Toimitus

Luonnonkosmetiikan meikkivoideopas – kuinka valita sopiva?

23.03.2018, Jolie

Meikkipohja on kasvoillamme jopa 5000 tuntia vuodessa, joten kannattaa valita luonnollisista ainesosista valmistettu muoviton meikkivoide.

Luonnonkosmetiikan meikkivoiteen laadukkaat ja luonnolliset raaka-aineet huolehtivat ihon kunnosta ja hyvinvoinnista. Samalla nykyluonnonkosmetiikan meikkivoiteet toimivat erinomaisesti myös meikin perinteisissä tarkoituksissa; peittävät ihon virheet, tasoittavat oman sävyn ja tuovat kaunista kuulautta iholle.

Joskus valinnan tekeminen tuntemattomista purkeista juuri omalle ihotyypille on vaikeaa. Mikä Jolien valikoiman meikkivoiteista toimii parhaiten esimerkiksi kuivalla ja ikääntyvällä iholla? Missä on tukevin peittävyys ja pysyvyys? Mikä sopii rasvaiselle näppyiholle, joka ei meinaa kestää öljyjä? Lue seuraava meikkivoidemanuaali – ja löydä omasi.

Kjaer Weis Foundation – peittävä monitoimimeikki rasvaiselle ja sekaiholle

Kjaer Weisin meikkivoide on ihanteellinen erityisesti reipasta peittävyyttä kaipaavalle iholle, kuten couperosa-iholle tai pigmenttimuutoksia omaaville. Se on luonnonkosmetiikan vastine ammattilaisten aikaisemmin paljon käyttämille Joe Blasco -tyyppisille nappimaisille runsaspigmenttisille voiteille.

Pysyvä koostumus tekee tuotteesta sopivan sekaiholle ja rasvaiselle iholle. Meikkipohjan valttina on sen monikäyttöisyys – samaa tuotetta voi käyttää myös peitevoiteena. Levitä tuote sormin, mikäli haluat vain kevyesti ihon sävyä tasoittavan pinnan, ja siveltimellä, kun haluat pigmentistä kaikki tehot irti. Blush/Foundation-sivellin sopivat meikin levitykseen koko kasvoille ja Concealer-siveltimellä voit työstää tarkkuutta ja extrapeittävyyttä vaativat kohdat, kuten nenänpielet ja silmänaluset.

Erityisesti jos olet kuivan tai pintakuivan ihon omistaja, suosittelemme levittämään meikkipohjan alle Kjaer Weisin oman The Beautiful Oil -kauneusöljyn, joka on nimenomaan meikinpohjustustuotteeksi suunniteltu. Se tekee iholle upean kuulaan pinnan, jolle meikkipohja liukuu täydelliseksi, juuri sopivasti peittäväksi kerrokseksi.

Kjaer Weisin meikkivoiteiden sävyoppaan löydät täältä.

RMS ”Un” Cover-Up  – hehkua kuivalle ja pintakuivalle iholle

Mikäli kaipaat hieman Kjaer Weisia rasvaisempaa meikkipohjaa esimerkiksi kuivalle iholle, voisi RMS:n ”Un” Cover-Up olla etsimäsi. Se sopii erityisesti kuivalle ja pintakuivalle iholle pehmeän voidemaisen koostumuksen ansiosta. Se jättää iholle kauniin hehkuvan pinnan. Tätäkin tuotetta on mahdollista käyttää peitevoiteena, vaikka koostumus on vähemmän peittävä kuin Kjaer Weisin meikkivoiteessa. Rasvaisilla ihotyypeillä RMS-meikkivoide kannattaa kiinnittää hyvin puuterilla, RMS:n oma ”Un” Powder toimii tarkoitukseen erinomaisesti. Mikäli tämä meikkipohja tuntuu liian rasvaiselta, kokeile Kjaer Weisia, mikäli Kjaer Weisin koostumus tuntuu liian kuivalta, kokeile tätä.

Alima Pure Satin Matte Foundation – maailman paras jauhemainen mineraalimeikkipohja

Alima Puren suosittu meikkipohja sopii aivan kaikille. Tämä jauhemainen pohja sisältää vain puhtaita mineraaleja ja on erityisen hyödyllinen akneen tai epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle, sillä se antaa ihon hengittää vapaasti. Lisäksi meikin sisältämä sinkkioksidi tunnetaan antimikrobisena ainesosana, joka auttaa ehkäisemään tulehduksia. Pohja on todellinen all-in-one -tuote, sillä et välttämättä tarvitse sen lisäksi enää erillisiä puutereita tai peitevoiteita. Flat Top -siveltimellä saat peittävimmän lopputuloksen.

