Yleinen

Jolie shopin Maija Poppanen – esittelyssä Heidi

06.10.2017, Jolie

Jolie_Heidi

Myymälässämme kaikuvat tätä nykyä määrätietoiset askeleet, kun Jolie shopin myymäläpäällikkö Heidi Salo tulee ja menee valtakunnassaan. Luonnonkosmetiikkaa aidosti ja isosti rakastava nainen saa asiat rullaamaan. Jos jossakin kaivataan tekijää, Heidi on omalla särmikkäällä tyylillään ehtinyt heilauttamaan homman kuntoon ennen kuin muut ehtivät penkistä ylös. Heidi taikoo Jolie shopin ja toimiston arkeen yllätyksiä aina kukkakimpuista uuden huonekalujärjestyksen kautta kahvimaitoon ja suklaakekseihin.

Heidi kertoo aina etsineensä omaa juttuaan, jo kouluajoista alkaen, kun aiheen perään alettiin kysellä. Heidi ihaili niitä, joilla oli selvät sävelet mitä opiskella ja mihin ammattiin valmistua. Heidi oli pitkään kiinnostunut samaan aikaan niin varhaiskasvatuksesta kuin maailmanvalloituksesta. Valinta niiden välillä oli vaikea, mutta pienen hapuilun jälkeen hän valitsi jälkimmäisen. Sillä tiellä Heidi on yhä. Ensisijaisesti ainoastaan tunne ja intuitio vievät häntä eteenpäin.

Työkokemusta Heidi on kerryttänyt pääasiassa asiakaspalvelutyössä ja lastenhoidon parista. Heidi rakastaa lapsia ja häneltä itseltään löytyy yksi, maailman temperamenttisin tyttö joka pitää jalat maassa ja sopivasti ilmassa. Lähimpänä nykyistä työtä Jolie shopissa on aika, jonka Heidi on viettänyt Ruohonjuuressa myyjänä. Ruohonjuuressa Heidi kauppasi enimmäkseen kosmetiikkaa, mutta kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kiinnostus oli ja eli rinnalla koko ajan. Ruohonjuuresta Heidi sai reppuunsa ison määrän tietoa itsensä hoitamisesta ja siitä, kuinka ravinto vaikuttaa ihoon ja millainen suhde mielellä on siihen miltä näytämme ulospäin. Heidi muistaa lämmöllä Ruohonjuuri -ajoistaan myös ihmisiä, niin asiakkaita kuin työyhteisön jäseniä.

Tunneihmisenä Heidi aistii herkästi kanssaihmisten olotiloja. Arjessa hän iloitsee ja fiilistelee pieniä asioita: kun bussi tulee juuri oikeaan aikaan tai oikeanlainen avokado osuu käteen vihanneshyllyllä. Heidi rakastaa siivoamista ja sitä, että saa laittaa kotiaan nätiksi ja kutsua sinne ystäviä kylään. Heidissä asuu pieni emäntä, joka nauttii hääräilystä ja käsitöistä. Marttailusta. Perheen kanssa vietetty aika on parasta, mitä Heidi tietää. Heidi on onnellinen ja ylpeä pienestä tytöstään, josta on kasvamassa äitinsä kaltainen purnukkahullu.

Onnelliseksi Heidi tuli myös silloin, kun ensimmäisen kerran kuuli Joliesta; Kuinka joku on voinutkaan perustaa jotain näin kaunista. Kun Heidi kirjoitti ylioppilaaksi, hänelle puhkesi kirjoitusten stressistä akne. Se johti sulkeutumiseen ja siihen, että hän ei halunnut liikkua missään ilman meikkiä. Monen kokeilun, erehdyksen ja kokemuksen kautta Heidi löysi oikeat tuotteet kasvojensa hoitoon, ja ennen kaikkea oppi hyväksymään tilanteensa. Hän alkoi vältellä kosmetiikan vierasaineita ja opetteli lukemaan INCI-listoja. Jolie oli suuri apu tällä tiellä. Heidi ahmi kaiken tiedon, minkä luonnonkosmetiikasta löysi ja haaveili salaa pääsevänsä joskus Jolieen töihin. Ja haaveillahan on taipumus toteutua.

Heidin mielestä Joliessa parasta on ihanat asiakkaat. Ne hetket, kun joku asiakas suorastaan rientää sisälle myymälään, onnesta hehkuen ja iloisena siitä, kuinka on löytänyt vihdoin maailman parhaan meikkivoiteen. Tai kuinka joku asiakas kiittää sydämestään siitä, että saa ymmärrystä iho-ongelmilleen. Se lämmittää ja laittaa ajattelemaan, että tämän takia me tätä teemme! Antoisimpia hetkiä ovat myös ne, kun asiakas on luullut, että kaikki on jo kokeiltu ja toivo on mennyttä, mutta sitten löydämmekin jonkun käänteentekevän helmen. Tuotteen, joka toimii ja auttaa. Heidi on kiitollinen myös Jolie-tiimistä; On mahtavaa aamulla herätä ja lähteä tekemään töitä superhienojen tyyppien kanssa. 

