Yleinen

Jolien hiusviikko 1/3: Kampaaja vastaa

03.03.2015, Hannamari Rahkonen

Aivan pian lämpömittarin lukemat alkavat muistuttaa meitä siitä ihanasta tosiseikasta, ettei kutreja tarvitse enää piilotella lämpöisten hattujen suojissa. Tässä vaiheessa alkukevättä on hyvä palauttaa mieleen muutamia tärkeitä hiustenhoitoniksejä ja siksipä koostimme teille kolmiosaisen tietopaketin koskien luonnonmukaista hiustenhoitoa.

Selvitämme viikon aikana muun muassa sen mihin ja miksi hoitoainetta tarvitaan, miten hoitaa suomalaisia ohuita sekä helposti rasvoittuvia hiuksia ja mitkä tuotteet sopivat parhaiten takkuuntuville kutreille.

Päästämme tänään ääneen Jolie shopin tuote- ja myymälävastaavan Emmin. Esitimme tälle hiusalan ammattilaiselle liudan yleisimpiä hiustenhoitoon liittyviä kysymyksiä, joihin löydät vastaukset alta.jolieshop_jolie_jolie_luonnonkosmetiikka copy Kuinka usein hiukset kannattaa pestä?

Mitä useammin hiusta pesee, sitä nopeammin se monesti rasvoittuu. Mikäli hiuspohjasta pestään liian usein pois sitä suojaava luonnollinen tali, päänahka ikään kuin hätääntyy ja yrittää muodostaa talia entistä enemmän pitääkseen suojavaippansa kunnossa. Tämän vuoksi olisi suositeltavaa välttää liian usein toistuvaa pesua. Useimmille hiuslaaduille sopii kahden tai kolmen kerran viikkopesutahti, mutta pesuväliin vaikuttaa tietysti myös se kuinka paljon liikkuu tai hikoilee. Pesuväliä voi koittaa pidentää föönaamalla hiukset huolellisesti pesun jälkeen pää alaspäin, jolloin hius nousee päänahasta hieman ja se ei rasvoitu yhtä helposti.

jolie_absolution_patyka_iroisie

Mikä on hoitoaineen funktio?

Hoitoaine selvittää hiukset pesun jälkeen ja antaa hiuksille tarvittavaa kosteutusta. Hoitoainetta ei käytetä koko hiuksiin, ainoastaan pituuksiin ja latvoihin.

Minkälainen shampoo ja hoitoaine sopivat parhaiten luonnonkiharalle, kuiville tai rasvoittuville hiuslaaduille?

Luonnonkihara hius on yleensä lähtökohtaisesti hiuslaadultaan aina hieman kuivempi, joten luonnonkiharille hiuksille kannattaa valita aina tehokkaasti kosteuttavat hoitotuotteet. Helposti rasvoittuville hiuksille riittävät puolestaan kevyemmät tuotteet. On tärkeää muistaa, että shampoo tulisi valita aina päänahan kunnon mukaan ja hoitoaine puolestaan hiusten pituuksien sekä latvojen mukaan. Tarkempia hoitoohjeita voi seurata tulevista hiusviikon jutuista. JOHNmasters_yellowmood_hannamarirahkonen_jolie 2

Miten voisin estää päänahan hilseilyä?

Kuivana pölisevän päänahan hoidossa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota ravintoon ja suosia siinä laadukkaita kylmäpuristettuja öljyjä sekä juoda paljon vettä. Hiuksiin voi käyttää öljyjä myös ulkoisesti ja ennen pesua voidaan päänahkaan ja hiuksiin hieroa esimerkiksi Patyka Huile Absolue -öljyä tai Neal’s Yard Remedies Rosemary & Cedarwood -tehohoitoa, joiden kosteuttavat ja laadukkaat kasviöljyt sopivat loistavasti myös hiusten ja päänahan hoitamiseen. Shampooksi kannattaa valita päänahan ongelmiin kehitetty John Masters Organics Sinkki & Salvia, joka sisältää laadukkaan sekoituksen päänahkaa rauhoittavia raaka-aineita. On suositeltavaa välttää liiallista voimakkaiden muotoilutuotteiden käyttöä, sillä hyvin monesti ne ärsyttävät päänahkaa ja edesauttavat myös hilseongelmien syntyä.

Voiko hiusten sähköisyyttä estää?

Pukeutumisessa materiaalivalinnoilla on suuri merkitys hiustenkin sähköisyyteen. Talviaikaan hiuksia kannattaa hoitaa hyvin ja käyttää viikottain hoitavaa hiusnaamiota. John Mastersin jätettävässä Leave In Mist -hoitosuihkeessa on sopivan kevyt koostumus, joten sitä voidaan käyttää myös kuiviin hiuksiin taltuttamaan turhaa sähköisyyttä.

johnMasters 1

Mikä ero on rakenne- ja kosteuttavalla hoitoaineella?

Kosteuttavissa hoitoaineissa on panostettu raaka-aineiden suhteen kosteuttaviin kasviöljyihin, kun taas rakennepaikkaavissa hoitoaineissa on keskitytty vahvistamaan hiusta luonnollisten proteiinien sekä aminohappojen avulla. Vaalennetun tai rakennekäsitellyn hiuksen hoidossa paras tulos saavutetaan yhdistämällä molempia, mutta käsittelemättömän kuivan hiuksen hoitoon riittää usein pelkästään kosteuttavat tuotteet.

jolieshop_jolie_jolie_luonnonkosmetiikka1

Mitä teen takkuuntuville kutreille?

Shampooksi ja hoitoaineeksi kannattaa valita mahdollisimman hyvin kosteuttavat ja selvittävät tuotteet. On makukysymys haluaako käyttää poishuuhdeltavan hoitoaineen lisäksi jätettävänä hoitoaineena suihkutettavaa vai voidemaista tuotetta. Mikäli hiuslaatu on todella kuivaa ja helposti takkuuntuvaa, saadaan paras tulos yhdistämällä molempia. Tällaisessa tapauksessa suosittelen suihkimaan hiuksiin kevyesti John Masters Organicsin Leave In Mist -hoitosuihketta ja levittämään hiusten latvoihin pienen määrän voidemaista John Masters Organicsin Rose & apricot Milk -hoitoainetta. Hiukset kannattaa harjata useamman kerran päivässä laadukkaalla harjalla, joka ei revi hiuksia. Mikäli hiusten pituus riittää, ne kannattaa letittää yön ajaksi takkuuntumisen vähentämiseksi.

Miksi hiukseni irtoavat?

Syitä on monia, ensimmäiseksi kannattaa varmistua että saa kaikki tarvittavat vitamiinit ja että ruokavalio on muutenkin monipuolinen. Joskus syyt voivat olla myös hormonaalisia. Hiusten kasvua voi stimuloida hieromalla päänahkaa säännöllisesti vaikkapa öljyn avulla. Tähän tarkoitukseen sopii hyvin Patykan Huile Absolue.

Kuvat Hannamari Rahkonen

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.