Samaa meikkipohjaa voi käyttää kevyen peitevoiteen tavoin pienellä siveltimellä (esim. Alima Mini Blending Brush) levitettynä. Mikäli ihosi on erityisen kuiva ja hilseilevä, voit sekoittaa mineraalijauheen kosteusvoiteeseen. Myös muutama suihkaus kasvovettä tai kosteuttavaa meikinkiinnityssuihketta (esim. Patyka Anti-Pollution Mist) auttaa tuomaan iholle miellyttävän, kosteutetun tunteen sekä tekemään pohjasta kauniin kuulaan. Peittävyyttä kaipaaville suosittelemme suihkimaan kasvovettä jo meikkisiveltimeen, hieman kostealla siveltimellä pohjan saa helposti peittävämmäksi. Mikäli ihosi rasvoittuu päivän mittaan, kokeile levittää pohjan alle vielä Alima Pure Smooth + Prime, joka auttaa meikkiä pysymään siistinä koko päivän.

Alima Puren meikkipohjien sävyoppaan löydät täältä.

Alima Pure Pressed Foundation – helppokäyttöinen mattameikkipuuteri

Aliman kiinteä meikkipuuteri sopii meikin korjailuun päivän mittaan sekä erityisesti sekaiholle sekä rasvaiselle iholle meikkipohjaksi. Sillä saa nopeasti puolipeittävän, matan lopputuloksen. Pakkauksessa mukana tulee vippa, mutta suosittelemme levitykseen Alima Puren laadukkaita siveltimiä. Flat Top Brush sopii peittävään pohjaan, Foundation Brush kevyempään. Powder tai Soft Focus Brushin avulla voi kevyesti korjata meikkiä päivän aikana. Pakkaus kulkee helposti mukana.

Alima Pure Liquid Silk Foundation – kevyt mattapinta sekaiholle

Aliman nestemäinen ”mineraalisilkki” sopii parhaiten sekaiholle ja rasvaiselle iholle sen jättämän kauniin mattaisen pinnan ansiosta. Lopputulos on kevyehkö ja sopii luonnollisen meikin ystäville. Aavistuksen moussemainen pehmeä koostumus hoitaa ja suojaa ihoa. Levitä alle ainoastaan seerumi tai sen tarvittaessa lisäksi tippa kasvoöljyä helpottaaksesi levitystä.

Absolution La Creme du Teint – fashionistan paras ystävä

Abson kuuluisa ”Teint” on kuin CC-voide – se tasoittaa ihonsävyn tehokkaasti, mutta on koostumukseltaan kuitenkin kevyt. Tämän hoitavan pohjan alle käytettäväksi riittää monille pelkkä seerumi. Suosittelemme pohjaa erityisesti sekaiholle ja rasvaiselle iholle, mutta muutama kasvoöljytippa helpottaa ja nopeuttaa levitystä, mikäli ihossa on pintakuivuutta tai kuivia alueita. Jos voide rullaa ihollasi, lämmitä sitä hetki käsissä tai kokeile vaihtaa meikinalusvoidetta. Voiteen jättämä pinta on sanalla sanoen upea, samaan aikaan kuulas, mutta himmeän hillitty, ei liian kiiltävä eikä tunkkaisen mattainen. Se on täydellinen tuote parantamaan vielä muutaman asteen hyväkuntoista ihoa, jolle ”Teint” tuo ihastusta herättävää tyylikästä hehkua. Sävy Light sopii vaalealle, ei aivan kalpealle iholle. Medium keskivaalealle iholle tai päivettyneelle vaalealle iholle.

Iroisie Soin Parfait BB-voide – klassikko jo syntyessään

Iroisien BB on palkittu, kohuttu ja rakastettu. Tuote on Jolien myydyimpiä meikkipohjia ja täydellinen ihonhoitotuote samassa pienessä tuubissa. Sen kosteuttava, helposti käsiteltävä koostumus on hurmannut jo tuhansia nopean arkimeikin ystäviä. Suojakertoimen 25 sisältävä BB-voide jättää kuulaan, puolipeittävän pinnan, mutta sillä saa tarvittaessa enemmänkin peittävyyttä. Tällöin taputtele voide paikoilleen ja kerrosta tarvittaessa toinen kerros haluttuihin kohtiin. Voide on riittoisaa, käytä sitä säästeliäästi! Tuote on ihanteellinen erityisesti kuivalle ja pintakuivalle iholle sen hoitavan koostumuksen ansiosta. Sopii erinomaisesti myös herkkäihoisille. Helposti kiiltelevälle iholle suosittelemme aina kiinnittämään tämän voiteen puuterilla. Sävyjä on vain yksi, keltapohjainen vaalea, joka sopii täydellisesti vaalealle skandinaaviselle iholle.