Omista suosikkituotteistaan Heidi ei voisi luopua Weledan sinkkivoiteesta. Vauvojen peppuvoiteesta. Se nimittäin oli ensimmäinen kosketus luonnonkosmetiikkaan ja sen avulla Heidi hoiti kipeitä finnejään. Nykyään sinkkivoide toimii ensiapuna, jos joku ärtynyt kohta kasvoissa punoittaa tai joku epäpuhtaus nostaa päätään.

Heidin iho on nykyään hänelle ystävällinen. Ajatuksen voima vaikuttaa ihoon yhä varsin paljon. Onnellisena se voi hyvin. Stressaantuneena se ei voi hyvin. Hyvillä tuotteilla on onnistunut löytymään tasapaino. Tässäpä Heidin resepti omin sanoin:

”Pesen kasvoni tällä hetkellä Patykan puhdistusöljyllä, jonka päälle laitan saman sarjan vaahdon. Tykkään myös todella paljon Iroisien geelistä. Se on geeliksi erittäin hellä. Ihoni hyväksyy sen, koska ei tykkää kovin pesevistä tuotteista. Kasvovedet ovat rakkauskohteeni. Ah! Minkä takia kaikki maailman kasvovedet eivät ole suihkepullossa! Soleyn kasvovesi on ihana. Kolmas jättipullo on jo meneillään.

Yöksi levitän iholleni runsaasti öljyä, rakastan sitä tunnetta, kun iho kiiltää ja tuntuu ravitulta. Olen aika kova lotraamaan. Suosikkiöljyäni Absolutionin Addictionia on mennyt jo hävyttömän monta pullollista. Siihen päälle laitan vielä Pain ruusunmarjaöljyä tai May Lindstromin Youth Dew -öljyä ja lopuksi kruunaan koko komeuden Mayn The Blue Cocoonilla. Kyllä, kaikkia näitä laitan samaan aikaan.

Aamuisin pyyhin kasvoni kasvovedellä ja laitan Absolutionin Anti Soif -seerumin, seerumien ikisuosikkini. Näin kevyt ja ihoon imeytyvä koostumus rauhoittaa ja kosteuttaa juuri riittävästi ja toimii sekä kesällä että talvella. Kosteusvoiteena käytän tällä hetkellä NUORIa, se on tuhti olematta liian raskas. NUORI imeytyy ihoon täydellisesti ja kosteuttaa koko päivän. Toinen suosikkini voiteista on Patykan Lotus. Se on kuin pumpulia iholle. Vaihtelen kasvovoiteitani aika usein, sillä testaus kuuluu työhöni, jotta osaan kertoa tuotteista mahdollisimman monipuolisesti asiakkaille.

Naamioita rakastan! Jos voisin, naamioisin ja kuorisin ihoa joka päivä, mutta sitä ihoni ei kestä. Kosteuttavia naamioita se kyllä rakastaa. NUORIn Moisture Mask on ihana naamiouutuus, johon olen koukussa. Mia Höytön Helmi Exfoliating Mask on ihana, kotona tehtävä spa-tasoinen kuorinta, joka syö kuolleen ihosolukon, kosteuttaa ja tuo ihanaa kuulautta. May Lindstromin Problem Solver -naamio toimii niinä päivinä, kun mikään muu ei auta. Se rauhoittaa näppylät ja vie tukkoisen pintakuivuuden mennessään.

Silmänympärysihoni on vielä aika rypytön, mutta käytän silti Patykan silmänympärysvoidetta. Olen perinyt tummat silmänaluset ja tarvitsen siksi Patykan taikatemppuja. Hiustuotteissa suosin ehdottomasti John Mastersia, kaikki sarjan shampoot ovat ihania. Minulla ei oikeastaan koskaan ole päänahassa mitään ongelmia (koputan puupäätä), mutta latvat ovat käsitellyt, ja siten helposti kuivat ja takkuuntuvat. Kaikki John Mastersin hoitoaineet silottavat juuri sopivasti, mutta eivät lässäytä kuontaloa. Volyymia saa tulla!

Vartalonhoidossa suosin kaikkea mikä tuoksuu ihanalle. Ihoni ei ole kovin kuiva (paitsi talvisin), voin siis vain fiilistellä tuotteiden tuoksuja. Parasta on levittää joku huumaavan tuoksuinen öljy, esimerkiksi Islan Neroli-vartaloöljy saunan jälkeen iholle. Siinä samalla voi mielessään paijata itseään ja kiittää kroppaansa siitä, että jaksoipa se taas hienosti tämänkin päivän.

Meikeistä suosikkiposkipunani on Kjaer Weisin Blossoming ja lempikuultotuote Ravishing. Suosin kuulasta meikkipohjaa ja meikki saa hehkua. Myös luomivärisuosikit ovat ehdottomasti Kjaerin. Meikkipohjista Alima Puren jauhemainen on paras ikinä! Huulipunien kohdalla valinta on kauhea, mutta jos giljotiinilla uhattaisiin, vastaisin Kjaer Weisin Romance Lip Tint.

Yritän puhua itselleni kauniisti niin sisäisellä kuin ulkoisellakin äänellä. Tyttäreni on siinä iässä, että hän toistaa kaiken. On ihanaa kuulla, kun hän sanoo itseään kauniiksi.”

Kuva: Kaisu Jouppi

 

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.