Yleinen

Arjen aromaterapiaa Jolien tyyliin: Rentouttava laventeli

03.11.2014, Hannamari Rahkonen

Marraskuu on alkanut kuin varkain ja olette varmasti laillamme huomanneet päivien äkillisen lyhentymisen. Kiivas taistelu vuorokauden valoisista tunneista on alkanut ja voimme tuntea tämän niin ajatuksissamme kuin hitaammille kierroksille siirtyneessä kehossamme, joka ehkä vaatii normaalia pidempiä yöunia ja kevyempää aikataulua.

Entisaikoina tämän vuodenajan alkaessa keholle annettiin luva levätä kovan työn jälkeen ja ottaa vähän takaisin kesällä paahdettujen työtuntien tähden. Siskot, vaikka meidän kaikkien supernaisten arkemme täyttyy nykyään töistä, koulusta, harrastuksista, aikatauluista ja rakkaista ihmissuhteista, eihän silti unohdeta huolehtia jaksamisestamme?

Arjen aromaterapia-sarjassamme sukellamme yksityiskohtaisten sekä elvyttävien tuoksujen lempeään maailmaan, josta löytyy monipuolinen kattaus niin henkisiä sekä fyysisisiäkin ominaisuuksiamme vahvistamaan. Sisäistä vahvistusta, sitä jos jotakin kaipaamme juuri nyt.

nealsyardremedies_jolieshop_hannamarirahkonen

Aromaterapeuttisten öljyjen harmonisoiva vaikutus ulottuu yleensä aina ajatuksista kehoomme tuoden tasapainoa sinne missä sitä tarvitaan eniten. Eteeristen öljyjen valintaperusteina kannattaa pitää omia mieltymyksiä, sillä kehomme sisäinen viisaus osaa yleensä kertoa tarpeistamme. Liilana huojuvat laventelipellot tarjoavat henkeäsalpaavan kauniin maiseman lisäksi arvokasta ja vaikutuksiltaan monipuolista öljyä, jota hyödynnetään runsaasti kosmetiikassa ja aromaterapiassa.

Laventeli on ominaisuuksiltaan tyynnyttävä, sillä se lieventää häiritseviä tunteita ja auttaa selkiyttämään solmuun menneitä ajatuksia. Laventelia kannattaa hyödyntää erityisesti keskittymiskykyä vaativissa tilanteissa kuten kokeisiin lukiessa tai tärkeää työprojektia hoitaessa, sillä sen keskittymiskykyä parantavat ominaisuudet ovat omaa luokkaansa.

Liian vähäiset yöunet, päätteellä työskentely sekä rankka liikunta voivat saada aikaan lihasjännityksiä ja kireyksiä, joita ei mielellään pidä mukanaan. Aiheuttipa lihasjännityksen mikä tahansa edellä mainituista niin pienillä teoilla pääsee jo pitkälle. Lämmin suihku yhdistettynä laventelia sisältävään suihkugeeliin avaa jännityksiä ja saa kehon tuntumaan vetreämmältä sekä sulavammalta. Suihkun jälkeen vartalon voi kietoa tasapainoittavaan laventeli-vartalovoiteeseen, oma suosikkimme tähän tarkoitukseen on nopeasti imeytyvä Neal’s Yar Remediesin laventeli-vartalovoide, joka hoitaa kipeiden lihasten lisäksi arjessa kuormittunutta mieltä.

Hoidamme ihoamme monta kertaa viikossa ja laventelipohjaiset tuotteet ovat hyviä valintoja varsinkin silloin, kun ihomme ilmoittaa erityistarpeistaan. Laventelilla on tulehdusta hillitsevä, ihoa pehmentävä sekä ihosolukon uusiutumista stimuloiva vaikutus, joiden ansiosta se auttaa ehkäisemään arpien syntymistä, ihon kuivumista sekä epäpuhtauksien syntymistä.

Laventelin syvärentouttavaa vaikutusta kannattaa kokeilla erityisesti iltaisin, mikäli uni tuntuu olevan karkuteillä levottomien ajatusten vuoksi. Ennen kuin pujahdat lämpöisen peiton alle, sipaise ihollesi laventelia öljysekoituksena tai voiteena ja jää odottamaan mielialaa kohentavia vaikutuksia. Hengitä muutaman kerran sierainten kautta sisään ja päästä ilma huulien välistä hitaasti ulos.

Ystävät, tervetuloa tutustumaan kanssamme aromaterapian syvälliseen ja kiehtovaan maailmaan jälleen ensi viikolla kun esittelemme teille erään ylellisen raaka-aineen aromaterapeuttisia vaikutuksia.

Make the best use of what is in your power, and take the rest as it happens. (Epictetus)

Kuva Hannamari Rahkonen

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.