Yellowmood

Rillipääksi vapaaehtoisesti

14.08.2014, Hannamari Rahkonen

Yhteistyössä Brillet – hiukan parempi optikkoliike.

brillet_rovaniemi_optikkoliike_yellowmood_hannamarirahkonen 5

Käytän jatkuvasti kuukausipiilolinssejä ja käyn vuosittain tarkistuttamassa silmieni kunnon sekä sen ovatko silmien vahvuudet muuttuneet. Näkö sekä silmien kunto ovat asioita, joissa en säästele, sillä en missään nimessä halua riskeerata näköäni. Olen saanut onnekseni tarkastuksissa aina puhtaat paperit, sillä silmäni ovat luonnostaan tarpeeksi kosteat jatkuvalle piilolinssien käytölle eivätkä ne ole tämän kymmenen vuoden aikana vahingoittaneet silmieni pintaa lainkaan.

brillet_rovaniemi_optikkoliike_yellowmood_hannamarirahkonen 6

Piilolinssien hyvä soveltuvuus on ollut ihana asia, sillä ovathan nuo huomaamattomat sekä helpot ystävät arjessa. Ei talvisin huurustuvia laseja ulkoa sisätiloihin mennessä, sateesta kastuneita rillejä nenällä tai juuri kriittisellä hetkellä katoavia silmälaseja.

Asioihin mahtuu kuitenkin monta muttaa ja kasvun kautta, sillä parisen vuotta sitten innostuin pohdiskelemaan josko hankkisin kuitenkin jossain vaiheessa silmälasit, sellaiset joita käyttäisi mielellään asusteena tuomaan silloin tällöin. Lapsuusvuosieni silmälasitraumat ovat sulaneet mielessäni hitaasti mutta varmasti ja siihen on ollut osasyynä taatusti se tosiasia, että nykyään saa aivan upeita kehyksiä, joilla voi muuttaa ulkonäköään radikaalistikin.

brillet_rovaniemi_optikkoliike_yellowmood_hannamarirahkonen 2

Varasin heinäkuussa itselleni jälleen vuotuisen silmäntarkistusajan ja tällä kertaa päätin testata millainen palvelu Rovaniemen uusimmassa optikkoliikkeessä Brilletissä olisi. Vuosien varrella olen käynyt tarkistuksissa, joiden epätarkkuuden sekä hutiloinnin vuoksi olen joutunut menemään tarkastukseen vielä johonkin muuhun optikkoliikkeeseen ja toisaalta matkan varrelle on mahtunut myös niitä perushyviä kokemuksia – ei kuitenkaan mitään erityisen hyvää. Minulla on aika hyvä kokonaiskäsitys näin pienen paikkakunnan tarjonnasta ja halusin käydä kokeilemassa millainen palvelu Brilletissä olisi.

brillet_rovaniemi_optikkoliike_yellowmood_hannamarirahkonen 3

Astuin Brilletiin tavallisena maksavana asiakkaana kuten muihin optikkoliikkeisiinkin mennessäni. Kesän kiireissä olin unohtanut piilolinssini silmiini hieman tavallista pidemmäksi aikaväliksi ja halusin tietää olisiko silmieni pinta kärsinyt tästä harmillisesta vahingosta. Tarkastukseen kuului piilolinssitutkimus, silmänpohjan kuvaus, silmien mikroskopointi, silmänpaineen mittaus sekä silmälasiresepti.

Brilletin toinen omistaja Taina tutki näköni ja tunsin alusta saakka olevani erittäin hyvissä käsissä, sillä tarkistus tehtiin rauhassa ilman minkäänlaista kiirettä. Voin rehellisesti sanoen todeta, ettei minulta ole koskaan tutkittu näköäni tai silmieni kuntoa niin tarkasti sekä ammattitaitoisesti kuin Brilletissä tutkittiin. Silmieni kunto oli edelleen hyvä, mutta syy viime aikojen kevyesti sumentuneelle näölle löytyi pienestä vahvuuksien kasvamisesta. Miinuksia minulta löytyy -2,25 sekä 2,75 verran.

brillet_rovaniemi_optikkoliike_yellowmood_hannamarirahkonen 4

Brillet sijaitsee aivan keskustassa, Koskikadulla, jonne se perustettiin viime vuoden lokakuussa Pasi Hiukan sekä Taina Kankaan toimesta. Heillä molemmilla on pitkä kokemus optikkona ja itse asiassa muistan käyneeni pienenä tyttönä Pasilla silmätarkastuksessa, kun silmälasien hankinta tuli tuolloin ajankohtaiseksi. Brilletin tilat ovat mukavan valoisat, avarat sekä erityisen siistit — he poikkeavat edukseen Rovaniemen optikkoliikkeiden keskellä sekä palvelunsa että kauniin myymälänsä puolesta.

brillet_rovaniemi_optikkoliike_yellowmood_hannamarirahkonen 1

Yhteistyöni Brilletin kanssa alkoi vähän vahingossa näöntarkastuksen päätteeksi. Kävin Brilletissä eilen jännittävällä reissulla, sillä valitsimme useista kehyksistä kolme sopivinta mallia minulle kotitestaukseen. Julkaisen viikonloppuna kuvat kehyksistä, jossa teillä on mahdollisuus päästä vaikuttamaan lopulliseen valintaani.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.