Ruusunmarjaöljy

INCI-listoissa nimellä: Rosa Canina Fruit/Seed Oil, Rosehip Seed Oil

Ruusunmarjoista saatava monipuolinen ruusunmarjaöljy on yksi kosmetiikan täyteläisimmistä ja hoitavimmista öljyistä. Sen hellävarainen koostumus pehmentää ja rauhoittaa kuivaa sekä kutisevaa ihoa tehokkaasti suojaten samalla ihon pintaa ympäristön aiheuttamilta rasitteilta ja kosteuden haihtumiselta. Karotenoideista kauniin meripihkan sävynsä saava ruusunmarjaöljy sisältää runsaasti ihoa ravitsevia monityydyttymättömiä rasvahappoja sekä A- ja C-vitamiineja.

Ruusunmarja

Ihon uudistumista nopeuttava öljy sisältää myös lykopeenia, joka toimii luontaisena antioksidanttina suojaten ihoa hapettumisen aiheuttamilta muutoksilta, esimerkiksi ennenaikaiselta ikääntymiseltä. Ruusunmarjaöljyn säännöllinen käyttö tasoittaa tehokkaasti ihon sävyä ja kirkastaa samean näköistä ihoa.

Ruusunmarjaöljyn hellivät ominaisuudet eivät ole ainoastaan kuivaihoisten hyödynnettävissä, vaan niistä on apua myös aknesta kärsivän ihon hoidossa. Sen lisäksi, että öljyn tulehduksenvastaiset ominaisuudet rauhoittavat akneihon tulehdusta, kykenee se myös tasapainottamaan liiallista talintuotantoa.

Antioksidanttisuutensa ansiosta ruusunmarjaöljy häivyttää esimerkiksi finnien ja muiden ihon epäpuhtauksien jälkeensä jättämiä arpia tai pigmenttimuutoksia. Ruusunmarjoista saatava öljy sopii epäpuhtaan ihon ravitsemiseen myös siksi, että se ei ole komedogeeninen ainesosa eikä siis tuki ihohuokosia.

Ruusunmarjaa on käytetty lääkinnällisiin tarkoituksiin jo yli 2000 vuoden ajan, ja historiansa aikana sillä on hoidettu niin ihottumaa kuin palovammojakin. Nykytiedon valossa ruusunmarjojen hedelmälihasta ja siemenistä puristamalla tai uuttamalla valmistettavalla ruusunmarjaöljyllä tiedetään olevan antiseptisia sekä pieniä ihovaurioita parantavia ominaisuuksia. Ihoa hellivä ruusunmarjaöljy hoitaa vaurioitunutta ihoa ja helpottaa tulehdusperäisten iho-ongelmien kuten ihottuman tai aknen oireilua.

Mille ihotyypeille ruusunmarjaöljy sopii?

Täyteläinen ruusunmarjaöljy sopii erityisesti kuivan tai ikääntyvän ihon hoitoon. Sen ravitseva koostumus häivyttää ikääntymisestä tai ihon kuivuudesta johtuvia juonteita erityisesti silmien ja suun alueelta. Antioksidanttipitoinen öljy suojaa ihoa auringon haitallisten UV-säteiden aiheuttamilta vaurioilta. Monikäyttöinen öljy sopii myös rasvoittuvan tai akneihon hoitoon, sillä se tasapainottaa ihon talintuotantoa. Ruusunmarjaöljyä voidaan hyödyntää myös aknearpien häivyttämiseen.

Minkälaisista kosmetiikkatuotteista ruusunmarjaöljyä löytyy?

Ruusunmarjaöljyä käytetään ravitsevissa hius-, kasvo- ja vartaloöljyissä sekä kasvojen tai vartalon ihon kosteutukseen tarkoitetuissa voiteissa, seerumeissa ja naamioissa. Ruusunmarjaöljy löytyy ainesosaluettelosta useimmiten INCI-nimellä Rosehip Seed Oil tai Rosa Canina Fruit Oil.

Ruusunmarjaöljyä sisältäviä tuotteita:

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.