Yellowmood

Testissä John Masters Organicsin hiustenhoitotuotteet

11.09.2014, Hannamari Rahkonen

Tuotteet saatu blogin kautta.

Sain vastikään paketillisen hiuksille tarkoitettua luksusluonnonkosmetiikkaa. Paketin avatessani en voinut olla ajattelematta sitä miten kauas on tultu niistä päivistä, kun vasta kokeilin palasaippuaa ja elin (luonnonmukaisuuden nimissä tietysti) hetken tahmaisen tukkalaitteen kanssa.

Aika pian löysin onneksi Mádaran loistavat perusshampoot, mutta silti luonnonkosmetiikan hiustenhoitotuotteiden valikoima on ollut turhan suppea. Moni hiustuotteisiin liittyvä pettymys on juontunut joko kehnosta pesutuloksesta tai siitä, että tuotetta on pitänyt lotrata moninkertainen määrä tavan shampoisiin verrattuna. Sellainen ei vakuuta ja olen tullut vaativammaksi sen suhteen mitä hiustuotteita hankin — tällä hetkellä kylpyhuoneen on vallannut tuulahdus newyourkilaista charmia, urbaaniutta sekä teräksenlujaa ammattitaitoa.

John Masters Organics on syntynyt newyourkilaisen hiusmuotoilijan hyppysissä, joka ei halunnut enempää tai vähempää kuin perustaa toksiinittoman kampaamoympäristön. Tuon unelman ympärille syntyi myös 49 tuotetta käsittävä hiustenhoitosarja, joka on nykyään lukuisien julkisuuden henkilöiden suosiossa. Pelkkä luonnonmukaisuus ei kuitenkaan riitä, vaan tuotteissa pitää löytyä myös tehoa sekä luotettavuutta ja noista asioista kertoo vähintään se, että John Mastersin tuotteita käytetään suuren luokan sarjojen kuvauksissa.

jolie_absolution_patyka_iroisie

Tutustuttuani sarjan viiteen tuotteeseen ja niiden INCI-listoihin en voi kuin todeta raaka-aineita hyödynnetyn todella monipuolisesti. Sarjassa ei ole tyydytty käyttämään vain tavallisia raaka-aineita, vaan otettu huomioon eri kasvien terapeuttinen vaikutus ja koostettu niiden pohjalta toimivia kokonaisuuksia eri hiuslaaduille. Hiustuotteiden valmistuksessa ei käytetä lainkaan keinotekoisia tuoksu- tai väriaineita, jotka aiheuttavat useille ihmisille yliherkkyyksiä, vaan keskitytään laadukkaisiin raaka-ainesiin sekä luonnollisiin tuoksuihin.

John Mastersin tuotteista voi löytää tavallisempia raaka-aineita kuten rosmariinia, sitruksia, aloeeta, salviaa, mutta myös harvinaisempia yrttejä kuten siankärsämöä, parsakaalinsiemenöljyä, raunioyrttiä sekä nokkosenjuurta. Huomionarvoista on mielestäni se, että yhdessä tuotteessa on lukuisia eri yrttejä sekä kylmäpuristettuja öljyjä, jolloin ne voivat toimia synergisesti ja ovat näin ollen vaikutuksiltaan tehokkaampia.

Olen suorastaan allerginen sille, että tavallisia hiustenhoitotuotteita mainostetaan usein yhden raaka-aineen voimin, vaikka loput tuotteesta ovat suorastaan ala-arvoisia. John Masters painii tässä suhteessa täysin eri sfääreissä ja vakuuttaa juurikin monipuolisilla luomuviljellyillä raaka-ainekomboillaan, joiden yhdistelmät ovat tarkkaan harkittuja. Voit lukea sarjan synnystä ja ideologiasta tarkempia yksityiskohtia Toimituksemme blogista, sillä välin minä raportoin käyttökokemuksistani täällä blogissa. Tänään aloitan hiustenhoitotuotteista, eli shampoosta, hoitoaineesta sekä hiukseen jätettävästä suihkutettavasta hoitoaineesta, joiden INCI-listat ovat kerrassaan hunajaa silmilleni.

johnMasters 1

Laventelia ja rosmariinia sisältävä shampoo oli ensimmäinen kokeiluni kohde. Rosmariinin ja laventelin rauhoittavat tuoksut nivoutuvat yhteen uskomattomalla tavalla ja vaikuttavat rentouttavasti. Shampoo on erityisen hyvä ärtyneelle hiuspohjalle, jossa on ihottumaa tai joka syystä tai toisesta tulehtunut, haavainen tai kutiseva.

