa. Myös epäpuhdas iho tarvitsee kosteutusta, jotta ihon tuottama tali ei jumiudu ihon pintakerroksen alle muodostamaan epäpuhtauksia.

Tremella eli valkohytykkäsieni

Monipuolisilla polysakkarideilla on useita muitakin ihon hyvinvointia edistäviä ominaisuuksia. Niiden antioksidanttiset ja ärtyneen ihon tulehdusta lievittävät kyvyt tekevät hyvää esimerkiksi ikääntyvälle tai ympäristön saasteiden tai muiden ärsykkeiden rasittamalle iholle. Ikääntyvä iho hyötyy myös polysakkaridien kyvystä hidastaa ihon kimmoisuudesta ja joustavuudesta vastaavan kollageenin hajoamista. Polysakkaridien lisäksi tremella sisältää runsaasti proteiineja, vitamiineja ja erilaisia aminohappoja.

Valkohytykkäsientä on hyödynnetty kiinalaisessa lääketieteessä jo satojen vuosien ajan, ja nykyaikana sillä on todistettu olevan useita ihon terveyttä edistäviä vaikutuksia. Runsaan antioksidanttipitoisuutensa ansiosta tremella suojaa ihoa ehkäisemällä esimerkiksi vapaiden happiradikaalien aiheuttamaa hapettumista, joka nopeuttaa ihon vanhenemisprosessia. Lisäksi se suojaa ihoa auringon haitallisten UV-säteiden aiheuttamilta vaurioilta.

Nuorekasta hehkua antavien ja ikääntymistä vastaan taistelevien kykyjensä ansiosta tremella onkin erinomainen ainesosa erityisesti anti-age-vaikutteisissa tuotteissa. Vaurioiden ennaltaehkäisyn lisäksi tremellasta on apua jo vaurioituneelle iholle, sillä se helpottaa ärtyneen tai tulehtuneen ihon oireilua, kuten punoitusta, kutinaa ja kirvelyä.

Mille ihotyypeille tremella sopii?

Ihon hapettumista ehkäisevän vaikutuksensa ansiosta tremella on loistava ainesosa ikääntymisen merkkien ehkäisemiseen. Etenkin kuiva, pintakuiva tai kosteusköyhä iho hyötyy tremellasta, sillä se kosteuttaa ihoa ja tukee ihon luontaisen kosteustasapainon säilymistä.

Minkälaisista kosmetiikkatuotteista tremellaa löytyy?

Tremellaa käytetään erityisesti ihoa kosteuttavissa seerumeissa, voiteissa ja kasvonaamioissa. Anti-age-ominaisuuksiensa vuoksi se on myös suosittu ainesosa ikääntyvän ihon tuotteissa. Ainesosaluettelosta tremella-uutteen löytää sen INCI-nimellä Tremella Fuciformis Extract.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.