Koivunmahla

INCI-listoissa nimellä: Betula Alba Juice

Keväisin virtaava kristallinkirkas mahla on koivujen tuottama ravintoliuos, jonka ravitsevat ja hoitavat ominaisuudet herättävät koivujen lisäksi eloon myös ihon. Koivunmahlalla on ollut suuri merkitys ihmisille jo ennen sen nykyisiä käyttötapoja, sillä se on ollut tärkeä osa kansanperinteitä kaikkialla missä koivuja kasvaa. Sitä on hyödynnetty luonnollisena lääkeaineena ja sillä on uskottu olevan useita parantavia ja jopa taianomaisia vaikutuksia.

Koivunoksa

Koivunmahlaa on käytetty niin ihottuman hoitoon, hiustenlähtöön kun päivettymisen estämiseenkin. Nykyisin mahlan vaikutuksia ihoon on tieteellisesti tutkittu, ja sen tiedetään vahvistavan ihon luontaisten kosteustekijöiden eli NMF:n toimintaa sekä korjaavan ja suojaavan ihoa antioksidanttisten ominaisuuksiensa avulla.

Ravinnerikkaan ja lempeän mahlan merkitys koivuille on suuri, sillä se ravitsee niitä puiden kasvukauden alkaessa. PH-arvoltaan lievästi hapan koivunmahla sisältää luonnollisten sokereiden lisäksi hedelmähappoja, C-vitamiinia sekä erilaisia hivenaineita kuten kaliumia, kalsiumia ja magnesiumia, joilla on runsaasti ihoa hoitavia ja ravitsevia ominaisuuksia.

Mahla suojaa ihoa auringon UV-säteilyn haitoilta ja nopeuttaa sen aiheuttamien ihovaurioiden korjaantumista. Antioksidanttisuutensa vuoksi koivunmahla on tehokas suoja myös muita ihon hapettumista aiheuttavia ympäristön rasitteita kuten ilmansaasteita vastaan.

Kosmetiikkatuotteissa käytettävä mahla kerätään keväisin ja käsitellään kosmetiikkakäyttöön sopivaksi. Mahla sisältää useita ihon hyvinvoinnin kannalta tärkeitä ainesosia, joista on hyötyä myös ikääntymisen merkkien ennaltaehkäisyssä. Sen sisältämät hedelmähapot auttavat ylläpitämään iholle edullista kosteustasapainoa pitäen ihon pinnan pehmeänä ja joustavana. Hapot myös edistävät ihon uudistumista ja madaltavat pieniä juonteita.

C-vitamiini puolestaan kirkastaa ihoa, tasoittaa esimerkiksi pigmenttimuutoksista johtuvaa epätasaista sävyä ja tukee ihon kollageenintuotantoa. Kollageenin tehtävä on huolehtia ihon rakenteesta sekä ehkäistä sen veltostumista.

Koivunmahlalla on myös rauhoittava ja tulehdusta hillitsevä vaikutus, joka helpottaa ärtyneen ihon oireiluun liittyvää punoitusta, kutinaa ja kiristävää tunnetta.

Mille ihotyypeille koivunmahla sopii?

Hellävaraisesti hoitava koivunmahla on erinomainen ainesosa kaikkien ihotyyppien hoitoon. Mahla sopii loistavasti kosteuttamaan ja ravitsemaan myös herkkää ja kuivaa ihoa, sekä ehkäisemään ikääntymisen aiheuttamia pigmenttimuutoksia ja pieniä juonteita.

Minkälaisista kosmetiikkatuotteista koivunmahlaa löytyy?

Koivunmahlaa käytetään usein kasvojenhoitotuotteissa, kuten kosteusvoiteissa, kasvovesissä ja erilaisissa kasvonaamioissa. Ravinteikkuutensa ansiosta mahla toimii erinomaisena korvaajana kosmetiikkatuotteissa käytetylle vedelle. Tuotteen ainesosaluettelosta koivunmahlan löytää INCI-nimellä Betula Alba Juice tai Betula Bendula Sap.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.