Laventeli on antibakteerinen sekä tulehdusta hillitsevä aine ja shampoossa laventelia on käytetty sekä tehokkaana uutoksena että öljynä, jolloin sen vaikutuksista saa paljon enemmän irti. Laventeli rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja myös ennaltaehkäisee ihotulehduksia sekä hiuspohjan ärtyneisyyttä.

Sekä laventelilla että shampoossa olevalla rosmariinilla on verenkiertoa stimuloiva vaikutus ja päästessään kontaktiin hiuspohjan kanssa ne vauhdittavat yhdessä hiustenkasvua. Samalla kun rosmariini stimuloi verenkiertoa, se ravitsee hiustuppea, eli hiuksen sydäntä. Shampoon hiustenkasvua stimuloivaa vaikutusta voi edesauttaa hieromalla päänahan jokaisella pesukerralla huolellisesti läpi pyörivin ja hellävaraisin liikkein.

Shampoossa on yhteensä 12 erilaista yrttiä sekä viittä erilaista kylmäpuristettua öljyä, jotka toimivat synergiassa keskenään. Shampoon sisältämistä raaka-aineista löytyy muun muassa kuusama-uutetta, jota kiinalaiset nimittävät vaikutuksiltaan antibioottiseksi, verenkiertoa stimuloivaa nokkosenjuurta, kuona-aineita poistavaa siankärsämöä sekä raunioyrttiä, jonka vaikuttava aine allantoiini edistää haavojen paranemista ja estää tulehduksia.

Omat hiukseni olivat pesun jälkeen harvinaisen kiiltävät ja vahvan tuntuiset, mutta erityistä huomiota kiinnitin kuitenkin siihen, etteivät hiukseni takkuuntuneet pesun aikana lainkaan. Aika monilla luonnonkosmetiikan shampoilla hiukseni menevät vääjäämättä takkuun, sillä puolet hiuksistani on vaalennettu.

JOHNmasters_yellowmood_hannamarirahkonen_jolie 3

Sarjan sitruksinen hoitoaine sisältää liudan hoitavia ainesosia kuten jojoba- kookos- greipinkuori- sitruksenkuori- sitruunaruoho- ja appelsiininkukkaöljyjä. Hoitoaine tuoksuu raikkaan ja miedon sitruksiselle sekä levittyy kosteisiin hiuksiin hyvin. Hiukset ovat pesun jälkeen erittäin helpot käsitellä eikä takuista ole tietoakaan. Hoitoaine ei tee hiuksia tahmaisiksi, vaan tekee hiuksista helposti käsiteltävät, tuuheat sekä terveen kiiltävät.

Hoitoaineessa on käytetty hiuksen pintaa vahvistavia vehnän aminohappoja sekä soijaproteiinia, joihin hoitoaineen vahvistava sekä tuuheuttava vaikutus perustuu. Hoitoaineen voi joko pestä pois vaikutusajan jälkeen tai jättää hiuksiin. Itse en ole vielä kokeillut jälkimmäistä tapaa, mutta raportoin teille myöhemmin miten hiukseni reagoivat tähän kikkaan.

Normaalisti olen tehnyt hiuksilleni tehohoidon saunailtoina, jolloin pesen hiukseni huolellisesti ja laitan runsaasti hoitoainetta. Laitan päähäni vielä kostean pyyhkeen ja annan hoitoaineen vaikuttaa saunan ajan ja pesen hiukset vielä kerran — sitrushoitoaine toimii tässä käytössä aivan mahtavasti ja tekee hiuksista kirjaimellisesti silkinpehmeät sekä superkiiltävät.

JOHNmasters_yellowmood_hannamarirahkonen_jolie 2

Hiuksiin jätettävä hoitosuihke toi mieleen lapsuuden, sillä olen käyttänyt jätettävää hoitosuihketta viimeksi ala-asteella, jolloin minulla oli tarkempaa hoitoa vaativat todella pitkät hiukset. Suihke tuoksuu kevyen yrttiselle, mutta tuoksu haihtuu nopeasti pois. Olen ollut vähän skeptinen hoitosuihkeille, sillä pelkään tahmaista lopputulosta yli kaiken — tämän tuotteen kohdalla moisesta asiasta ei kannata olla moksiskaan, sillä hoitosuihke on sanansa mukaisesti kevyt.

