Hyaluronihappo

INCI-listoissa nimellä: Hyaluronic Acid/Sodium Hyaluronate

Myös hyaluronaanina tunnettu hyaluronihappo on lähivuosina niittänyt runsaasti mainetta erityisesti uskomattoman kosteudensitomiskykynsä ansiosta. Yksittäinen hyaluronihappomolekyyli pystyy sitomaan itseensä jopa 1000 prosenttia painonsa verran kosteutta, joka tarkoittaa kosmetiikan näkökulmasta oikeaa ihon superkosteuttajaa.

Hyaluronihapon aikaansaama kosteuden sitoutuminen ihoon silottaa ihon karheaa pintaa ja madaltaa kosteusköyhälle iholle muodostuvia juonteita saaden sen näyttämään kokonaisvaltaisesti tasaisemmalta. Koska hyaluronihappoa esiintyy iholla luonnostaan, se on oiva ainesosavalinta jokaiselle ihotyypille, myös herkälle tai helposti reagoivalle iholle.

Hyaluronihappo on tunnettu jo yli 80 vuoden ajan ja ainesosaa on tutkittu vuosikymmenten saatossa paljon. Nykyaikaisissa luonnonkosmetiikkatuotteissa käytettävä hyaluronihappo valmistetaan bakteereista fermentoimalla tai eristämällä.

Kaikki hyaluronihappomolekyylit eivät kuitenkaan ole aivan samanlaisia, vaan keskenään erikokoiset molekyylit kosteuttavat ja hoitavat ihoa sen eri kerroksissa. Kosmetiikkatuotteissa saatetaankin käyttää vain yhden kokoisia hyaluronihappomolekyylejä tai yhdistellä useita eri kokoja, riippuen siitä minkälaisia vaikutuksia tuotteella halutaan olevan.

Isoimmat molekyylit jäävät ihon pinnalle muodostaen kosteuden haihtumista ehkäisevän kalvon, joka auttaa ihoa pysymään pehmeänä, sileänä ja kosteutettuna. Keskikokoisilla molekyyleillä taas on syväkosteuttava vaikutus, sillä ne pystyvät kulkeutumaan hieman syvemmälle ihoon sen luonnollisen suojakerroksen läpi.

Pienet molekyylit puolestaan kykenevät saavuttamaan ihonalaiskudoksen. Ne tukevat ihon omaa kollageenituotantoa, jonka tehtävänä on säilyttää ihon kiinteys ja ehkäistä juonteiden muodostumista. Pieni molekyylikoko lisää siis hyaluronihapon mahdollisuuksia päästä tunkeutumaan syvemmälle ihoon, jossa se kykenee kosteuttamaan kaikkein tehokkaimmin. Kaikista pienikokoisin hyaluronihappo tasoittaa myös pieniä juonteita ja silottaa ihon pintaa.

Mille ihotyypeille hyaluronihappo sopii?

Hyaluronihappo sopii erinomaisesti kaikkien ihotyyppien kosteutukseen, sillä sitä esiintyy iholla myös luontaisesti. Se on erityisen hyödyllinen ainesosa kuivalle tai kosteusköyhälle iholle.

Tehokosteuttajan maineestaan huolimatta hyaluronihappo on tehokas aktiiviaine myös ikääntyvän ihon hoidossa. Sen lisäksi, että kosteuden sitoutuminen ihoon tasoittaa juonteita, kykenee hyaluronihappo myös aktivoimaan ihon omaa kollageenintuotantoa ja siten ylläpitämään sen joustavuutta ja elastisuutta.

Minkälaisista kosmetiikkatuotteista hyaluronihappoa löytyy?

Hyaluronihappoa löytyy useimmiten iholle jätettävistä hoitotuotteista, kuten kosteuttavista seerumeista ja kasvovoiteista. Tuotteiden sisältämä hyaluronihappo hajoaa iholla 24–48 tunnin kuluessa, joten niiden säännöllinen käyttö on tärkeää. Hyaluronihapon löytää tuotteen ainesosaluettelosta INCI-nimellä Hyaluronic Acid tai Sodium Hyaluronate.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.