Yleinen

Monokini 2.0 – Who says You need two?

09.09.2015, Jolie

Monokini 2.0 on yhteisötaideprojekti, jossa otetaan kantaa kulttuurimme ahtaaseen ajatukseen naisten ”hyvästä” ja ”normaalista” ulkonäöstä. Projektilla pyritään laajentamaan käsitystä siitä, mikä on hyväksyttävää ja kaunista ihmisvartalossa suunnittelemalla uima-asumallisto naisille, jotka ovat läpikäyneet rinnanpoistoleikkauksen.

monokini_2-69

Monokini 2.0:n takana ovat Tärähtäneet ämmät (Katriina Haikala ja Vilma Metteri), helsinkiläinen taiteilijaduo, joka on toiminut yhdessä vuodesta 2007. Tärähtäneet ämmät ottavat kantaa kulttuurimme erilaisiin ilmiöihin ja herättävät keskustelua provokatiivisilla projekteillaan. Tärähtäneet ämmät ovat erityisesti olleet kiinnostuneita naiseuteen ja tasa-arvoon liittyvistä kysymyksistä, mutta he ovat työskennelleet myös vähemmistöihin liittyvien kysymysten parissa. Taiteilijat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet useita yhteisötaideprojekteja, ja herättäneet huomiota yleisöä osallistavilla työpajoillaan, performansseillaan ja interventioillaan.

monokini_3-18

Joukko suomalaisia muotisuunnittelijoita valmisti mittatilaustyönä Monokini 2.0 -projektille kukin oman uima-asunsa. Monokini 2.0 -malliston asuista otettiin ensin muotivalokuvat, joissa malleina toimivat rinnanpoistoleikkauksen läpikäyneet naiset. Mukana projektissa olivat suunnittelijat Tyra Therman, Sasu Kauppi, Mert Otsamo, Timo Rissanen, Outi Les Pyy, Vilma Riitijoki ja KaksiTvå.

Monokini_lauramainiemi-15

Monokini 2.0 -näytös Yrjönkadun uimahallissa elokuun 2015 lopussa esitteli livenä Monokini 2.0 -uima-asumalliston yksirintaisille naisille. Näytöksen tarkoituksena on ollut edelleen herättää keskustelua kehoihanteista sekä juhlistaa suomalaisen naisen rohkeutta ja kauneutta, joka ei tarkoita virheettömyyttä, vaan itsensä hyväksymistä ja yhteisöllistä voimaa!

monokini_veera_konsti_57

Elokuinen näytös kokosi yhteen helsinkiläisiä osaajia kuvataiteen, muodin, musiikin ja taitouinnin aloilta. Tapahtumapaikkana toimi Yrjönkadun uimahalli ja catwalk, joka oli rakennettu altaaseen veden päälle. Yleisölle avoimessa Monokini 2.0 -näytöksessä kaupunkilaiset pääsivät osaksi ennennäkemätöntä kokemusta Yrjönkadun uimahallin upeassa tilassa. Monen alan huippuosaajat esiintyivät hyväntekeväisyysnäytöksessä juhlistaen suomalaisen naisen rohkeutta. Monokini 2.0 kiertää maailmaa, herättää aiheellista keskustelua ja saa runsaasti huomiota erilaisissa medioissa. Jolie Monokini 2.0 –projektin tapahtumasponsorina toivottaa onnea ja menestystä!

Kuvat Ensimmäinen ja toinen kuva Tärähtäneet ämmät / Monokini 2.0, Kolmas kuva Laura Mainiemi, Neljäs kuva Veera Konsti

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.