Hoitosuihkeessa on tulehdusta hillitsevää patsulia, bakteereita, viruksia sekä hiivoja häätävää greipinsiemenöljyä, kutinaa lievittävää seetriä, hoitavaa kamomillaa, hiustenkasvua stimuloivaa vihreää teetä sekä kiiltoa lisäävää ja hiusten pörröisyyttä eliminoivaa parsakaalinsiemenöljyä.

johnMasters 2

Hoitosuihkeen voi suihkuttaa joko kosteisiin tai kuiviin hiuksiin, sillä se laannuttaa hiusten pörröisyyttä sekä hoitaa vahingoittuneita hiuksia. Itse käytän suihketta aina kosteisiin hiuksiin, sillä käytän miltei joka pesun jälkeen hiustenkuivaajaa. On ihmeellistä miten suihke voikin olla samaan aikaan niin hoitava sekä kevyt.

John Masters Organicsin luksushiustenhoitotuotteet ovat olleet itselleni tähän mennessä erittäin mielenkiintoinen elämys ja viikonloppuna palaan toisessa postauksessa kertomaan enemmän käyttökokemuksiani sarjan muotoilutuotteista.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eve
Eve
9 years sitten

Vaikuttaa kiinnostavalta sarjalta! Kiinnostaa vielä kuitenkin, kun et sitten enempää verrannut näitä Madaran shampooseen ja hoitoaineeseen, että kummat ovat mielestäsi parempia? Eli kumpaa ajattelet ostavasi lisää tilanteen vaatiessa? 😀

Sini/Nautiskellen
Sini/Nautiskellen
9 years sitten

Juuri tovi sitten törmäsin näihin ensimmäisen kerran ja aion ostaa muutaman tuotteen testiin, kunhan vanhat shampooni kuluvat loppuun. Aikamoinen valinnan vaikeus, mutta tuo hiuksiin jätettävä suihke nyt ainakin on mukana. Ihanaa, että tulevat Jolieenkin myyntiin 🙂

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Mielestäni näitä kahta ei voi oikein verrata, sillä toinen on ammattilaissarja ja toinen niin sanotusti markettisarja. Mádaran hiustenhoitotuotteiden puolta pitää se, että ne ovat toistaiseksi vielä helpommin saatavilla ja niiden hinta on yli puolet huokeampi. Raaka-aineiden ja pesutehon suhteen John Mastersin hiustenhoitotuotteet vievät kuitenkin ehdottomasti voiton Mádaran vastaaviin tuotteisiin verrattuna ja henkilökohtaisen kokemukseni perusteella John Mastersin tuotteet toimivat hiuksiini paljon paremmin kuin Mádara.

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Sarja on kyllä tosi houkutteleva 🙂 Hoitosuihke on erinomainen ja yllätyin itsekin, että tykästyin siihen niin paljon. Odotan kovasti, että pääsen testaamaan hoitosuihkeen vaikutuksen pakkasen sähköistyttämiin kutreihin.

Tia
Tia
9 years sitten

Hienot kuvat!!! Itse olen testannut monet Luonnonkosmetiikan hiustenhoitotuotteet, parin käyttökerran jälkeen tukkani on pörröinen pehko. 😀 Näitä on kyllä pakko testata vielä! Kovat on odotukset. 🙂

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Kiitos Tia! Tunnistan pörröilmiön ja voin luvata, ettei kuvailemaasi lopputulosta saa ainakaan näillä tuotteilla. Kiiltoa ja kuohkeutta kylläkin 🙂

Tia
Tia
9 years sitten

Jes! Laitoin tilaukseen. Otin ne rakennepaikkaavat nyt alkuun, koska kesän ja vaalennusten jäljiltä tukka on aika kuiva.

Tia
Tia
9 years sitten

Otin sitten vielä ne kosteuttavatkin, koska kuulin Joliessa että rakennepaikkaavat eivät kosteuta? Olen hieman ymmälläni näistä.. Mitä eroa on rakennepaikkaavalla ja kosteuttavalla? Molempien esittelytekstit sopii tukkaani 😀

kaisa
kaisa
9 years sitten

Moi Oletko kokeillut Santen brilliant care hoitoainetta? Jos olet niin kuknka vertaisit sitä John Mastersin hoitoaineeseen? Santen brilliant on ehdoton susikkini pitkille, paksuille ja luonnonkiharille hiuksilleni. Joitakin muita olen kokeillut, mutta joko latistavat tai jättävät hiukseni takkuisiksi korpuiksi. Olisi kiva kokeilla jotain uuttakin, muttakun en uskalla.. 🙂

Jenni
Jenni
9 years sitten

Olen myös ihastunut John Masters tuotteisiin 🙂 Mutta ei niiden hinta nyt tupla ole Madaraan verrattuna. Shampoo maksoi muistaakseni noin 20€ ja ei kai Madaraa nyt ihan kympillä mistään saa?

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.