Tuotteet saatu Jolie Naturalta.
Suomen luonnonkosmetiikkamarkkinoilta kuuluu suorastaan mullistavia uutisia: kotometsiemme kiistaton kuningas pakuri on vihdoin purkitettu arvoisiinsa vaatteisiin. Kotimaisen luonnonkosmetiikan uusin tulokas on tyylikäs, raikas, laadukas, ajaton sekä elegantti – aivan kuten sarjan kehittäjäkin.
Kyseessä on Supermood, joka on on viehättävän sekä aitoa hyvää oloa huokuvan Anne Kukkohovin käsialaa. Tämä kauneuden parissa työskennellyt supernainen on tehnyt jotain mistä monet ovat tähän mennessä vain puhuneet päiväkahvikeskusteluissaan, eli purkittanut merkittävän osan suomalaista luontoa vastustamattomaan pakettiin.
Olen viehättynyt useisiin luksusluonnonkosmetiikkasarjoihin, mutta tähän mennessä parhaimmat ovat olleet aina ulkomaisia. Suomella ei ole ollut aiemmin tarjota vastinetta esimerkiksi Iroisielle, Patykalle tai Absolutionille, joilla on kaikilla erittäin vahva luksusbrändi ja joiden raaka-aineet edustavat alkuperämaidensa huippulaatua. Odotukseni Supermoodin kohdalla ovat siis korkealla ja ehkä juuri edellä mainittujen syiden vuoksi minusta tuntuu sanoinkuvaamattoman hienolta pidellä hyppysissäni näitä upean näköisiä sekä toimivan tuntuisia luonnonkosmetiikkatuotteita, jotka pohjaavat rehellisesti kotimaisiin raaka-aineisiin.
Suomalaiset raaka-aineet ovat yksi suurimmista valttikorteistamme ja Supermood on tarttunut tähän kultakaivokseen onnistuneesti. Tämän holistisen sarjan kantavaksi pilariksi on valittu pakurikääpä, jonka valinta pääraaka-aineeksi voi aiheuttaa aluksi hieman kummastusta. Kun tutustuu pakurikäävän ominaisuuksiin, ymmärtää nopeasti sen arvon.
Tämä koivun kyljessä kasvava hiilenvärinen lahottajasieni omaa poikkeuksellisen suuren määrän antioksidantteja. Pakurikääpää on käytetty jo vuosikymmeniä vanhan kansan keskuudessa kohottamaan immuniteettia ja myöhemmin tämän raaka-aineen osasia on valjastettu myös lääketieteen käyttöön. Kosmetiikkatuotteisiin sopivan pakurikäävästä tekee paitsi aiemmin mainitut antioksidantit, myös sen pigmenttiläiskiä ennaltaehkäisevä sekä vaalentava ominaisuus.
Ravintotiheyttä voidaan selvittää ORAC-arvolla, joka mittaa raaka-aineen antioksidanttista tehoa ja kykyä napata vapaita happiradikaaleja. ORAC-luvun vertailu toimii mielestäni erittäin havainnollistavana tapana kertoa Supermoodin raaka-aineeksi valitseman pakurikäävän ylivertaisuudesta. Siinä missä goji-marjan ORAC-arvo on reilu 3200, mustikan noin 3700 ja saksanpähkinän noin 13 500, huitelee pakurikäävän ORAC-arvo yli 55 000 lukemissa.
Supermood edustaa sarjana harmonisesti kaikkea sitä mitä skandinaaviset luonnonkosmetiikkamarkkinat ovat kauan kaivanneet: tinkimättömällä sekä laatutietoisella asenteella sekä näkemystä omaavalla visuaalisella silmällä rakennettua kokonaisuutta, jossa sisäinen sekä ulkoinen kauneus kulkevat käsi kädessä. Hyvälläkään tuotteella ei pärjää, ellei brändäystä hoida alusta pitäen ammattimaisella otteella ja tätä virhettä ei onneksi Supermoodin kohdalta voi löytää.
Raaka-aineiden laatu, viimeisen päälle hoidettu brändäys sekä erinomaisesti onnistunut tuotteiden paketointi takaavat sen, että Supermoodista on taatusti tulevaisuuden vientituotteeksi. Sarjan tasapainoinen sekä kokonaisvaltainen lähestymistapa on sarjan ehdoton vahvuus, sillä heidän valikoimissaan on ulkoisten ihonhoitotuotteiden lisäksi ravintolisiä, jotka vaalivat kauneutta sisältä päin ja tämä seikka on omiaan herättämään luottamustani sarjan laatuun. Tällainen lähestymistapa edustaa varmasti kaikkea sitä, mitä uskon teidän Yellow moodin lukijoinakin arvostavan.
Päästän tässä vaiheessa Supermoodin kaksi tehoseerumia parrasvaloihin kertoakseni kokemuksiani niiden käytöstä. Sarjan ensimmäiset testituotteeni ovat olleet erittäin vakuuttavia ja siksi Supermoodilla on vahva mahdollisuus päätyä luottokosmetiikkatuotteideni joukkoon.
One Minute Facelift-seerumin kohdalla on kyse rehellisestä pakurikääpäseerumista. Tuotteessa on pakurikääpäuutteen lisäksi myös koivunmahlaa sekä kosteuttavaa arganöljyä.
