Yleinen

Jolien Kesäkauneusviikko: “Kesäkutrien hoitoa luonnonkosmetiikalla”

27.06.2014, Jutta Ruonansuu

Vaikka olisimme ahkeria aurinkovoiteen käyttäjiä, hiusten suojaaminen auringolta muistuu harvemmin mieleen. Siinä missä auringonpaahde kuivattaa ihoa, se tekee saman myös hiuksille ja haurastuttaa niiden rakennetta – etenkin, jos kutrit ovat jo lähtökohtaisesti värikäsitellyt. Muotoilutuotteistakaan ei fysikaaliseksi suojaksi asti ole, joten hiukset ovat väistämättä kesällä melkoisessa rasituksessa. Kesäkutrit kaipaavat siis hellintää siinä missä ihokin!

nelliteppo2

Tehokkain suojauskeino auringolta on aina tietysti huivi tai hattu, mutta kohtuus kaikessa: kyllähän suortuvat kohtuudella nautitun määrän aurinkoa toki kestävät. Mutta mitä paremmin niitä hoitaa, sitä paremmin ne myös palautuvat auringon aikaansaamasta rasituksesta. Luonnonkosmetiikan hiustenhoitoideologia noudattaa luonnollisesti samaa linjaa kuin ihonhoitotuotteetkin, eli tarjoavat hiuksille laadukkaita ja ravitsevia kasviöljyjä. Kosteuttava shampoo ja hoitoaine ovat kesällä tärkeät ja lisäksi kannattaa myös tarjota suortuville öljyhoitoa.

Luonnonkosmetiikan shampoot ja hoitoaineet ovat viime vuosien aikana ottaneet isoja edistysharppauksia. Jos sinulla on huonoja kokemuksia vuosien takaa luonnonkosmetiikan hiukset-välittömästi-takkuun-vetävistä palashampoista, kannattaa antaa nyt luonnonkosmetiikan hiustenhoitotuotteille uusi mahdollisuus. Suomalaisilta markkinoilta jo ennestään löytyvistä merkeistä me vannomme erityisesti brittiklassikko Neal’s Yard Remediesin nimeen. Kaikki Neal’sin shampoot ja hoitoaineet ovat riemastuttavan laadukkaita. Shampoot vaahtoavat kermavaahtomaisesti, hoitoaineet tekevät hiukset silkkisiksi. Olemme testauttaneet näitä tuotteita myös skeptisimmilläkin kampaajaystävillämme ja lopputuloksena on ollut aina positiivinen hämmennys: “mutta onko mahdollista, että nämä ovat luonnonkosmetiikkaa?” Kyllä, erinomaisella tuotekehittelyllä luonnonkosmetiikankin hiustuotteista saadaan erinomaisia, vaikka silottavat silikonit ja muut synteettiset kemikaalit ovatkin poissa pelistä. Erityisen rakastuneita olemme Nurturing Rose -tuotteisiin.

NYR1

Neal’sin tuotteiden lisäksi rikastamme hiusten kauneusrituaaleja kaikilla ihanilla öljysekoituksilla ja -seerumeilla, joista hyllymme suorastaan notkuvat. Tähän sopii erityisesti Patykan ylellinen Huile Absolue -öljyseerumi, joka ravitsee sekä ihoa että hiuksia, ja jättää bonuksena hurmaavan kukkaisen tuoksun.

kesäkutripaketti patyka7

Kun öljyseerumin sekoittaa huuhdeltavaan hoitoaineeseen, lopputuloksena ei tarvitse pelätä kauttaaltaan öljytahmeaa tukkaa. Parista pisarasta tulee juuri sopivasti lisähoitoa ja kiiltoa – öljy on siis äärimmäisen tehokas hoitokeino. Ellet vielä ole kokeillut tätä kauneustaikaa, suosittelemme sitä lämpimästi. Öljyseerumipullo suihkuhyllyssä on oivallinen ja samalla myös ylellinen vakiovaruste, sitä voi kämmenkupissa miksata hoitoaineen, miksei myös shampoonkin joukkoon.

Hiukset voi toki myös öljytä ennen suihkuun menoa ja antaa hoitavien raaka-aineiden vaikuttaa pidempäänkin. Shampoopesu vie sitten öljyn mennessään, eikä tukka jää tahmeaksi. Jos haluat käyttää öljyä jätettävän hoitoaineen tapaan, tee se äärimmäisen varovasti kuiviin hiuksiin. Ota pieni pisara, hiero se tasaisesti kämmeniisi niin, että kädet ovat hädin tuskin öljyiset. Sen jälkeen hypistele kevysesti läpi latvat ja kuivimmat alueet. Tätä metodia käyttäessä kannattaa pitää mielessä kohtuus, ettei hiuksista tule liian öljyiset ja ettei joudu palaamaan takaisin suihkuun.

Mutta jos näin kävisikin, ei hätää. Nimittäin, kun Huile Absoluen kukkaiset aromit avautuvat suihkun lämmössä, jo pelkkä aromaterapeuttinen kokemus on kaunistava elämys!

Kokosimme teille näistä kolmesta tuotteesta Jolien virallisen kesäkutripaketin. Sen voit tilata täältä, tai noutaa myymälästämme. Paketti sisältää kaikista tuotteista -15% Kesäkauneusviikon alennuksen ja on myynnissä tämän viikon ajan. Iloista päivää teille kaikille ja helliä ajatuksia hurmaaville suortuvillenne!

NYR2

*

Jolien tiimi kiittää ensimmäisestä kesäkuvasta Nelli Teppoa. Olet mukana Jolien Kesäkauneusviikon valokuvakilpailussa! Tuotekuvat Jolie.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sari
Sari
10 years sitten

Hei! Yllätyksekseni huomasin ylistetyn ruusushampoon sisältävän ammonium lauryl sulfaattia (sls) mitä en itse kyllä hyvään luomushampooseen miellä. Ehkäpä siinä yksi syy hyvään vaahtoon ja pesutuntumaan. Laventelissa sen sijaan ei taida olla… Näissä täytyy olla tarkkana kuin porkkana, kun omaa herkkyyden kyseiselle ainesosalle!

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.