Estelle &Thild Healthy Glow Foundation – tervettä hehkua ja kevyttä peittävyyttä kaikille ihotyypeille

Ruotsalaisen uutuusmeikkivoiteen nimi kertoo jo kaiken – lopputulos on kauniin kuulas ja luonnollinen. Sormin levitettynä saat aikaan kevyen ja luonnollisesti hehkuvan pohjan. Meikkisiveltimellä meikkivoide tasoittaa ihonsävyn tehokkaasti, mutta kuitenkin niin, että erillinen peitevoide saattaa olla vielä tarpeellinen. Meikkipohja sopii kaikille hehkuvan meikin ystäville, jotka haluavat ihon näyttävän terveeltä ilman meikattua tuntua tai lookia. Täydellinen myös kuivalle ja pintakuivalle iholle.

Estelle & Thild -sävyttävä kosteusvoide – meikitön meikki myös nuorille ja miehille

Estelle & Thildin sävyttävä kosteusvoide sopii loistavasti esimerkiksi nuorelle iholle sekä ”meikittömän meikin” ystäville. Se tasoittaa ihonsävyä, mutta ei tuo varsinaista peittävyyttä. Voit käyttää voidetta sellaisenaan tai esimerkiksi kevyesti peittävän meikkipuuterin parina. Voide kosteuttaa, mutta etenkin kuivemmille ihotyypeille suosittelemme käyttämään pohjan alla lisäksi seerumia tai kasvovoidetta. Sävy Light on erittäin vaalea sävy, joka sopii yleensä erinomaisesti aivan kalpean vaaleallekin iholle. Medium puolestaan sopii päivettyneelle vaalealle iholle.

Madara-sävyttävä kosteusvoide – kevyttä hehkua kaikille

Madaran sävyttävä voide tasoittaa kevyesti ihon sävyä ja jättää raikkaan ja kuulaan pohjan. Suosittelemme alle käytettäväksi kuitenkin vähintään seerumin, mieluiten kosteusvoiteen, sillä tämä voide on kevyt ja nopeasti imeytyvä. Mica-mineraalin ansiosta pohja on hehkuva, mattaisen pinnan ystäville suosittelemme hyvää puuterointia. Kevyt vaihtoehto meikkivoiteelle. Sävy Sun Flower sopii päivettyneelle iholle, Moon Flower vaalealle iholle.

Zuii-meikkivoide – kukkaismeikkivoide kevyen meikin ystäville

Zuiin australialainen kukkaismeikkivoide on kosteuttava ja puolipeittävä meikkivoide, joka sopii kaikille ihotyypeille. Lopputulos on luonnollinen, ja meikki hoitaa ja pehmentää ihoa. Sopii hyvin kaikille ihotyypeille. Valikoimassa on myös hyvin vaaleita sävyjä.

Algamaris – sävyttävä aurinkovoide kasvoille

Ohuen koostumuksen aurinkovoide tuo kevyttä sävyä iholle. Kaikille ihotyypeille sopiva hyvin imeytyvä voide ei jätä ihoa tahmaiseksi. Luonnolliset mineraalifiltterit suojaavat kasvojen ihoa tehokkaasti UVA- ja UVB-säteiltä. Alga-gorriaⓇ, punalevästä uutettu antioksidantti, estää auringonsäteiden aiheuttamia ihovaurioita neutralisoimalla vapaita radikaaleja. Saatavilla vaalea ja keskitumma sävy. Sopii naisille, miehille ja myös nuorelle iholle.

Kuvat: Kjaer Weis & Alima Pure

0 0 vote
Article Rating
Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Tilaa Jolien uutiskirje

Saat 10 % alennuskoodin heti sähköpostiisi.

Takaisin ylös

Sivustomme käyttää evästeitä tai vastaavaa teknologiaa erilaisten toimintojen toteuttamiseen, asiakkaan tunnistamiseen, personointiin sekä analytiikkaan ja markkinoinnin kohdentamiseen. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.