Aktiivihiili

INCI-listoissa nimellä: Charcoal Powder

Väriltään mustanpuhuvien kosmetiikkatuotteiden sävy on voimakkuudestaan huolimatta useimmiten peräisin hyvinkin luonnollisesta lähteestä: hiilestä. Viime vuosina aktiivihiili on nostanut suosiotaan ja siitä on tullut kosmetiikkamaailmassa todella monipuolisesti hyödynnetty ainesosa.

Aktiivihiilinaamiota kasvoilla.

Nimensä mukaisesti erityisillä aktiivisilla ominaisuuksilla varustettu aktiivihiili on koostumukseltaan erittäin huokoista, jonka vuoksi se kykenee imemään itseensä tehokkaasti iholla esiintyviä epäpuhtauksia. Ihonhoitotuotteiden sisältämä aktiivihiili vetää puoleensa niin likaa, mustapäitä kuin ympäristön saasteitakin.

Aktiivihiili on suuri apu etenkin rasvoittuvalle tai epäpuhtaalle iholle, sillä se imee iholta myös ylimääräistä talia sekä bakteereja. Kun rasvoittuvan ihon tuottama ylimääräinen tali on poissa, myös ihon rasvainen kiiltely vähenee.

Aktiivihiiltä sisältävien tuotteiden säännöllinen käyttö vähentää mustapäiden, tukkeutumien ja muiden ihon epäpuhtauksien muodostumista sekä tasapainottaa ihon omaa talintuotantoa. Epäpuhtauksista kärsivän ihon lisäksi aktiivihiilestä on hyötyä muillekin ihotyypeille erityisesti niillä alueilla, joilla esiintyy runsaasti ilmansaasteita. Päivän aikana ympäristön saasteet kerääntyvät iholle ja sen huokosiin, joista pienet aktiivihiilihiukkaset kykenevät tehokkaasti imemään niitä puoleensa.

Ihonhoitotuotteiden lisäksi aktiivihiili on imukykyisyytensä vuoksi paljon käytetty ainesosa luonnollisissa hammastahnoissa. Aktiivihiiltä sisältäviä hammastahnoja voidaan käyttää hampaiden hellävaraiseen valkaisuun, sillä ne poistavat ruokien ja juomien aiheuttamia värjäytymiä vaurioittamatta hampaiden kiillettä.

Aktiivihiiltä valmistetaan polttamalla hiilipitoisia materiaaleja, kuten bambua tai kookospähkinän kuorta. Polttamisen jälkeen jäljelle jäänyt hiili lämmitetään korkeaan lämpötilaan, jolloin hiileen syntyy sen huokoinen ja tehokkaan imukykyinen pinta.

Mille ihotyypeille aktiivihiili sopii?

Aktiivihiili sopii erityisesti epäpuhtaan, rasvoittuvan tai tukkeutuneen ihon puhdistukseen ja hoitoon. Aktiivihiiltä sisältäviä tehotuotteita, esimerkiksi kasvonaamioita, voidaan käyttää myös muiden ihotyyppien syväpuhdistukseen.

Minkälaisista kosmetiikkatuotteista aktiivihiiltä löytyy?

Aktiivihiiltä käytetään paljon pesutuotteissa kuten hammastahnoissa, saippuoissa ja erilaisissa epäpuhtaan ihon puhdistukseen tarkoitetuissa tuotteissa. Myös monissa syväpuhdistavissa kasvonaamioissa hyödynnetään aktiivihiiltä, joka imee epäpuhtauksia iholta tehokkaasti. Aktiivihiilen löytää tuotteen ainesosaluettelosta sen INCI-nimellä Charcoal Powder.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.