Seerumin ulkonäkö on suloisen siirappinen ja tuntuma iholla samettinen sekä hoitava. Erityismaininnan seerumi ansaitsee riittoisuudestaan, joka hämmästytti minut ja mieheni täysin: 2-3 tippaa riittää erinomaisesti koko kasvojen alueelle. Seerumi imeytyy alle 15 sekunnissa tehden ihon pinnasta kevyen mattaisen sekä pehmeän ja voisin hyvin kuvitella käyttäväni tätä seerumia meikin alla. Seerumi tuntuu erinomaiselta instant-virkistäjältä väsyneille aamuille, jolloin peilikuva ei oikein miellytä.
Toinen kauneuspajalleni saapunut tuote on kermainen Moisture Kick-seerumi, joka on ikään kuin tehokosteuttava versio aiemmasta pakurikääpäseerumista. Ihon luonnollisesta kosteutuksesta vastaavat argan- ja jojobaöljyjen ohessa tuhti sheavoi sekä ihoa kirkastava viikunauute. Kosteuttavien raaka-aineiden yhdistelmä on kerrassaan ylellinen!
Kosteuttavan seerumin tuoksu on hivenen voimakkaampi kuin One Minute Faceliftin, mutta sen voimallisuus haihtuu iholta parissa minuutissa. Tuote imeytyy tuhdimman olemuksensa vuoksi iholle noin minuutin hitaammin kuin One Minute Facelift ja iho jää seerumin jäljiltä napakan sekä kosteutetun tuntuiseksi. Seerumi tekee ihon pinnalle mattapinnan eikä jää pyörimään. Oman ihoni kohdalla seerumin koostumus tekee siitä sopivan yövoiteen kumppaniksi. Levityksen jälkeen jälkituoksu on ylellisen pehmeä sekä naisellinen ja iho heleän sekä hyvinvoivan näköinen.
Uskallan väittää, että tämä luonnonkosmetiikkasarja on vuoden 2014 mielenkiintoisin tulokas koko skandinaviassa. Jään odottelemaan Team Supermoodin tulevia tuotelinjoja innolla, sillä luonnonkosmetiikkamarkkinoita pitkään seuranneena en voi kuin olla ylpeä tästä Supermoodin timanttisesta aikaansaannoksesta. Upeaa työtä!
Jouduin poistamaan edellisen Supermood-postaukseni, jotta sain postauksen linkin toimimaan Facebookissa, joten samalla katosivat aiemmat kommenttinne! Linkkaan ne tähän alle:
Päivi: Mikä sertifikaatti Supermoodilla on? En löydä mistään… Itselleni on nyt ihan sama, onko sertifikaattia vai ei, jos tuote on luonnollinen ja hyvä. Mutta, ei pitäisi sanoa, että on sertifioitu, jos ei ole tarkalleen ottaen sertifioitu, koska se syö koko sertifikaattien merkitystä (vaikka erona onkin karkeasti sanottuna vain pulitettu rahasumma toisiin yhtä laadukkaisiin sarjoihin verrattuna).
Hei Päivi! Tälle bloggaajalle oli nyt sattunut rehellinen ja erittäin harmillinen vahinko tämän sertifikaatti-asian suhteen, jota pahoittelen kovasti. Kiitos tarkkasilmäisyydestäsi, asia on korjattu tekstiin. Nina vastasikin tuossa alempana hienosti Jolien kosmetiikkasarjojen valintakriteereistä, joten en mene siihen sen enempää.
Nina Tawast: Hei, tarkkasilmäinen Päivi! On aivan totta, ettei Supermoodilla ole ekosertifikaattia, pahoittelemme väärinkäsitystä! Anne Kukkohovi ja Supermoodin tutkimus- ja kehitysasiantuntijat pohtivat pitkään, hakevatko he sertifikaattia vai eivät ja tulivat lopulta tulokseen, että antaa tuotteiden laadun puhua puolestaan. Sarja täyttää serfioidun luonnonkosmetiikan kriteerit ja kaikki tuotteet ovat pitkäjänteisen ja huolellisen kehitystyön tulosta. Kokemuksemme on hionut tuotesarjavalintojamme niin, että valikoimamme koostuu vain kaikkein parhaimmista tuotesarjoista, joiden laatuun sataprosenttisesti luotamme. Haluamme ja toivomme, että asiakkaamme luottavat asiantuntemukseemme ja tietävät, että valikoimistamme löytyy vain laadukkaita ja toimivia tuotteita, jotka täyttävät kosmetiikan käyttäjien vaihtelevat tarpeet. Hienoa, että olit tarkkana!
Päivi: Kiitos Nina ja Hannamari vastauksista! Omasta mielestänikään sertifikaatilla ei ole loppupeleissä merkitystä – laatu se on, joka merkkaa, enkä edes aina (ainakaan kun Joliesta ostan) välttämättä tarkista sertifikaattia purkin kyljestä, jos/kun muut asiat ovat kunnossa. Aivan yhtä hyviä ja parempiakin tuotteita varmasti löytyy sertifioimattomien joukosta kuin sertifioiduista. Toki sertifikaattien vaatimusten seuraaminen kehitystyössä antaa hyvän ohjenuoran luonnonkosmetiikkatuotteelle ja näinhän Supermoodissa on tehty. Uskon ja luotan täysin jolielaisten kykyyn arvioida tuotteet oli niissä logoja purkin kyljessä tai ei (on meinaan muutamakin Jolien tuote tullut kokeiltua!). Supermoodia täytyy tulla ensi tilasa testailemaan 🙂 Halusin vain kiinnittää huomiota ”sertifioitu”-sanan käyttöön, minkä ihan oikein… Lue lisää..